زمان مطالعه: 20 دقیقه

مرگ 55 نفر در 45 مرکز بهزیستی  آلوده به کرونا

رییس سازمان بهزیستی ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت مقابله با کرونا در مراکز تابعه این سازمان، در عین حال از آلودگی ۴۵ مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی به کروناویروس و جان باختن ۵۵ تن به این دلیل، خبر داد.
24 فروردین 1399
شناسه : 30549
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/30549
351+
بالا
رییس سازمان بهزیستی ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت مقابله با کرونا در مراکز تابعه این سازمان، در عین حال از آلودگی ۴۵ مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی به کروناویروس و جان باختن ۵۵ تن به این دلیل، خبر داد.

حادثه 24 - رییس سازمان بهزیستی ضمن تشریح اقدامات انجام شده جهت مقابله با کرونا در مراکز تابعه این سازمان، در عین حال از آلودگی ۴۵ مرکز تحت پوشش سازمان بهزیستی به کروناویروس و جان باختن ۵۵ تن به این دلیل، خبر داد.

دکتر وحید قبادی دانا در ارتباط ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران از محل وزارت بهداشت، با اشاره به اینکه اقدامات مقابله‌ای سازمان بهزیستی برای کنترل ویروس کرونا از ۵ بهمن ماه آغاز شده است، گفت: البته لازم است از ۳۰ هزار نفر از مددکاران، پرستاران و ... که در بیش از ۲۵۰۰ مرکز شبانه روزی فعال هستند و همچنین از ۲۱ هزار پرسنل زحمت کش سازمان تشکر کنم.

وی افزود: خوشبختانه با کمک وزارت بهداشت تا کنون هیچ معلول ذهنی و سالمند وجود نداشته است که به بیمارستان‌ها مراجعه کند و خدمات مناسب به او ارائه نشود.

احتمال ابتلای سالمندان به کرونا ۵.۳ برابر بیشتر از سایرین

قبادی دانا در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه بر اساس آمار، احتمال ابتلای سالمندان از سایرین ۵.۳ بیشتر است، گفت: طبق بررسی‌های صورت گرفته از ۲۵۳۱ مرکز شبانه روزی بهزیستی تا کنون ۴۵ مرکز آلوده شده‌اند که ۱.۷ مراکز کل کشور را تشکیل می‌دهند. متاسفانه تا کنون ۵۵ نفر در مراکز ما بر اثر ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند؛ به شکلی که ۱.۲ درصد این افراد را تشکیل می‌دهند که ۷۱ درصد آنان سن‌شان بیش از ۷۰ سال گزارش شده است.

وی گفت: بطور ویژه در مراکز سالمندان و معلولان ۳۰ مرکز آلوده به این بیماری داریم. همچنین از ۱۰ هزار کودک بی سرپرست تا کنون هیچ موردی از فوت گزارش نشده است.

شرایط فرزندخواندگی در بحران کرونا

قبادی دانا در پاسخ به سوالی در خصوص شرایط فرزندخواندگی در شرایط کنونی اظهار کرد: پیش از این قرار بود تا در اسفند ماه سال ۹۸ سامانه ملی فرزندخواندگی را رونمایی کنیم که متاسفانه به دلیل وقایع پیش آمده این امر محقق نشد. اکنون نیز از آنجایی که پروسه فرزندخواندگی دارای مراحل طولانی است، فعلا با توجه به شیوع کرونا این امر متوقف شده است. البته ما این آمادگی را داریم تا به محض غلبه بر این ویروس با رونمایی از سامانه فرزندخواندگی به روال باز گردیم.

کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا در شرایط شیوع کرونا

وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص کاشت حلزون برای کودکان ناشنوا در شرایط کرونایی تصریح کرد: با توجه به اینکه یک بازه زمانی طلایی و کوتاه مدت برای کاشت حلزون وجود دارد که اگر از آن غافل شویم ممکن است مشکلاتی برای کودک به وجود بیاید، باید این اقدامات تسریع یابد. البته طبق اطلاعاتی که داریم این اعمال قرار است آغاز شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: کمک هزینه‌ها برای کاشت حلزون این کودکان برقرار است و تسهیلات ویژه هیات امنای ارزی نیز در این زمینه وجود دارد. توجه کنید که این عمل جراحی بسیار هزینه بر بوده؛ به شکلی که هزینه آن بیش از ۱۲۰ میلیون تومان است که حتی در بسیاری از کشورها امکان اجرای آن وجود ندارد.

