حادثه 24 - کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیران اصفهان، ضرورت پیگیری تصویب دائمی شدن قانون متناسبسازی حقوق و مزایای بازنشستگان، مستمریبگیران و از کار افتادگان تحت پوشش سازمان تأمین اجتماعی به وزیر رفاه متذکر شد و پیشنهاداتی را ارائه کرد.
کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیران اصفهان، در نامهای به حجت الله عبدالملکی، وزیر رفاه، با یادآوری وضعیت معیشتی بازنشستگان حداقلیبگیر به دنبال اجرای دو مرحله متناسبسازی حقوق، نوشت: متأسفانه با اجرای این طرح عده کثیری از افراد حداقلیبگیر در بهرهمندی از حلاوت آن ناکام مانده و از عدم توجه به وضعیت معیشتی خویش به شدت گلایهمند هستند.
نویسندگان نامه با اشاره به تورمِ لجام گسیخته موجود، نوشتند: تورم از افزایش حقوق سایر سطوح هم پیشی گرفته و مجددا شرایط ناپایدار قبل از اجرای طرح را برای تمامی بازنشستگان و مستمریبگیران به ویژه افراد حداقلیبگیر و از کار افتاده ایجاد نموده و از نظر اقتصادی و معیشتی آسیبهای سنگینی به آنان وارد نموده است.
کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران اصفهان از عبدالملکی خواست: درخواست میشود ترتیبی اتخاذ فرمائید تا لایحه دائمی شدن قانون متناسبسازی حقوق و مزایای بازنشستگان و مستمریبگیران تأمین اجتماعی که در نیمه اول مرداد ماه سال ۱۳۹۹ توسط دولت دوازدهم با قید فوریت به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، همانند بازنشستگان سایر صندوقهای بیمهای (کشوری و لشگری) تصویب و به یکی از روشهای پیشنهادی زیر اجرائی گردد؛ تا امکان بهرهمندی عادلانه تمامی آنان (بویژه افراد حداقلیبگیر و متوسطبگیری که دارای بیشترین سابقه پرداخت حق بیمه میباشند) از افزایش حقوق و مزایا، متناسب با نرخ تورم موجود و هزینههای واقعی زندگی فراهم گردد.
الف - روش پیشنهادی اول:
- به ازای هر سال بازنشستگی از زمان صدور حکم بازنشستگی فرد تا پایان سال جاری، یک امتیاز، و حداکثر تا سقف ۳۵ امتیاز در نظر گرفته شود. به عنوان مثال افرادی که در سال ۱۳۹۰ بازنشسته شدهاند، ۱۰ امتیاز و افرادی که در سال ۱۳۶۵ بازنشست شدهاند ۳۵ امتیاز از این عامل کسب خواهند نمود.
- به ازای هر سال پرداخت حق بیمه فرد به سازمان تأمین اجتماعی یک امتیاز و تا سقف ۳۵ امتیاز در نظر گرفته شود. (به عنوان مثال افرادی که ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کردهاند، ۱۰ امتیاز و افرادی که ۳۵ سال بیمه پرداخت کردهاند ۳۵ امتیاز از این عامل کسب خواهند نمود).
- به ازای هر واحد حق بیمه پرداخت شده توسط هر نفر به سازمان تأمین اجتماعی یک امتیاز و حداکثر تا سقف ۳۰ امتیاز در نظر گرفته شود. هر واحد حق بیمه در این عامل میتواند سقف حق بیمه در زمان بازنشستگی افراد باشد و برای محاسبه این عامل لازم است کل حق بیمه واریز شده توسط افراد (اعم از سهم کارگر، سهم کارفرما، بیمه بیکاری و حق بیمه مشاغل سخت و زیان آور) در طول سالهای اشتغال، با در نظر گرفتن نرخ تورم مورد تائید بانک مرکزی تا پایان سال ۱۴۰۰ محاسبه و از تقسیم این عدد بر سقف پرداخت حق بیمه امتیاز این عامل تعیین گردد.
- مجموع امتیازات هر شخص از عوامل سهگانه فوق و مجموع کل امتیازات بازنشستگان محاسبه و با تقسیم کل بودجه مصوب بر مجموع کل امتیازات ضریبی حاصل میشود که چنانچه این ضریب در مجموع امتیازات هر فرد ضرب شود، مبلغ متناسبسازی مشخص و معین میگردد.
ب - روش پیشنهادی دوم:
نسبت اولین حقوق بازنشستگی فرد بازنشسته به نسبت حداکثر حقوق مشمول پرداخت حق بیمه در همان سال محاسبه و این نسبت برای کل دوران بازنشستگی حفظ شود.
به عنوان مثال:
چنانچه فردی در سال ۱۳۸۴ بازنشسته شده و حقوق بازنشستگی وی در آن زمان ۸۰٪ از حداکثر حقوق و مزایای مشمول بیمه بوده، و بر اثر عدم اجرای صحیح و دقیق ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی به مرور زمان کاهش یافته، در سال ۱۴۰۰ و سالهای بعد نیز باید ۸۰٪ از حداکثر حقوق و مزایای مشمول بیمه در همان سال را دریافت تا قدرت خرید وی در طول دوران بازنشستگی ثابت و محفوظ بماند.
در خاتمه کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیران اصفهان آمادگی خود جهت رایزنی و تبادل نظر با کارشناسان محترم سازمان تأمین اجتماعی در جهت بهرهمندی و توزیع عادلانه بودجه مصوب و رضایتمندی حداکثری بازنشستگان، مستمریبگیران و از کار افتادگان از قانون را اعلام میدارد.