زمان مطالعه: 4 دقیقه

زمینه‌های کشتار خانوادگی در اهواز و کنگان

هنوز چند روزی بیشتر از حادثه خونین در کنگان که در آن مردی مسلح اقدام به قتل 8نفر کرده بود نگذشته که از اهواز خبر می‌رسد در حادثه‌ای مشابه مرد مسلحی 8نفر از اعضای خانواده 2همسرش را به قتل رسانده و دست به‌خودکشی زده است. 2 حادثه هولناک که در مجموع موجب جان باختن 18نفر شد. اما چه عواملی دست در دست یکدیگر دادند تا چنین فاجعه‌ای اتفاق بیفتد؟

عبدالصمد خرمشاهی

وکیل پایه یک دادگستری

17 فروردین 1400
شناسه : 74008
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/opinion/74008
754+
بالا

 حادثه 24 - هنوز چند روزی بیشتر از حادثه خونین در کنگان که در آن مردی مسلح اقدام به قتل 8نفر کرده بود نگذشته که از اهواز خبر می‌رسد در حادثه‌ای مشابه مرد مسلحی 8نفر از اعضای خانواده 2همسرش را به قتل رسانده و دست به‌خودکشی زده است. 2 حادثه هولناک که در مجموع موجب جان باختن 18نفر شد. اما چه عواملی دست در دست یکدیگر دادند تا چنین فاجعه‌ای اتفاق بیفتد؟

همه قربانیان با شلیک گلوله جان خود را از دست دادند و به همین دلیل شاید اذهان به‌سوی در دسترس بودن سلاح سوق پیدا کند. هرچند این موضوع نیز می‌تواند در وقوع این حوادث دخیل باشد اما علت اصلی را باید در جای دیگر جست‌وجو کرد. اسلحه فی‌نفسه باعث این مشکل نمی‌شود. برای اسلحه غیرمجاز قانون وجود دارد و درخصوص مجازات حمل اسلحه مماشاتی صورت نمی‌گیرد بنابر این مشکل خلأ قانونی نیست. اگر فردی مشکلات نداشته باشد و از نظر روحی درگیر نباشد و در رفاهی نسبی و حداقلی زندگی کند، حتی اگر مدرن‌ترین سلاح‌ها را دراختیار داشته باشد هم دست به چنین کاری نمی‌زند. زمانی فرد دست به این کار می‌زند که امیدش قطع شده است و راحت‌ترین کار برای فرار از مشکلات را روی آوردن به خشونت و قتل خود و اعضای خانواده‌اش می‌بیند.

در ارتکاب جرم عوامل زیادی دست به‌دست یکدیگر می‌دهند. انواع و اقسام مشکلات می‌تواند زمینه‌ساز این فجایع شود و اراده شخص را به‌سویی ببرد که قدرت تصمیم‌گیری صحیح و برخورد درست با مسائل را نداشته باشد. وقتی مشکلات تلنبار شود فرد نمی‌تواند آگاهی لازم را داشته باشد تا با مشکلات عاقلانه برخورد کند. او به سادگی اسیر تصمیم‌گیری‌های آنی خود می‌شود. وقوع حوادثی مثل آنچه در اهواز و کنگان اتفاق افتاد تازگی ندارد. سال‌هاست که این حوادث به انگیزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد و اگر دولت فکری به حال زمینه‌های وقوع جرائم و ناهنجاری‌های اجتماعی نکند که اغلب ناشی از مشکلات اقتصادی و فرهنگی است، این حوادث باز هم تکرار خواهد شد. انگیزه اغلب جرائم اقتصادی است و مشکلات فرهنگی نیز از مشکلات اقتصادی نشات می‌گیرد. اگر رفاه نسبی وجود داشته باشد مشکلات فرهنگی هم مرتفع می‌شود و افراد می‌توانند آموزش‌های لازم را فرا بگیرند و شاهد چنین حوادثی نباشیم و آمار جرم و جنایت کمتر خواهد شد، اما مادامی که معضلات مرتفع نشود باید منتظر چنین حوادثی باشیم.

ارسال نظر