زمان مطالعه: 20 دقیقه

دستگیری اعضاء باند فروش داروهای سقط جنین / کانادا برای استرداد خاوری اراده‌ای ندارد

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور از دستگیری اعضاء باند فروش داروهای سقط جنین در ماه گذشته توسط پلیس فتا خبر داد و گفت: ۲۵ نفر از متهمان فعال در این زمینه شناسایی و دستگیر شده‌اند.
20 دی 1400
شناسه : 82982
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/82982
467+
بالا
سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور از دستگیری اعضاء باند فروش داروهای سقط جنین در ماه گذشته  توسط پلیس فتا خبر داد و گفت: ۲۵ نفر از متهمان فعال در این زمینه شناسایی و دستگیر شده‌اند.

حادثه 24 -  سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور از دستگیری اعضاء باند فروش داروهای سقط جنین در ماه گذشته  توسط پلیس فتا خبر داد و گفت: ۲۵ نفر از متهمان فعال در این زمینه شناسایی و دستگیر شده‌اند.

سردار مهدی حاجیان در نشست خبری با اشاره به دومین سالروز شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی اظهار کرد: فرا رسیدن ایام دومین سالروز شهادت سیدالشهدا مدافع حرم، سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی که قهرمان ملی و بین‌المللی عرصه مقاومت، ایثار، شجاعت و فداکاری هستند، را گرامی می‌داریم.

سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مدظله العالی  در توصیف سردار سلیمانی ادامه داد: همانطور که معظم‌له فرموده‌اند: سردار سلیمانی، دارای مکتبی است که این مکتب، انقلابی بود در دل انقلاب اسلامی.

وی تصریح کرد: به اعتقاد بنده شهادت سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی وقوع انقلاب و تحول در تفکر اسلامی در مقابله با ظلم و استکبارستیزی را موجب شد و اگر بخواهیم شخصیت حقیقی سپهبد شهید سلیمانی را تفسیر کنیم باید ایشان را راسخون در علم، ولایت‌مداری، جهاد، فداکاری و خدمتگزاری بدانیم.

حاجیان با بیان اینکه معمولاً در مباحث دینی و مذهبی راسخون علم، اولیاء‌الله و پیروان حقیقی مکتب‌شان هستند، گفت: راسخون؛ افرادی هستند که انسان را به ملکوت می‌برند و ملکوت را به پایین می‌آورند و در اختیار انسان قرار می‌دهند، سپهبد شهید سلیمانی  چنین ویژگی را دارا بود.

 این مقام انتظامی با وصف سردار شهید سلیمانی به ویژگی راسخونی تأکید کرد: همه ما باید این شهید بزرگوار را راسخون در ولایت‌مداری بدانیم؛ علاوه بر اینکه روح همه آزادی‌خواهان را به ملکوت بردند، ملکوت را در اختیار انسان‌های آزادی‌خواه قرار دادند.

کشف 89 درصد جرائم فضای مجازی توسط پلیس فتا

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور در ادامه با اشاره به عملکرد پلیس فتا بیان کرد: علیرغم اینکه امروزه شاهد وقوع جرائم پیچیده و فنی در فضای سایبری و مجازی هستیم، بحمداله قابلیت و توانمندی پلیس فتا مشهود است، به گونه‌ای که بیش از 89 درصد از جرایمی که در این حوزه  به وقوع می‌پیوندد، کشف می‌شود.

وی با اشاره به اقدامات پلیس در مقابله با جرائم سازمان‌یافته در فضای مجازی خاطر نشان کرد: 65 فقره کشفیات پلیس فتا مربوط به جرائم فیشینگ، 34 فقره مربوط به جعل کارت‌های بانکی و 94 فقره مربوط به پرونده‌های کلاهبرداری . در مجموع کشفیات پلیس در این حوزه 195 فقره است.

