زمان مطالعه: 3 دقیقه

چه کار کنیم کودکان از دکتر نترسند؟

یکی از شایع ترین ترس ها در میان کودکان، ترس از دکتر و دندانپزشک است. فرقی ندارد که تنها یک معاینه ساده رشدی یا بیماری جدی تری در میان باشد. رفتن به دکتر برای اکثر خانواده ها کاری بس دشوار است.

ساحل گرامی

روانشناس

27 آذر 1401
شناسه : 92923
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/92923
385+
بالا
یکی از شایع ترین ترس ها در میان کودکان، ترس از دکتر و دندانپزشک است. فرقی ندارد که تنها یک معاینه ساده رشدی یا بیماری جدی تری در میان باشد. رفتن به دکتر برای اکثر خانواده ها کاری بس دشوار است.

حادثه 24 - یکی از شایع ترین ترس ها در میان کودکان، ترس از دکتر و دندانپزشک است. فرقی ندارد که تنها یک معاینه ساده رشدی یا بیماری جدی تری در میان باشد. رفتن به دکتر برای اکثر خانواده ها کاری بس دشوار است.

یکی از مهم ترین دلایل بچه ها برای ترس از معاینه پزشکی جدایی از والدین است. در بعضی مطب ها هنگام معاینه والدین از کودک جدا می شوند و در آوردن لباس ها، فرایند معاینه و محیط نا آشنا برای بچه ها ترسناک به نظر می رسد. بنابراین توصیه می شود تا حد امکان والدین در کنار کودک بمانند، دست کودک را بگیرند و وسیله یا اسباب بازی محبوب بچه در دستش باشد تا احساس امنیت بیشتری در کودک ایجاد شود.

مورد بعدی ترس از درد در هنگام ارزیابی پزشکی است. اگر والدین اطمینان دارند که معاینه بدون درد است، خیال کودک را از این مورد راحت کنند تا او احساس آسودگی بیشتری کند. در غیر این صورت بدون اضطراب و نگرانی با صداقت به کودک بگویند که کمی درد در انتظار اوست ولی والد قول می دهد که در کنار کودک باشد تا این فرایند راحت تر طی شود. پنهانکاری و عدم صداقت می تواند باعث خشم و عدم اعتماد کودک شده و کار را برای مراجعات بعدی سخت تر کند.

مورد سوم احساس خجالت و شرم از لمس شدن و یا بررسی نواحی خصوصی است. در این شرایط پدر و مادر به روشنی شرایط را برای کودک توضیح دهند و تاکید کنند که پزشک جزء کسانی است که می تواند این نواحی را بررسی کند و نیازی به احساس خجالت یا ترس نیست. در بحث تربیت جنسی باید این مطالب برای بچه ها جا بیفتد.

نوع رفتار پزشک در واکنش کودک به معاینات بسیار مهم است. عجله در معاینه، رفتار جدی و تاکید بر کنار رفتن والدین می تواند اضطراب بچه ها را زیادتر کند. بر عکس هدیه ای کوچک در حد کتابچه یا برچسب های کودکانه می تواند پاداش صبر و همکاری کودک بوده و او را برای معاینات بعدی مشتاق تر کند.

و بعنوان نکته آخر باید به رفتار والدین در موقعیت های پزشکی اشاره کنیم. فاجعه سازی مشکل کودک، اضطراب و نگرانی، بی حوصلگی و رفتار تند با کودک می تواند شرایط را بدتر کند. متاسفانه تعدادی از والدین از دکتر، دارو و آمپول بعنوان ابزاری برای کنترل رفتارهای ناخواسته کودک استفاده می کنند و همین از مراقب های پزشکی جلوه ای ترسناک در نزد کودک ایجاد می کند. متاسفانه این تهدید ها شاید در کوتاه مدت رفتار نامناسب کودک را قطع کند ولی در طولانی مدت بسیار آسیب زاست و خانواده را دچار دردسرهای زیادی می کند.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

ارسال نظر