حادثه 24 - آمار مرگ و میر ماه مارس در ایتالیا نشان می دهد که شمار فوت شدگان در این ماه نسبت به دوره زمانی مشابه طی پنج سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش یافته است.
انتشار این آمار به تقویت حدس و گمان هایی منجر شده است که تاکنون در مورد شمار جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایتالیا مطرح می شد. بنا به آمار رسمی تا روز دوشنبه چهارم مه (۱۵ اردیبهشت) بیش از ۲۹ هزار نفر در ایتالیا بر اثر ابتلا به بیماری همه گیر «کووید ۱۹» جان باخته اند.
این در حالی است که داده های مرگ و میر در ماه مارس این احتمال را که شمار واقعی قربانیان کرونا در ایتالیا دو برابر رقم رسمی باشد تقویت کرده است.
آمار افزایش مرگ و میر در ماه مارس روز دوشنبه همزمان با آغاز طرح لغو تدریجی قرنطینه در ایتالیا منتشر شد. دولت جوزپه کنته، نخست وزیر ایتالیا برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس جدید کرونا طرح قرنطینه سراسری را به مدت ۹ هفته در این کشور به اجرا گذاشت.
پیش از این برخی از مقامات محلی در شمال ایتالیا نسبت به صحت آمار رسمی قربانیان بیماری «کووید ۱۹» ابراز تردید کرده بودند. برخی از آنها از پنج تا شش برابر شدن آمار مرگ و میر ماه مارس در این مناطق سخن گفته بودند.
شمال ایتالیا کانون اصلی شیوع نوع جدید ویروس کرونا در این کشور در اواخر ماه فوریه (اوایل اسفند) و ماه مارس (اسفند/فروردین) بود.
آمار رسمی جان باختگان بر اثر ابتلا به ویروس جدید کرونا در ایتالیا تقریبا به طور کامل مبتنی بر آمار مرگ و میر در بیمارستان ها است. این در حالی است که تعداد افرادی که در خانه های سالمندان بر اثر ابتلا به این ویروس جان باختند مشخص نیست. تعداد بسیار کمی از ساکنان خانه های سالمندان در ایتالیا مورد تست کرونا قرار گرفتهاند.
وزیر خارجه ایتالیا: در حال جنگ با دشمنی نامرئی هستیم
مقامات ایتالیا در توضیح افزایش ۵۰ درصدی آمار مرگ و میر ماه مارس سه احتمال را مطرح کرده اند؛ مرگ تعدادی از فوت شدگان به دلیل ابتلا به بیماری «کووید ۱۹» بدون انجام تست کرونا اولین احتمال مطرح شده است. دومین احتمال تاثیر «غیرمستقیم» ویروس جدید کرونا بر بدن شماری از فوت شدگان است. به این معنی که بیماری زمینه ای شماری از این افراد که از آنها تست کرونا گرفته نشده بود به دلیل ابتلا به این ویروس عود کرده و در نهایت منجر به مرگ آنها شده است.
تاثیر منفی مراجعه ناگهانی و زیاد مبتلایان به «کووید ۱۹» به مراکز درمانی بر کیفیت رسیدگی به سایر بیماران سومین احتمال مطرح شده است. مسئولان ایتالیایی احتمال می دهند که در بسیاری از مناطق شمال ایتالیا هجوم ناگهانی مبتلایان به کرونا به مراکز درمانی باعث شده است که به حال برخی دیگر از بیماران به درستی رسیدگی نشود.