بازداشت فروشندگان داروی سقط جنین

حاجیان از دستگیری اعضاء باند فروش داروهای سقط جنین در ماه گذشته  توسط پلیس فتا خبر داد و یادآور شد: 25 نفر از متهمان فعال در این زمینه شناسایی و دستگیر شده‌اند.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با اشاره به شناسایی و انسداد 72 تارنمای غیرمجاز در زمینه تبلیغ و فروش داروهای قاچاق و غیرمجاز در اینستاگرام خاطرنشان کرد: البته محدوده اقدامات پلیس فتا بسیار گسترده‌تر از آنچه که شرح داده شد، است اما امروز می‌توانیم ادعا کنیم که در حوزه مبارزه با جرائم سایبری در منطقه و جهان جزء کشورهای صاحب سبک و برتر هستیم.

این مقام انتظامی با اشاره به شعار سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع‌زدایی‌ها بیان کرد: انتظامی جمهوری اسلامی ایران به منظور رفع موانع تولید و رونق آن، وظایفی دارد، مبارزه با قاچاق کالا و دارو از محورهایی است که پلیس می‌تواند در این حوزه به عنوان ضابط قانونی به منظور رونق تولید و رفع موانع ایفای نقش کند.

عملکرد پلیس امنیت اقتصادی 

وی با اشاره به عملکرد موفق پلیس امنیت اقتصادی، متذکر شد: این پلیس با برنامه و رویکردی مشخص و البته توانمندی علمی و فنی در کشفیات قاچاق، دستاوردهای محسوسی داشته است.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با بیان اینکه هر چند که قاچاق کالا پیامدهای منفی بسیار از جمله کاهش تولید و بی‌نظمی و اخلال در نظام اقتصادی دارد، یادآور شد: با راه‌اندازی پلیس امنیت اقتصادی در گمرکات و همکاری وزارت اقتصاد توانسته‌ایم در موضوع مقابله با قاچاق کالا و جرائم گمرکی ایفای نقش داشته باشیم؛ به طوریکه ارزش ریالی کشف پرونده‌های جرائم گمرکی 458 درصد افزایش داشته از طرفی ارزش ریالی کشفیات پرونده‌های حوزه قاچاق رشد 64 درصدی دارا است و متهمان دستگیرشده در این حوزه رشد 10 درصدی دارند.

این مقام انتظامی در تشریح دستاوردهای پلیس امنیت اقتصادی در مبارزه با قاچاق کالا، از سهم 96 درصدی کشفیات لوازم یدکی، 69 درصدی لوازم خانگی، 27 درصدی تجهیزات رایانه‌ای و 48 درصدی تجهیزات پزشکی قاچاق خبر داد و خاطرنشان کرد: کشف دستگاه‌های استخراج رمز ارز های غیرمجاز و قاچاق نیز از دیگر دستاوردهای این پلیس است.

کشف 179 هزار دستگاه استخراج رمز ارز

حاجیان با اشاره به دستور سردار اشتری؛ فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران درباره اجرای طرح سراسری مبارزه با قاچاقچیان رمز ارز، عنوان کرد: حدود 179 هزار دستگاه استخراج رمز ارز غیرمجاز به همت پلیس کشف شده که اگر این مهم اتفاق نمی‌افتاد، تابستان امسال و با تداوم فعالیت این دستگاه‌ها همچنان شاهد تداوم قطعی‌های برق بودیم.

سهم 52 درصدی سرقت های خرد

سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به فرآیند مبارزه با سرقت پرداخت و بیان کرد: 52 درصد از سرقت‌ها از نوع سرقت خرد است و وقوع این سرقت‌ها می‌تواند دلایل و ریشه‌های متفاوتی داشته باشد، در هر حال شاهد افزایش 9 درصدی سرقت‌های خرد هستیم.

تناسب جرم و مجازات

وی با اشاره به اقدامات ایجابی با محوریت رویکردهای پیش‌دستانه و پیشگیرانه برای مبارزه با سرقت و از طرفی اقدامات انتظامی و سلبی، اظهار کرد: متأسفانه، یکی از دلایل تکرار چرخه جرم را عدم تناسب جرم و مجازات می‌دانیم، به طوری که شاهدیم که برای سارقان سرقت‌های خرد مجازات‌های بازدارنده در نظر گرفته نمی‌شود.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با طرح این سؤال که آیا سارقی که دستگیر و تحویل زندان می‌شود امکان اصلاح و تربیتش فراهم است؟ ادامه داد: اینکه سارقی علی‌رغم دستگیری دوباره چرخه جرم را تکرار می‌کند یکی از دلایل عمده‌اش این است که مجازات‌ها بازدارنده نیست و لازم است میان نوع جرم و مجازات تناسب وجود داشته باشد.