فعالیت اورژانس ۱۲۳ در بحران کرونا

قبادی دانا با اشاره به فعالیت‌های اورژانس ۱۲۳ و مقایسه آن در دو بازه زمانی گفت: در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ با اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ تماس‌های اورژانس اجتماعی را مقایسه کردیم. این مقایسه به ما نشان داد ابراز نگرانی درباره رفتار با کودکان ۱۷ هزارم درصد در اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ بوده است که این رقم در بازه زمانی دوم یعنی اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به ۲۶ هزارم درصد رسیده است. همچنین تماس‌ها در مورد ابراز نارضایتی از رفتار همسر در بین هر دو طرف در بازه زمانی اول دو هزارم درصد بوده است در حالیکه این رقم در بازه اسفند ۹۸ و فروردین ۹۹ به شش هزارم درصد رسیده است. از سوی دیگر با بررسی تماس‌ها در زمینه اقدام به خودکشی در استان تهران در بازه زمانی اسفند ۹۷ و فروردین ۹۸ عدد یک هزارم درصد استخراج شده بود که این رقم در بازه زمانی دوم به چهار هزارم درصد رسیده است.

رئیس سازمان بهزیستی در ادامه با تشکر از وزارت بهداشت برای اطلاع رسانی در خصوص اورژانس ۱۲۳ گفت: خوشبختانه پیامک اطلاع رسانی در یک روز تعطیل و تقریبا برای ۸۰ میلیون ایرانی ارسال شد که باعث آشنایی آنها با خدمات اورژانس ۱۲۳ شد.

وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا میزان خشونت خانگی با توجه به افزایش تماس‌ها با روندی افزایشی روبرو بوده است یا خیر؟ اظهار کرد: اینکه تعداد تماس‌های تلفنی به یک سامانه روانشناسی، زیاد شود، به معنای افزایش اختلالات روانشناسی نخواهد بود. بطور مثال پس از معرفی وزارت بهداشت در خصوص این سامانه، ۱۱ هزار و ۸۵۲ تماس با آن صورت گرفت که ۳۰ درصد آن غیرمرتبط بوده و مربوط به سوالاتی در خصوص نحوه کنترل بیماری، چگونگی دریافت بسته‌های کمک معیشتی و ... بوده است. البته ۲.۲ درصد تماس‌ها منجر به مداخله اورژانس اجتماعی شده است.

سامانه ۱۴۸۰ سازمان بهزیستی

قبادی دانا در ادامه در خصوص سامانه ۱۴۸۰ افزود: بسیاری از مردم از وجود این سامانه اطلاع نداشتند و پس از آنکه وزیر رفاه آن را با توئیتی معرفی کرد، تعداد تماس‌های تلفنی با این سامانه تقریبا سه برابر شد. بر اساس شواهد و مستندات می‌توان در مورد پرسشنامه‌ای صحبت کرد که در سامانه خود ارزیابی روانشناختی بحران کرونا استفاده شده و جمعیت هدفی معادل ۲۰ هزار و ۹۹۰ نفر در آن اطلاعات خود را ثبت کرده‌اند. از تعداد افرادی که در سامانه Corona.behzisti.ir اطلاعات خود را برای بررسی علائم روانشناختی ثبت کرده‌اند ۹.۲ درصد علائم افسردگی شدید و ۱۱.۳ درصد علائم متوسط افسردگی داشتند. همچنین ۸.۶ درصد با علائم شدید استرسی و ۹.۸ درصد علائم متوسط استرس داشتند. از سوی دیگر با بررسی‌های انجام گرفته مشخص شد ۹.۳ درصد علائم شدید اضطراب و ۱۱.۴ درصد علائم متوسط اضطراب را تجربه کرده بودند.

