حادثه24- کرونا اکنون مهمان ناخواندهای است که بر همه ابعاد زندگیمان تاثیر گذاشته و هر روز با علایم جدید غافلگیرمان میکند.
هر روز که میگذرد و تقویم تاریخی بیماری کرونا جان عده دیگری از انسانها را به کام مرگ میکشاند، ابعاد جدیدی از این بیماری خود را نشان میدهد که بیشتر آن نتیجه تحقیقات علمی است که دانشمندان به طور شبانهروزی بر روی آن فعالیت هستند.
شاید با خود فکر کنید که کرونای فعلی با کرونایی که از اسفندماه سال گذشته با آن روبهرو شدیم، تفاوت کرده در حالی که اینگونه نیست و به عبارت دقیقتر کرونا همان کروناست، اما این علم و دانش بشری است که هر روز به شناخت بیشتری از این بیماری میرسد.
البته سابقه کرونا به امروز و دیروز برنمیگردد و ویروس این بیماری منحوس به خانواده کروناویروسها برمیگردد که حدودا شصت سال گذشته در دهه ۱۹۶۰ کشف شدند و مطالعات بسیاری بر روی آنان تا سالها ادامه داشت.
سابقه و تنوع بیماری در خانواده کروناویروسها زیاد است و این ویروس بهطور طبیعی در پستانداران و پرندگان شیوع پیدا میکند، اما تاکنون تنها هفت نوع کروناویروس قابل انتقال به انسان کشف شده و مرس و سارس از جمله معروفترین این بیماریها هستند. کووید ۱۹ آخرین نوع کروناویروس سندرم حاد تنفسی بود که از دسامبر ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین تاثیرات ناگوار خود را به جهانیان عرضه کرد.
هرچند هیچکس فکرش را نمیکرد که شیوع کرونا به این صورت همهگیر شود و وضعیت به گونه برسد که همه کشورهای جهان با این مساله درگیر شوند.شاید آنچه کرونا را با همه بیماریهای پیش ازخود متفاوت کرده بروز علایم جدید برای این بیماری و نداشتن هیچ دارو و واکسنی باشد که به نوعی همه جهان را با خودش در تحیر برده است.
اکنون همه دانشمندان در سراسر جهان در حال تلاش برای پیدا کردن دارو یا واکسنی برای این بیماری هستند، اما جالب است بدانید که کرونا هیچ شباهتی با دیگر بیماریها ندارد و هر روز علایم جدیدی را از خود نشان میدهد.
علایم اولیه این بیماری خود را به صورت عفونت حاد ریوی و تنفسی نشان داد و در نتیجه از جمله علایم اولیه کرونا را نفس تنگی، سرفههای خشک، تب عنوان کردند. موضوعی که به عنوان علایم اولیه کرونا در تمامی مراکز درمانی مورد بررسی قرار گرفت.
اما این تمام ماجرای کرونا نبود و این بیماری جدید علایم جدیدی را از خود نشان داد که برای همگان عجیب و غریب بود. از جمله این موارد میتوان به از دست دادن حس بویایی و چشایی افراد اشاره کرد که در بسیاری از افراد مشاهده شد و آنان را با مشکلات مختلفی روبهرو ساخت.
این موارد که بر اساس یافتههای علمی پزشکان جنبههای بیشتری را از خود نشان داد، ثابت کرد که این ویروس از طریق چشم، بینی و حلق وارد بدن انسان میشود. از جمله یافتههای پزشکی دانشمندان این بود که حتی در مواردی دیده شد که افراد علائم معمول (تب بالا و سرفه مداوم) را از خود بروز ندادند، اما با از دست دادن اشتها و حس بویایی به کرونا مبتلا شدند.
این یافتههای تحقیقاتی البته به این مساله محدود نشد و تحقیقات بیشتر به خصوص در کشورهای دنیا نشان داد که این بیماری میتواند به صورت عوارض پوستی و حتی علایم عصبی خود را نشان دهد.
اگرچه بیشتر مبتلایان به بیماری کرونا با تب، احساس خستگی، سرفه خشک، از دست دادن حس بویایی و چشایی و مشکلات تنفسی به عنوان علائم اصلی ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» درگیر بودند، اما علایم عصبی، ضایعات قلبی، کبدی، کلیوی، چشمی، گوش، حلق، بینی در کنار ضایعات پوستی تنها بخشی از علایم جدید اعلام شده برای کروناست که در این شرایط ساخت دارو و واکسن برای این بیماری را سخت میکند و نگرانیها را نسبت به کنترل این بیماری بیشتر میکند.
نکته عجیب اینجاست که بیماری پوستی ناشی از این بیماری هم مانند دیگر بیماریها نیست و اختلال گردش خون در رگهای خونی پوست با نکروز یا مرگ زودهنگام بافت پوست مواجه میشود.
بر اساس نظر محققان، ۱۹ درصد موارد علائمی شبیه به سرمازدگی دارند که پوست ناحیه دستها و پاها را درگیر میکند، در برخی از افراد تاولهای کوچک که معمولا با خارش همراه هستند روی پوست ظاهر میشود و در عده دیگری این ضایعات خود را به به رنگ سفید یا صورتی نشان میدهند که معمولا شبیه کهیر خواهد بود.
عارضههای پوستی که در بیماران سالخورده با علایم متفاوتی خود را نشان میدهد و این مساله بیانگر آن است که این بیماری تا نشان دادن چهره واقعی خود راه درازی را در پیش گرفته است و شاید مدت زمان زیادی منتظر غافلگیریهای جدیدی از سوی این بیماری باشیم.
هرچند باید به این مساله اشاره کرد که علایم جدید این وبای مدرن تنها به این موارد اختصاص ندارد و باید منتظر باشیم و ببینیم که یافتههای تحقیقاتی پزشکان به کجا میانجامد.
بروز علایم جدید کرونا آنجایی نگران کننده میشود که بدانیم که افراد بدون دانستن وضعیت خود این بیماری خطرناک را به دیگر افراد انتقال دهند که این مساله بسیار خطرناک است.
در این شرایط بهتر است افراد در صورت بروز هرگونه تغییری در وضعیت سلامتی خود این مساله را با پزشکان متخصص در میان بگذارند و در صورت مشاهده علایم شایع این بیماری از ترددهای غیرضروری به بیرون از منزل خودداری کنند.
در پایان باید بر این مساله تاکید کرد که افرادی که بیماری زمینهای دارند تا حد امکان باید ترددهای غیرضروری خود را به حداقل برسانند تا خدای نکرده به خاطر نشناختن علایم جدید این بیماری دچار آسیب نشوند.