حاجیان به شرح دستاوردهای پلیس در مبارزه با انواع سرقت به ویژه سرقت خرد پرداخت و گفت: میانگین درصد کشف به وقوع سرقت‌ها توسط پلیس در مقایسه با سال گذشته رشد 9 درصدی دارد.

آمادگی کامل پلیس برای جمع‌آوری معتادان متجاهر

این مقام انتظامی به موضوع جمع‌آوری و ساماندهی معتادان متجاهر پرداخت و تأکید کرد: پلیس به طور کامل این آمادگی را دارد که معتادان متجاهر را در سطح کشور جمع‌آوری کند و به کمپ‌ها تحویل دهد.

وی با طرح این سؤال که چرا معتادان متجاهر در خیابان‌ها مشاهده می‌شوند، افزود: جمع‌آوری معتادان متجاهر ازسطح خیابان‌ها و معابر برای انتظامی و پلیس، کار سهل و آسانی اما به نظر فرآیند نگهداری و درمان کار سختی است که نیازمند تأمین زیرساخت‌های مناسب و کارآمد به منظور نگهداری، بازپروری و بازگشت معتادان به چرخه زندگی و اجتماعی شدن است.

حاجیان با بیان اینکه وظیفه جمع‌آوری معتادان متجاهر بر عهده پلیس است، ادامه داد: لازم می‌دانم از این تریبون مراتب تشکر و قدردانی ویژه را محضر ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی اعلام کنم که به صورت غیرمترقبه و سرزده از مرکز نگهداری و ساماندهی معتادان متجاهر در جنوب تهران ( مرکز سروش انتظامی) بازدید کردند.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور افزود: در این بازدید میدانی، وی دستورات ارزشمندی را به منظور تحول در فرآیند ساماندهی معتادان متجاهر اعلام و ابلاغ کردند که نقطه آغاز حرکت عظیمی در این حوزه است که ان‌شاء‌الله با همیاری و همکاری همه دستگاه‌های مسئول از جمله شهرداری‌ها در سراسر کشور و سازمان بهزیستی پیش می‌رود، به گونه‌ای که با نگاه و رویکردی "درمانگر" شاهد خواهیم بود که چهره شهرها از وجود افرادی که مبتلا به این بیماری و گرفتاری شده‌اند، پاک می‌شود و به زندگی اجتماعی خود باز می‌گردند.

این مقام انتظامی با تکرار آمادگی کامل پلیس برای جمع‌آوری معتادان متجاهر در سراسر کشور و تحویل آنها به مراکز نگهداری و بازپروری (کمپ‌ها) خاطر نشان کرد: سردار اشتری نیز پیرو دستور ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران، در این رابطه دستور سراسری صادر کردند که ان‌شاء‌الله با همکاری نهادهای مسئول شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود.

تعیین تکلیف سند مالکیت خودرو

حاجیان با اشاره به سؤالات عمومی و مردمی درباره تعیین تکلیف سند مالکیت خودرو یادآور شد: در حال حاضر سند مالکیت خودرو، همان برگ سبزی است که انتظامی جمهوری اسلامی ایران (پلیس راهنمایی و رانندگی) صادر می‌کند.

وی با اشاره به چهار مؤلفه قانونی درباره رسمی بودن برگه سبز به عنوان سند مالکیت خودرو اشاره کرد و گفت: چهار استناد قانونی در این رابطه وجود دارد که؛ ماده 1287 قانون مدنی، رأی هیئت عمومی دیوان عالی کشور، نامه دادستان کل کشور و دستور وی به مراجع قضائی سراسر کشور درباره سند بودن این برگ سبز همچنین نامه رسمی رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی از جمله این استنادات است.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با تکرار چهار مبنای قانونی درباره رسمی بودن برگ سبز به عنوان سند رسمی مالکیت خودرو، اظهار کرد: ما تابع قانون هستیم و از قانون تبعیت می‌کنیم و تا امروز و این ساعت، قانون اینگونه تعریف شده که برگه سبز خودرو به منزله سند رسمی مالکیت تلقی می‌شود که اتفاقاً برآوردها نشان می‌دهد که مردم از این تصمیم رضایت دارند.

