حادثه 24 - غسالها امروز یکی از سختترین وظایف را در روزهای پر از استرس کرونایی برای تغسیل و تدفین فوتیهای کرونایی بر عهده دارند، اگر کرونا را جدی نگیریم، شاید مقصد بعدی تعدادی زیادی از افراد جامعه غسالخانه باشد.
ویروس کرونا مهمان ناخواندهای است که بهنظر نمیرسد به این زودیها خیال رفتن از بین ما را داشته باشد، متاسفانه این ویروس ناشناخته با قدرت میتازد و روزانه جان تعداد کثیری از هموطنان را میگیرد، اما انگار بسیاری از مردم در برابر شنیدن آمار مبتلایان و فوتیهای ناشی از کرونا بیخیال هستند، شاید یکی از مهمترین دلایل آن این است که این بیماری را با گوشت و پوست خود لمس نکردهاند.
از روزهای شیوع ویروس کرونا، جهادگران عرصه سلامت با ایثار و فداکاری در خدمت به بیماران کرونایی وارد عرصه شدند و همه قدردان زحمات این قشر هستند، اما شاید به نقش تعدادی از اقشار مردم در بحث مدیریت بیماری کرونا توجه جدی صورت نگرفته است.
غسالها امروز یکی از سختترین وظایف را در روزهای پر از استرس کرونایی برای تغسیل و تدفین فوتیهای کرونایی بر عهده دارند، در روزهایی که حتی نزدیکترین افراد خانواده اموات کرونایی جرات نزدیک شدن به جنازه عزیزان خود را ندارند، این فرشتگان بیادعا به وظیفه خود عمل میکنند تا بار سنگینی را از دوش جامعه بردارند.
قبل از شیوع کرونا، دست نوشتهای که در پشت یک ماشین حمل جنازه درج شده بود با مضمون فکرشو نکن، آخرش مسافر خودمی در صفحات فضای مجازی در بین کاربران دست به دست میشد و همه افراد را به یاد قیامت و آخرت میانداخت، اما بهنظر میرسد باید مضمون این جمله باتوجه به شرایط کرونایی به این جمله که اگر کرونا را جدی نگیری آخر مسافر خودمی تغییر پیدا کند.
تصمیم گرفتم پای درد دل غسالهای شهرکردی بنشینم، غسالهایی که امروز در خط مقدم مبارزه با بیماری کرونا هستند، خطر را به جان میخرند تا اجازه ندهند این بیماری جان بقیه افراد جامعه را به خطر بیندارد و خانوادههای کرونایی علاوه بر غم از دست دادن عزیزانشان غم دیگری را تحمل نکنند.
کار تغسیل و کفن کردن اموات با گان، ماسک، عینک، شیلد و... کار بسیار سختی است
خانم ح یکی از غسالهای آرامستان شهرکرد در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه از چندین سال گذشته به کار غسالی مشغول هستم، اظهار کرد: شرایط کاری من در این ایام بسیار متفاوتتر شده است و من علاوه بر تغسیل اموات عادی تغسیل اموات کرونایی را نیز انجام میدهم.
وی ادامه داد: در ابتدای شیوع بیماری کرونا خانوادهام بهشدت مخالف کار من در غسالخانه بودند و میگفتند این کار خطرناک است و نمیخواهد این مسئولیت را قبول کنی، اما من بنا بر تعهد کاری این مسئولیت را قبول کردم.
این خانم غسال با اشاره به اینکه ساعت کاری من در غسالخانه از ساعت 7:30 صبح آغاز و تا 4 عصر ادامه دارد، گفت: قبل از شیوع کرونا روزهایی بود که حتی یک میت هم برای تغسیل به آرامستان شهرکرد نمیآورند، اما در ماههای گذشته تعداد اموات افزایش داشته است.
وی ادامه داد: من در یک روز تا 9 میت را نیز تغسیل و کفن و دفن اموات عادی و کرونایی خانم را نیز باهم انجام دادهام، اما معمولا تعداد اموات آقا بیشتر از خانمها است که یکی دیگر از همکاران آقا کار تغسیل اموات آقا را انجام میدهد.
این خانم غسال با اشاره به اینکه انجام کار تغسیل و کفن کردن اموات با گان، ماسک، عینک، شیلد و چند دستکش کار بسیار سختی است، یادآور شد: قبل از شیوع کرونا برخی از خانوادههای اموات برای تغسیل اموات خود کمک میکردند، اما در شرایط فعلی امکان کمک خانوادهها برای اموات کرونایی فراهم نیست، همچنین برای اموات عادی نیز بسیاری از خانوادهها از ورود به غسالخانه به علت بیماری کرونا وحشت دارند.
وی بیان کرد: متاسفانه اموات کرونایی بسیار غریبانه کفن و دفن میشوند، تنها دو یا سه نفر از اعضای نزدیک خانواده آنها برای کفن و دفن حاضر میشوند و خانوادههایشان نمیتوانند خود مراحل کفن و دفن را انجام بدهند.
این خانم غسال با اشاره به اینکه تغسیل اموات کرونایی در غسالخانه قدیمی شهرکرد انجام میشود، گفت: روزانه ممکن است برای تغسیل اموات عادی و کرونایی بین غسالخانهها جابجا شوم.
تغسیل و تدفین اموات کرونایی بسیار غریبانه انجام میشود
آقای گ یکی دیگر از غسالهای آرامستان شهرکرد که وظیفه تغسیل اموات کرونایی را نیز بر عهده دارد، اظهار کرد: متاسفانه مردم کرونا را جدی نمیگیرند به همین دلیل شاهد افزایش اموات کرونایی هستیم، شاید اگر بدانند در صورت رعایت نکردن مسائل بهداشتی، آخرین مقصدشان اینجاست به توصیههای پزشکان و پرستاران بهتر عمل کنند.
وی با اشاره به اینکه تغسیل و تدفین اموات کرونایی بسیار غریبانه انجام میشود، گفت: در گذشته وقتی کسی فوت میشد، جمعیت زیادی برای تحویل گرفتن جنازه درب غسالخانه تجمع میکردند، اما در این شرایط با تعداد محدود مراسم کفن و دفن اموات کرونایی برگزار میشود.
این آقای غسال ادامه داد: در مواجهه با اموات کرونایی بسیار ناراحت میشوم، من با چشمان خودم بهصورت عینی نتیجه بیتوجهی به کرونا را میبینم، کسانی که رعایت نکنند در آخر باید مسافر خانه آخرت شوند.
وی تاکید کرد: مردم باید توصیههای کادر درمان را جدی بگیرند.
صحبتهای ما با این غسال بهعلت آوردن یک میت برای تغسیل نیمهتمام ماند، اما اگر توصیههای بهداشتی را در بحث مقابله با کرونا جدی نگیریم، ممکن است زندگیمان نیمهتمام بماند.