هزینه ۹ میلیارد تومانی بهزیستی برای کاهش آسیب معتادان

ارایه ماسک و موادضدعفونی کننده به معتادان در ۳۲۶۹ نقطه پرخطر

وی در ادامه سخنان خود در خصوص هزینه بهزیستی برای معتادان گفت: کل بودجه‌ای که سازمان بهزیستی از ستاد مبارزه با مواد مخدر برای کاهش آسیب معتادان دریافت کرده است ۴.۵ میلیارد تومان بوده که خودمان نیز معادل همین مبلغ بر روی آن گذاشته و مجموعا ۹ میلیارد تومان برای آموزش به این افراد اختصاص داده‌ایم. اکنون ۲۵۸ مرکز کاهش آسیب در سراسر کشور و تیم‌های سیار در ۳۲۶۹ نقطه پرخطر یا محل تجمع این افراد حضور پیدا کردند و آموزش‌ها به همراه ارائه ماسک، دستکش و مواد ضدعفونی کننده به آنها ارائه شده است.

وی در خصوص مراکز اقامتی برای معتادان توضیح داد: در هفته اول فروردین ماه امسال پنج میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان با سرانه پنج میلیون تومان برای هر مرکز در نظر گرفته شد. همچنین در سوم اسفند ماه سال قبل نیز برای هر مرکز مبلغ ۷۰۰ هزار تومان شارژ شد. در نتیجه در همه مراکز اقامتی معتادان که بیش از ۱۱۰۰ مرکز هستند، پنج میلیون و ۷۰۰ هزار تومان هزینه صورت گرفته است. همچنین مبلغ ۹ میلیارد تومان تنها برای معتادان بی خانمان و کارتن خواب‌ها صرف شده است.

توزیع بیش از ۵۷هزار بسته بهداشتی میان کودکان کار

چرایی تعویق ساماندهی معتادان متجاهر

قبادی دانا در خصوص سایر اقدامات بهزیستی تاکید کرد: ۵۷ هزار و ۶۶۱ بسته بهداشتی توسط ۳۶۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی برای کودکان کار در خیابان‌ها توزیع شده است. در خصوص معتادان متجاهر نیز طرح ساماندهی این افراد به علت آنکه جمعیت زیاد در یک محل ممکن است احتمال ابتلای بیماری را افزایش دهد، به تعویق افتاده؛ به همین دلیل برای کاهش آسیب در محل‌های پرخطر با ۲۵۸ تیم مراجعه کرده و آموزش‌های لازم را به این افراد داده‌ایم.

وی در خصوص کمک‌ها در جهت تهیه ماسک و مواد ضدعفونی‌ کننده گفت: در سوم اسفند ماه سال قبل مبلغ دو میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان به صورت سرانه برای هر نفر ۳۰ هزار تومان به منظور تهیه مواد ضدعفونی کننده و بهداشتی در کارت بانکی افرادی که در مراکز شبانه روزی تحت پوشش بهزیستی بودند، شارژ شد. علاوه بر آن در هفته اول فروردین ماه امسال برای مراکز نگهداری معلولان و سالمندان مبلغ ۲۴ میلیارد تومان به صورت سرانه هر معلول و هر سالمند مبلغ ۵۰۰ هزار تومان ارسال شد تا بتوانند مواد بهداشتی مناسب تهیه کنند.

ممنوعیت ملاقات در مراکز معلولان و سالمندان

استفاده از پرسنل تمام وقت در این مراکز

 رییس سازمان بهزیستی افزود: همچنین به منظور پیشگیری از گسترش ویروس کرونا طبق بخشنامه‌هایی هر گونه ملاقات از مراکز معلولان و سالمندان ممنوع اعلام شد و همچنین از آنجایی که برخی موارد مبتلا در مراکز ما از پرسنل بیماری را گرفته بودند توصیه کردیم تا از پرسنل ثابت و تمام وقت استفاده شود و تا حد امکان از همکاری با افراد داوطلب جلوگیری شود.

وی افزود: تا کنون با وجود همه تمهیدات اندیشیده شده از بین ۸۷۵ مرکز نگهداری از سالمندان و معلولان حدود ۲۵ مرکز در ۱۵ استان کشور آلوده به این ویروس شدند و خوشبختانه مراکز ۱۶ استان فعلا به ویروس آلوده نشده‌اند.

