زمان مطالعه: 8 دقیقه

اعلام آمادگی پزشکی قانونی برای گرفتن نمونه ژنتیک از خانواده قاضی منصوری

مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از افزایش مرگ به دلیل سوءمصرف موادمخدر خبر داد و همچنین گفت: مسمومیت با الکل متانول که منجر به مرگ و میر شده است در دوره شیوع کرونا افزایش چشمگیری داشته است و این افزایش در تهران هم بسیار محسوس بود.
04 تیر 1399
شناسه : 33585
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/33585
401+
بالا
مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از افزایش مرگ به دلیل سوءمصرف موادمخدر خبر داد و همچنین گفت: مسمومیت با الکل متانول که منجر به مرگ و میر شده است در دوره شیوع کرونا افزایش چشمگیری داشته است و این افزایش در تهران هم بسیار محسوس بود.

حادثه24- مدیرکل پزشکی قانونی استان تهران از افزایش مرگ به دلیل سوءمصرف موادمخدر خبر داد و همچنین گفت: مسمومیت با الکل متانول که منجر به مرگ و میر شده است در دوره شیوع کرونا افزایش چشمگیری داشته است و این افزایش در تهران هم بسیار محسوس بود.

مهدی فروزش در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در محل اداره کل پزشکی قانونی استان تهران برگزار شد، در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد اینکه با توجه به تشکیک در هویت جسد قاضی منصوری، آیا پزشکی قانونی اقدام به اخذ نمونه ژنتیک از بستگان این فرد کرده یا نه، به ایسنا گفت: پزشکی قانونی در پاسخ به استعلام‌های دستگاه قضایی اقدامات خود را انجام می‌دهد و در این مورد تاکنون دستگاه قضا چیزی از ما نخواسته است. اما ما امادگی اخذ نمونه  ژنتیک از خانواده این فرد را در صورت درخواست مقام قضایی داریم.

فروزش در ادامه به ارائه آمارهایی از اقدامات و خدمات پزشکی قانونی استان تهران پرداخت و گفت: در سال ۹۸ کل معاینات سرپایی در مجموعه پزشکی قانونی استان تهران، ۲۳۷ هزار و ۴۳۷ پرونده بود که نسبت به سال ۹۷ که تعداد پرونده‌ها ۲۳۷ هزار و ۸۴۰ مورد بود، دو دهم درصد کاهش داشته است.

وی افزود: از کل معاینات سال ۹۸ بیشترین مورد با ۹۹ هزار و ۹۰۷ مورد مربوط به بررسی پرونده‌های نزاع بوده است که نسبت به  سال ۹۷ کاهش ۱.۴ درصدی داشته است.

به گفته فروزش در سال ۹۸، ۱۸۷۰ پرونده سقط جنین بررسی شد که این آمار ۱۹۰۸ مورد در سال ۹۷ بوده و کاهشی ۲ درصدی داشته است.  در حوزه روانپزشکی ۱۲ هزار و ۴۳۶ پرونده بررسی شده که نسبت به سال قبلش ۱۶.۸ درصد افزایش داشته است.

فروزش افزود: ۱۲ هزار و ۸۲۹ فوت شده در سال ۹۸ تعیین تکلیف شدند که در مقایسه آن با ۱۲ هزار و ۱۴۹ مورد سال ۹۷ شاهد رشد هستیم.همچنین متوفیان حوادث رانندگی ۱۲۴۱ مورد بوده که در مقایسه با سال ۹۷ کاهشی ۵.۹ درصدی داشته است.

وی شمار فوت شدگان گازگرفتگی در سال ۹۸ را ۱۳۶ مورد اعلام کرد و افزود: این آمار در سال ۹۷ ، ۱۶۸ مورد بود.

 افزایش مرگ به دلیل سوءمصرف موادمخدر
مدیرکل پزشکی قانونی تهران از افزایش مرگ و میر به دلیل سومصرف موادمخدر خبر داد و گفت: در سال گذشته، ۱۱۴۴ نفر به دلیل سومصرف مواد مخدر جان خود را از دست دادند که این امار در مقایسه با سال قبلش که شمار فوتی‌ها ۹۰۰ مورد بود، رشدی ۲۷.۱ درصدی را نشان می‌دهد.

افزایش مرگ درپی مصرف الکل متانول در دوره شیوع کرونا

فروزش در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد تاثیر کرونا بر مسمومیت با الکل گفت: مسمومیت با الکل متانول که منجر به مرگ و میر شده است در دوره شیوع کرونا افزایش چشمگیری داشته است و این افزایش در تهران هم بسیار محسوس بود. به طوریکه در بهار امسال ۲۵۳ مورد مرگ به دلیل مسمومیت با الکل متانول به ثبت رسیده در حالی که مدت مشابه سال ۹۸ تنها ۲۱ موزد بوده است.

تاثیر کرونا بر کاهش مصدومان حوادث رانندگی

فروزش آمار شمار مصدومان حوادث رانندگی در بهار امسال را ۶۳۹۲ مورد اعلام کرد و گفت: شمار مصدومان در سال گذشته ، ۹۴۳۴ مورد بوده که کاهش ۳۲ درصدی را نشان می‌دهد و به نظر می‌رسد که کرونا و محدودیت‌های ترددی که در پی آن اعلام شده است بر این آمار موثر بوده است.

فروزش به آمار نزاع در سه ماهه امسال نیز اشاره کرد و گفت: در بهار امسال ۲۲ هزار و ۵۲۷ مورد نزاع در پزشکی قانونی استان تهران به ثبت رسیده که این آمار در مقایسه با بهار ۹۸ با ۲۵ هزار و ۷۴۹ مورد کاهش ۱۲.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در پاسخ به پرسشی درباره اینکه آیا پزشکی قانونی آماری در مورد افزایش خشونت در دوران شیوع کرونا دارد اظهار کرد: این موارد از سوی پزشکی قانونی مطرح نمی‌شود اما اگر نزاع را به عنوان یکی از نشانه‌های آن در نظر بگیریم در آمارهای ما روند کاهشی وجود دارد.

مدیرکل پزشکی قانونی تهران در مورد آمار مرگ و میر به دلیل سو مصرف مواد مخدر در سال ۹۹ نیز گفت: در بهار امسال ۱۸۱ مورد و در بهار سال گذشته ۱۲۳ مورد مرگ در پی سوء مصرف مواد مخدر کشف شده است که افزایشی ۴۷.۲ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در مورد آمار غرق شدگی نیز گفت: در مجموعه در سال گذشته، ۶۹ نفر به دلیل غرق شدگی جان خود را از دست دادند که در مقایسه با آمار ۵۶ نفری سال ۹۷ رشد ۲۳ درصدی را نشان می‌دهد.

وی در مورد  اینکه آیا پزشکی قانونی می‌تواند مرگ در پی ابتلا به کرونا را تشخیص دهد اظهار کرد: مرگ در پی کرونا جزو موارد مرگ‌های مشکوک نیست و تشخیص آن نیز بر عهده پزشکی قانونی نیست.

فروزش در مورد تصادفات ساختگی نیز اظهار کرد: موارد مربوط به تصادفات ساختگی در صورت ارجاع به پزشکی قانونی به راحتی قابل شناسایی است. بطوریکه در سال ۹۸، ۲۴۲ مورد از این پرونده‌ها شامل ۲۲۰ مرد و ۲۲ زن مورد رسیدگی قرار گرفتند. در سال ۹۷ نیز این آمار ۲۵۴ مورد بوده است.

ارسال نظر