مدافع حقوق مردم هستیم

این مقام انتظامی با بیان اینکه پلیس مدافع حقوق مردم است، عنوان کرد: برگه سبز خودرو در حالی سند رسمی مالکیت تلقی می‌شود که ما خدمات را با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان به مردم ارائه می‌دهیم و این مهم موجب رضایت و خشنودی آنها شده است.

 حاجیان با گریزی به نامه و درخواست سردفتران به مجلس شورای اسلامی، گفت: امید که تصمیمات به گونه‌ای باشد که میزان رضایت مردمی از این روند افزایش یابد در هر حال پلیس تابع و مجری قانون است.

اقدامات پلیس در مناطق سیل‌زده

وی به وقوع سیل در استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و فارس اشاره کرد و به تشریح آخرین وضعیت و اقدامات انجام شده توسط پلیس در مناطق سیل‌زده پرداخت و افزود: انتظامی جمهوری اسلامی ایران وظیفه استقرار نظم و امنیت را عهده‌دار و بر همین مبنا در بحران‌ها و حوادث طبیعی نیز در راستای توسعه خدمات انتظامی مورد نیاز مردم آسیب‌دیده از بلایای طبیعی است.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با بیان اینکه در بحران‌های طبیعی سازوکارهای مشخصی داریم و براساس انعطاف‌پذیری سازمان بلافاصله تغییر تاکتیک می‌دهیم، از دستور سردار اشتری؛ فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر بسیج و گسیل امکانات به مناطق سیل‌زده خبر داد و یادآور شد: پیرو دستور سردار اشتری در این رابطه اماکن بیمارستانی و درمانی و امکانات لجستیکی در اختیار مردم آسیب‌دیده از سیل در این سه استان قرار گرفت، به گونه‌ای که بیش از 150 واحد گشتی مضاعف برای تأمین امنیت در این مناطق افزوده شد.

حاجیان افزود: 72 اکیپ امدادی به منظور توزیع بسته‌های غذایی، دارویی، پوشاک و کمک‌رسانی به هموطنانمان به این سه استان اعزام شدند که بحمداله در این مناطق امنیت برقرار است.

وی با بیان اینکه پلیس برای مردم، از مردم و خدمت‌گزار آنها است، بیان کرد: به توفیق خدمت به هموطنانمان در هر ساعت از شبانه روز و هر موقعیت افتخار می‌کنیم.

نقش 19 درصد پلیس در پیشگیری از تصادفات

این مقام انتظامی در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران درباره رفع نقاط حادثه خیز جاده‌ها به منظور کاهش تصادفات منجر به جرح و فوت اظهار کرد: سه عامل انسانی، جاده و خودرو در سوانح و حوادث جاده‌ای نقش مؤثری دارند، پلیس در فرآیند پیشگیری از تصادفات سهم و نقش 19 درصدی دارد این در حالی است که قریب به 30 نهاد، سازمان و وزارتخانه در موضوع کاهش تصادفات باید ایفای نقش کنند.

سخنگوی فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به احصاء نقاط حادثه‌خیز جاده‌ها و اعلام به وزارت راه به منظور رفع آن‌ها، بیان کرد: رفع نقاط حادثه‌خیز به منظور کاهش تصادفات مطالبه پلیس و در واقع پلیس مطالبه‌گر است که زیرساخت‌های جاده‌ای تأمین و فراهم باشد.

وی با بیان اینکه به طور میانگین روزانه 40 تا 50 نفر در پی تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند، ادامه داد: ما حتی از مردم هم مطالبه رعایت دقیق قوانین راهنمایی و رانندگی داریم و همه نهادهای فرهنگی، رسانه ملی، رسانه‌های مکتوب، دیداری و شنیداری باید برای ارتقاء فرهنگ ترافیک تلاش کنند.

