حادثه 24 - این روزها خبر ابتلای تعدادی از دانش آموزان استان ایلام دست به دست می شود که معاون بهداشتی دنشگاه علوم پزشکی استان توضیحاتی در این خصوص ارائه داد.
همزمانی بازگشایی زود هنگام مدارس از سوی آموزش وپرورش با حضور ویروس ناشناخته و به سرعت پیش رونده کرونا در کشور این نگرانی را در بین جامعه پزشکی و اولیاء دانش آموزان ایجاد کرد که رعایت نکردن نکات بهداشتی و اصول پیشگیری از سوی دانش آموزان و از سویی کمبود امکانات بهداشتی در مدارس ، تشدید شیوع این ویروس در سطح مناطق مختلف و همچنین افزایش آمار مرگ ومیرها را رقم زند.
هنوز ده روزی از بازگشایی مدارس نگذشته است که خبرهای نگران کنندهای از مناطق مختلف کشور دال بر ابتلای تعدادی از دانش آموزان و همچنین مرگ یکی از آنان مخابره شد که این خبرها تشدید نگرانیها در استان ایلام را به دنبال داشت.
نگران کنندهتر اینکه در فضای مجازی از ابتلای تعدادی از دانش آموزان استان ایلام خبرهایی دست به دست شد که بر آن شدیم تا به منظور بررسی موضوع و کشف صحت و سقم آن با مدیران دانشگاه علوم پزشکی استان گفت و گویی داشته باشیم.
جمیل صادقی فر معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در خصوص آخرین وضعیت شیوع کرونا و میزان دانش آموزان و معلمین مبتلا گفت: در استان ایلام از مجموع بیش از ۹ هزار مبتلای به کرونا، تعداد ۲ هزار و پانصد نفر متعلق به جامعه کارمندی بوده که طبیعتا بخشی از این آمار شامل معلمین و کارکنان آموزش و پرورش خواهد بود.
صادقی فر ادامه داد: بنابراین طبیعی است معلمی که نکات بهداشتی را رعایت نکند همانند سایر افراد جامعه نه تنها خود به این ویروس مبتلا شود بلکه باعث سرایت آن به نزدیکان، همکاران ودانش آموزان نیز بشود.
او در خصوص تعداد دانش آموزان مبتلا به کرونا در استان بیان کرد: تا قبل از بازگشایی مدارس از افراد زیر ۹ سال که دانش آموزان کلاسهای اول تا سوم ابتدایی را شامل میشود مجموعا رقمی بین ۸۰ تا ۱۰۰ نفر به کرونا مبتلا شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام در ادامه به وضعیت دانش آموزان مبتلا به کرونا پس از بازگشایی اشاره کرد و افزود: در یک هفته پس از بازگشایی مدارس نزدیک به ۸ تا ۱۰ نفر از دانش آموزان استان به ویروس کرونا مبتلا شده اند که در مقابل آمار کل مبتلایان رقم قابل توجهی نیست.
او مطرح کرد: خوشبختانه تاکنون دانش آموزی نداریم که براثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده باشد، مضافا اینکه از این تعداد شرایط به گونهای نبوده است که در مراکز درمانی بستری شوند.
صادقی فرد در خصوص بازدید میدانی از مدارس سطح استان اظهار کرد: از زمان بازگشایی مدارس تاکنون بیش از ۶۰۰ مدرسه بر اساس چک لیستهای تدوینی از حیث بهداشتی، امکانات و رعایت نکات بهداشتی مورد ارزیابی قرار گرفته اند.
او با تشریح وضعیت مدارس مورد ارزیابی قرار گرفته، گفت: ارزیابی صورت گرفته از مدارس استان نشان میدهد که وضعیت بهداشتی و میزان رعایت نکات بهداشتی در مدارس غیرانتفاعی بهتر از مدارس دولتی است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان ایلام بیان کرد: همچنین مدارس روستایی از وضعیتی به مراتب بهتر از مدارس شهری برخوردارند و در ارزیابی صورت گرفته مشخص شد که مدارس دخترانه بیشتر از مدارس پسرانه نکات بهداشتی و دستورهای پیشگیرانه مراعات میشود.
او ادامه داد: بررسیهای اولیه از رعایت ۶۰ تا ۷۰ درصدی نکات بهداشتی از سوی مدارس حکایت دارد، اما در عین حال پیش بینی میشود در هفتههای آتی به دلیل خستگی دانش آموزان و هزینه تهیه امکانات پیشگیرانه نظیر ماسک و مواد ضدعفونی این درصد روند نزولی داشته باشد.
صادقی فر ادامه داد: در حال حاضر ما در مقابل عمل بازگشایی مدارس قرار گرفته ایم، یقینا با نگاه سختگیرانهای بر روند اجرای نکات بهداشتی نظارت خواهیم کرد و برای حفظ سلامت دانش آموزان و همکاری با آموزش و پرورش نهایت تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
او در پایان با انتقاد از وضعیت برخی مدارس سطح شهر ایلام گفت: برخی از مدارس شهر ایلام از حیث امکانات و رعایت اصول بهداشتی فاقد شرایط بازگشایی هستند که این مهم باید مورد توجه مسئولین آموزش و پرورش استان قرار گیرد.