زمان مطالعه: 4 دقیقه

اجاق گاز در حمام جان مرد جوان را گرفت

مدیرکل پزشکی قانونی همدان از مرگ خاموش مرد ۳۷ ساله همدانی خبرداد و گفت: دیروز مردی ۳۷ ساله بر اثر بی احتیاطی و گذاشتن اجاق گاز در حمام منزل شخصی با گاز مونواکسید کربن مسموم و جان خود را از دست داد.
20 اسفند 1399
شناسه : 73520
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/73520
529+
بالا
مدیرکل پزشکی قانونی همدان از مرگ خاموش مرد ۳۷ ساله همدانی خبرداد و گفت: دیروز مردی ۳۷ ساله بر اثر بی احتیاطی و گذاشتن اجاق گاز در حمام منزل شخصی با گاز مونواکسید کربن مسموم و جان خود را از دست داد.

حادثه 24 - مدیرکل پزشکی قانونی همدان از مرگ خاموش مرد ۳۷ ساله همدانی خبرداد و گفت: دیروز مردی ۳۷ ساله بر اثر بی احتیاطی و گذاشتن اجاق گاز در حمام منزل شخصی با گاز مونواکسید کربن مسموم و جان خود را از دست داد.

دکتر ارتین کمالی با اعلام اینکه ۱۷ نفر تا پایان بهمن ماه بر اثر مسمومیت با گاز منواکسید کربن جان باخته‌اند، افزود: بیشترین میزان جان باختگان ناشی از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن مربوط به بهمن امسال با شش فوتی است.

وی اضافه کرد: با توجه به افزایش تلفات مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن در بهمن سال جاری به شهروندان توصیه می‌شود در به کارگیری سیستم‌های گرمایشی به نکات و توصیه‌های ایمنی توجه کرده و استانداردهای لازم را رعایت کنند.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان خاطرنشان کرد: با وجود هشدارهای مکرر و بیان نکات ضروری در پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن همچنان آمار قربانی‌های مرگ خاموش روند رو به رشد نسبت به سال گذشته دارد.

کمالی گفت: مسمومیت با مونوکسیدکربن به وسیله انواع وسایل گازسوز از جمله بخاری، آبگرمکن، پیک نیک و حتی زغال ایجاد می‌شود و بیشتر در فصل زمستان شاهد این اتفاق می‌اُفتد.

وی با بیان اینکه علائم گازگرفتگی مانند سرماخوردگی شامل سردرد، سرگیجه و سوزش چشم است، تأکید کرد: مونوکسیدکربن در مقادیر کمتر از ۵۰ppm خطری ندارد و بین ۵۰ تا ۱۰۰ ppm می‌تواند سبب ایجاد عوارض نورولوژیک شود.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان افزود: این گاز در مقادیر بیشتر از ۱۰۰ppm خطر مرگ داشته و در مقادیر بالاتر از ۲۰۰۰ppm نیز سبب مرگ فوری یعنی در کمتر از دو دقیقه می‌شود.

کمالی با تأکید بر ضرورت استفاده از وسایل گرمایشی استاندارد در پیشگیری از این مسمومیت، گفت: در صورت استفاده از وسایل گرمایشی مانند بخاری و شومینه، نباید تمامی روزنه‌های جریان هوا در منزل و به ویژه اتاق خواب مسدود شود.

وی با بیان اینکه باید از نصب آبگرمکن در حمام، روشن کردن شعله‌های اجاق گاز در آشپزخانه برای گرم نگه داشتن محیط داخل خانه خودداری کرد، یادآور شد: همچنین کوچک بودن اندازه مجرای خروجی و لوله‌کشی مشترک شومینه برای چند واحد، باعث برگشت دود از شومینه روشن طبقات پایین به داخل شومینه خاموش طبقات بالاتر می‌شود.

مدیرکل پزشکی قانونی همدان افزود: انتهای تمام دودکش‌ها باید حداقل یک متر از سطح پشت بام و یک متر از دیوار جانبی آن فاصله داشته و دارای کلاهک مخصوص به شکل H (اچ) باشد.

کمالی با بیان اینکه دودکش و اتصالات آن باید از جنس مقاوم و بدون هیچگونه منفذ یا نشتی باشد، تأکید کرد: شیب لوله‌های افقی در داخل واحدها باید مثبت و روبه بالا و ارتفاع عمودی لوله در بیرون حداقل سه برابر طول افقی آن باشد همچنین قطر لوله دودکش مساوی یا بزرگتر از قطر لوله خروجی دستگاه گازسوز باشد.

ارسال نظر