حاجیان با گریزی بر نقش اقدامات فرهنگی و رسانه‌ای در کاهش سوانح جاده‌ای و تصادفات عنوان کرد: ساخت و تولید انیمیشن موفق سیاساکتی نمونه بارزی از اقدامات فرهنگی است که منجر به ارتقاء فرهنگ ترافیک از جمله بستن کمربند ایمنی شد.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با بیان اینکه کشته شدن روزانه 40 تا 50 نفر در تصادفات عدد کمی نیست، تأکید کرد: به نظر می‌رسد جای برنامه‌های نهادهای فرهنگی در این حوزه خالی است البته با تغییر ساختاری که در پی طرح جامع ساختار و سازمان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران در معاونت اجتماعی حاصل شد و این مجموعه به عنوان معاونت فرهنگی و اجتماعی تغییر نام و ماهیت داد به زودی ما نیز اقدامات فرهنگی‌مان را به منظور توسعه فرهنگ قانون‌پذیری در جامعه  تشدید می‌کنیم.

 وی در پاسخ به سؤالی درباره ایفای نقش پلیس در حوزه آسیب‌های اجتماعی، متذکر شد: در معاونت فرهنگی و اجتماعی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به منظور تلاش برای کاهش آسیب‌های اجتماعی، همکاری‌های خوبی با شورای اجتماعی وزارت کشور، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و N.G.Oها داریم.

ارجاع 600 هزار پرونده به دوایر مشاوره کلانتری‌ها

حاجیان افزود: البته در گامی پیش‌تر از آنچه که گفته شد باید یادآور شوم که در هزار و 100 کلانتری در سراسر کشور دایره اجتماعی ما فعال است از طرفی روانشناسان خبره ما به منظور حل و فصل مشکلات مردم و مراجعان مراکز مشاوره و مددکاری اجتماعی انتظامی، خدمات مشاوره رایگان با رویکرد پیش رویدادی و پیشگیری از جرم ارائه می‌دهند، به گونه ای که تا امروز 600 هزار پرونده به این مراکز و دوایر مشاوره و مددکاری اجتماعی انتظامی ارجاع که 72 درصد منتج به صلح شده است.

سخنگوی فرماندهی انتظامی کشور با اشاره به رویکرد پلیس در جلوگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، توسعه رفاه و آسایش مردم تأکید کرد: مأموریت‌ها را در دو رویکرد اجتماعی و انتظامی دنبال می‌کنیم و در رویکرد اجتماعی فراتر از وظیفه جلو رفتیم و عمل می‌کنیم، به طوریکه حتی متناسب با اقداماتمان اعتبارات برای ما داده نشده است.

وی تأکید کرد: در هر حال امروز روانشناسان، مددکاران و جامعه‌شناسان ما با رویکردی نوین و تحول‌یافته به دنبال رفع آسیب‌ها از نقطه و کانون اصلی هستند به گونه‌ای که این ساختار فرهنگی و اجتماعی پلیس جمهوری اسلامی ایران، الگوی بسیاری از کشورها شده است.

حاجیان در پاسخ به سؤالی درباره همکاری با پلیس اینترپل و کوتاهی در استرداد برخی از مجرمان فراری به کشور، اظهار کرد: سازمان جهانی اینترپل یکی از سازمان‌های بین‌المللی و از تابعان حقوق بین‌الملل است که 193 عضو دارد و عضویت کشورما در این سازمان قدمت و دیرینه ای بیش از 85 سال دارد.

مسئولان کانادا اراده‌ای برای استرداد خاوری ندارند

وی درباره روند فعالیت سازمان جهانی اینترپل تصریح کرد: در فرآیند استرداد مجرمانی چون خاوری باید بگویم علی‌رغم اینکه پلیس جمهوری اسلامی ایران فرد مذکور را در کشور کانادا شناسایی و برایش اعلان قرمز یا همان حکم جلب بین‌المللی صادر کرده اما به اذعان پلیس آن کشور، مسئولان کشور کانادا اراده‌ای برای استرداد این مجرم ندارند.

آخرین اخبار «حوادث تهران» را در صفحه حوادث تهران حادثه 24 بخوانید.

ارسال نظر