حادثه 24 - مدیرگروه پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه رعایت قرنطینه و حفاظت فردی پایان کرونا را در جهان رقم می زند، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای مجدد بیماران بهبودیافته کرونایی وجود نداشته است.
حسن رخ شاد دضمن قدردانی از مشارکت خوب مردم گیلان در رعایت قرنطینه خانگی، اظهار کرد: از فروردین منحنی کرونا در گیلان رو به پایین است و روزهای سیاه اسفند را پشت سر گذاشتیم لذا داستان ماندن در خانه باید ادامه داشته باشد تا چرخه انتقال بیماری به صورت کامل قطع شود.
وی ویروس کرونا را مربوط به حیوانات دانست و افزود: تاکنون هفت ویروس مشترک بین انسان و دام شناسایی شده است؛ البته ویروس سارس را ریشه کن کردیم و دانشمندان امیدوار هستند کووید – ۱۹ به سرنوشت سارس دچار شود و در انسان از بین برود.
مدیرگروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیردار و غیر واگیردار دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه رعایت قرنطینه و حفاظت فردی پایان کرونا را در جهان رقم می زند، گفت: تاکنون گزارشی مبنی بر ابتلای مجدد بیماران بهبودیافته کرونایی وجود نداشته است، اما این ویروس نوپدید است و اطلاعات ما تنها به چهار ماه گذشته باز می گردد.
رخ شاد، ماهیت بیماری کووید – ۱۹ را تنفسی دانست و عنوان کرد: این بیماری از طریق ذرات تنفسی منتقل می شود و بعد از عطسه و سرفه چند ساعت در فضا باقی می ماند و سپس بر سطوح می نشیند. در این شرایط حفاظت فردی نقش مهم و پررنگی در عدم ابتلا به کرونا دارد.
وی ادامه داد: اگر به اندازه دو دوره کمون بیماری کووید – ۱۹ مبتلای جدید نداشته باشیم، به معنی برطرف شدن کامل بیماری است و اگر مردم همچنان در خانه بمانند، قرنطینه به زودی رفع خواهد شد.
مدیرگروه پیشگیری دانشگاه علوم پزشکی گیلان، با بیان اینکه درمان قطعی برای کرونا وجود ندارد، خاطرنشان کرد: برای بهبود مبتلایان از داروی کلروکین استفاده می شود، اما این دارو درمان صد درصدی کرونا نیست و فقط برای بیماران سرپایی مورد استفاده قرار می گیرد.
رخ شاد، مبنای اطلاع رسانی دارویی درباره کرونا را سازمان بهداشت جهانی و وزارت بهداشت دانست و اضافه کرد: مردم به شایعات فضای مجازی درباره داروی کرونا توجه نکنند، زیرا هنوز دارویی کشف نشده، اما اگر مردم قرنطینه خانگی را جدی بگیرند، به زودی کرونا ریشه کن می شود.