زمان مطالعه: 3 دقیقه

اتانول (الکل سفید) با متانول (الکل صنعتی) چه فرقی دارد؟

این روزها خیلی ها برای ضدعفونی از الکل استفاده می کنند. اما دو نوع الکل اتانول و متانول در بازار وجود دارد که اشتباه در انتخاب آنها ممکن است خطرناک باشد. اما اتانول (الکل سفید) با متانول (الکل صنعتی) چه فرقی دارد؟
20 اسفند 1398
شناسه : 30086
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/30086
934+
بالا
این روزها خیلی ها برای ضدعفونی از الکل استفاده می کنند. اما دو نوع الکل اتانول و متانول در بازار وجود دارد که اشتباه در انتخاب آنها ممکن است خطرناک باشد. اما اتانول (الکل سفید) با متانول (الکل صنعتی) چه فرقی دارد؟

 حادثه 24 -  این روزها خیلی ها برای ضدعفونی از الکل استفاده می کنند. اما دو نوع الکل اتانول و متانول در بازار وجود دارد که اشتباه در انتخاب آنها ممکن است خطرناک باشد. اما اتانول (الکل سفید) با متانول (الکل صنعتی) چه فرقی دارد؟

اتانول:

دارای یک گروه اتیل در اسکلت کربن است.

  اسیدی ضعیف‌تر از آب است.

  محلول 70 تا 85درصدی آن به عنوان محلول ضدعفونی‌کننده کاربرد دارد.

 به دلیل نقطه انجماد پایین، در صنعت ضدیخ‌سازی استفاده می‌شود. همچنین حلال خوبی است و در صنعت عطرسازی، رنگ سازی و ... کاربرد دارد.

 با تغییر دادن پروتئین و حل کردن چربی، میکرو ارگانیسم‌های آن‌ها را از بین می‌برد.

 آیا حتما برای پیشگیری از شیوع کرونا باید با الکل دست‌های خود را ضدعفونی کنیم؟

گرچه اتانول می‌تواند برای ضدعفونی کردن دست‌ها گزینه خوبی باشد اما بیشتر زمانی توصیه می‌شود که این ماده درصورت نبود دسترسی به آب و صابون و شوینده‌های دیگر مورد استفاده قرار گیرد. پس نیازی نیست به دنبال شست‌وشو با آب و صابون حتما الکل هم بزنیم.

متانول:

 دارای یک گروه متیل در اسکلت کربن است.

 دارای سطح اسیدی بالاتر از آب است.

 بسیار سمی است و اصلا قابل مصرف نیست.

 این ماده  به صورت محدود به عنوان سوخت در موتور‌هایی با سیستم احتراق داخلی استفاده می‌شود.

 از راه پوست جذب می شود، همچنین آثار مخربی روی بینایی دارد و می‌تواند موجب مرگ شود.

آیا می‌توان از متانول به جای اتانول به منظور ضدعفونی کردن استفاده کرد؟

متانول از طریق پوست، دستگاه تنفسی و دستگاه گوارشی می‌تواند جذب شود و در بدن انسان به متابولیت‌های سمی فرمالدهید، فرمات و دی‌اکسیدکربن تبدیل شود. نه تنها متانول به شدت سمّی است بلکه کمترین خاصیت ضدعفونی را بین الکل‌ها دارد که می‌تواند سبب بروز عوارضی همچون درماتیت (التهاب پوست)، آسیب چشمی از جمله کوری، نارسایی کلیه، کما و مرگ شود. بنابراین هرگز متانول را نباید برای ضدعفونی سطوح استفاده کرد.

ارسال نظر