وی در پاسخ به سوالی درباره آسیب و ابتلای پرسنل بهزیستی به کرونا گفت: تمام افرادی که در مداخلات ما حاضر شدند، به گان، ماسک و دستکش تجهیز شده و آموزش‌های لازم را دریافت کرده بودند. تا کنون فقط یکی از همکاران ما ۱۵ روز بعد از آخرین حضور در محل کار به علت کرونا فوت کرد. یک مورد دیگر هم اخیرا از یکی از استان‌ها گزارش شده است. درخواست ما این است که پرسنل بهزیستی که در زمان خدمت و در مراکز ما به ویروس کرونا مبتلا شده و فوت می‌کنند نیز مانند کادر درمان شهید در نظر گرفته شوند.

درخواست از وزارت بهداشت

رئیس سازمان بهزیستی درخواست دیگر خود از وزارت بهداشت را اینگونه مطرح کرد: ما می‌خواهیم که وزارت بهداشت تمام مراکز و پرسنل ما را مورد ارزیابی و تست قرار دهد. البته این کار در یکی از مراکز توسط یکی از خیرین انجام شد و ما دریافتیم که از میان ۵۵۰ مددجو ۲۰ مورد مثبت مبتلا به کرونا داریم.

رسیدگی به معتادان متجاهر نیازمند مداخلات بین بخشی

وی در پاسخ به سوالی در خصوص معتادان متجاهر گفت: بر اساس قانون برنامه توسعه رسیدگی به امر معتادان متجاهر نیاز به همکاری بین بخشی میان ستاد مبارزه با مواد مخدر، بهزیستی، شهرداری، سازمان زندان‌ها و ... دارد. اکنون در کمپ‌های ماده ۱۶ که معتادان کارتن خواب در آن نگهداری می‌شوند سازمان بهزیستی، سازمان زندان‌ها و ... هر کدام بنا بر سهم خود بخشی از این افراد را تحت پوشش قرار می‌دهند. باید توجه کنید در بحث درمان و بازتوانی اعتیاد جنبه‌های اقتصادی، روانی و اجتماعی متعددی وجود دارد که همین امر رسیدگی را سخت‌تر کرده و حتما نیاز به مداخلات بین بخشی را افزایش می‌دهد.

وی در ادامه سخنان خود در خصوص کودکان کار و افراد بی خانمان تصریح کرد: تیم‌های اورژانس اجتماعی در ارتباط با این افراد در زمینه اطلاع رسانی اقدامات مناسبی انجام داده‌اند.

قبادی دانا افزود: بر اساس گزارشی از کشور فرانسه مشخص شده بود ۲۳ درصد فوتی‌های این کشور بر اثر کرونا از خانه‌های سالمندان بوده‌اند؛ در حالیکه امکانات و خدمت رسانی به این قشر در کشور ما به شکل ویژه و با احترام انجام می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص دیگر مشکلاتی که ناشنوایان در شرایط فعلی با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، اظهار کرد: طبق مطالعات صورت گرفته میزان ابتلای ناشنوایان به ویروس کرونا تفاوت معنی داری با سایر افراد ندارد. در مورد آموزش راه‌های پیشگیری از ابتلا و کنترل آن و به ویژه برای پر کردن اوقات فراغت این عزیزان از رسانه‌های دیداری مانند صدا و سیما درخواست اقدامات مناسبی را داشته‌ایم. همچنین از استانداران خواسته‌ایم شرایطی را فراهم کنند تا افراد ناشنوا بتوانند از ماسک‌هایی استفاده کنند که قسمت دهان آن با مواد شفاف تهیه می‌شود و مشکل لب خوانی برای آنان وجود نداشته باشد.

و اما تعطیلی مهدکودک ها در بحران کرونا

قبادی دانا در خصوص تعطیلی مهدکودک‌ها افزود: مهدکودک یکی از محل‌های تجمع بوده که می‌تواند احتمال ابتلا به ویروس را افزایش دهد و یا باعث شود کودک ویروس را با خود به خانه آورده و اهالی خانه را مبتلا کند. آنچه پیش از شروع تعطیلات وجود داشت به این شکل بود که مادرانی که فرزند ۱۰ ساله یا کوچکتر دارند در منزل بمانند و نفرات جایگزین به جای آنها در محل کار حاضر شوند. توصیه ما این است که کارکنانی که کودک خود را قبلا به مهد می‌فرستادند در شرایط فعلی در خانه بمانند و خودشان از فرزندشان مراقبت کنند.

ارسال نظر