زمان مطالعه: 8 دقیقه

راننده پورشه جنجالی به پرداخت دیه و مطالعه کتاب محکوم شد

حرف راننده ۲۳‌ساله پورشه که پس از تصادف مرگبار در اصفهان با بیان جمله «کشتم که کشتم، دیه‌اش را می‌دهم» درست از آب درآمد و او به پرداخت دیه و سه‌سال زندان محکوم شد که یک سوم حبس وی هم به حال تعلیق درآمده است.
20 مهر 1398
شناسه : 26176
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/26176
2646+
بالا
حرف راننده ۲۳‌ساله پورشه که پس از تصادف مرگبار در اصفهان با بیان جمله «کشتم که کشتم، دیه‌اش را می‌دهم» درست از آب درآمد و او به پرداخت دیه و سه‌سال زندان محکوم شد که یک سوم حبس وی هم به حال تعلیق درآمده است.

حادثه 24 - حرف راننده ۲۳‌ساله پورشه که پس از تصادف مرگبار در اصفهان با بیان جمله «کشتم که کشتم، دیه‌اش را می‌دهم» درست از آب درآمد و او به پرداخت دیه و سه‌سال زندان محکوم شد که یک سوم حبس وی هم به حال تعلیق درآمده است.

سحرگاه شامگاه ۲۷‌اردیبهشت‌ماه امسال تصادف یک خودروی پورشه با یک سواری پراید، جنجال زیادی به پا کرد. جنجالی شدن ماجرا زمانی شروع شد که راننده ۲۳‌ساله پورشه بعد از پیاده شدن از خودروی لوکس خود متوجه شد ماشین گرانقیمتش خسارت زیادی دیده است. وقتی مأموران پلیس به او یادآور شدند که راننده پراید که او با آن برخورد کرده جانش را از دست داده، مرد جوان با عصبانیت گفت: «کشتم‌که کشتم، دیه‌اش را می‌دهم». انتشار فیلم ماجرا در شبکه‌های اجتماعی، اما خبرساز شد و خشم کاربران را به همراه داشت.

در حالی که همه توجه‌ها به وقوع حادثه و ماجرای جمله مرد نوکیسه دوخته شده‌بود، خانواده راننده پراید تا دو روز پس از حادثه خبر نداشتند که فرزندشان در جریان آن حادثه جان باخته است. نه مأموران پلیس و نه کارکنان بیمارستان شریعتی اصفهان که جسد مرد جوان به آنجا منتقل شده‌بود، آن‌ها را از آن حادثه با خبر نکرده‌بودند. دو روز بعد از حادثه خانواده پسر ۲۰‌ساله در حالی که گم شدن فرزندشان را به پلیس خبر داده‌بودند، قدم به بیمارستان شریعتی گذاشتند تا شاید خبری از او بگیرند. کارکنان بیمارستان به آن‌ها گفتند که دو روز قبل پسری که در سانحه رانندگی دچار جراحت شده‌بود و مشخصات آن با فرزند آن‌ها مطابقت داشت به بیمارستان منتقل شده و به علت شدت جراحت فوت شد که جسدش در سردخانه است که او را شناسایی کردند.

پسر ۲۰ ساله که فرهاد طاهریان نام داشت و دانشجوی رشته کامپیوتر بود در همان سحرگاه سوار بر خودروی پرایدش در راه خانه بود که پورشه با سرعتی مرگبار از مسیر خود منحرف می‌شود و او را به کام مرگ می‌کشاند. پلیس علت حادثه را سرعت غیر‌مجاز و رعایت نکردن فاصله طولی از سوی راننده پورشه اعلام کرد و او را در وقوع حادثه مقصر شناخت و خودروی وی را هم توقیف و متهم را نیز بازداشت کرد. در جریان تحقیقات بعدی پلیس هم مشخص شد که حادثه در جریان اجرای طرح برخورد پلیس با هنجارشکنان خیابانی رقم خورده است.

خودروی پورشه در محل مشغول دور‌دور بوده که با هشدار پلیس مواجه می‌شود، اما بدون توجه به فرمان مأموران از محل متواری می‌شود که به علت سرعت زیاد کنترل خودرو از دست راننده خارج می‌شود و با انحراف به چند خودروی پارک شده در حاشیه خیابان برخورد کرده و این حادثه تلخ رقم می‌خورد. با کامل شدن تحقیقات در این باره ۲۶‌شهریور علی اصفهانی، دادستان اصفهان اعلام کرد با اشاره به اینکه این حادثه از لحاظ قانونی قتل عمد محسوب نمی‌شود، کیفرخواست با محوریت ایراد صدمه غیرعمدی منجر به فوت به دلیل بی‌احتیاطی در امر رانندگی صادر شده‌است. پس از صدور کیفرخواست پرونده به شعبه‌۱۲۲ دادگاه کیفری دو اصفهان ارجاع شد.

محمدرضا حبیبی، رئیس کل دادگستری استان اصفهان در توضیح حکم صادر شده از سوی شعبه رسیدگی‌کننده گفت: قاضی با بررسی عوامل مؤثر در این پرونده، بی‌احتیاطی راننده خودروی پورشه را در رانندگی محرز دانست و وی را مستند به قوانین مربوطه در قانون مجازات‌اسلامی از جنبه خصوصی بزه به پرداخت یک فقره دیه کامل از جهت قتل غیرعمد و پنج‌درصد دیه کامل از جهت برخی جراحات در حق اولیای‌دم محکوم کرد. وی گفت: همچنین این راننده متخلف از جنبه عمومی جرم به تحمل سه‌سال حبس تعزیری و ممنوعیت خروج از کشور به مدت دو‌سال محکوم شد، که اجرای یک سوم از مجازات حبس وی به صورت تعلیق درآمد. رئیس کل دادگستری استان افزود: حکم از نوع مراقبتی بوده و با عنایت به ماهیت جرم ارتکابی به منظور اصلاح و افزایش آگاهی در زمینه لزوم فراگیری آموزه‌های دینی در احترام به کرامت والای انسان، دادگاه مقرر داشته این متهم در مدت زمان تعلیق حکم حبس، دو جلد کتاب در همین زمینه را مطالعه و پس از فراگیری مضامین آن گواهی مربوطه را از انتشارات یا ناشران این کتاب‌ها دریافت و به اجرای احکام دادگستری ارائه کند. محمدرضا حبیبی گفت: رأی صادره غیرقطعی بوده و قابل تجدیدنظر خواهی در محاکم تجدیدنظر استان است.

رأی صادر شده از سوی دادگاه که یک سوم مجازات آن هم به حالت تعلیق درآمده نهایت مجازاتی است که از سوی قانونگذار پیش‌بینی شده است. همان طور که در ماده ۶۱۶ قانون مجازات اسلامی آمده در صورتی که قتل غیرعمد به واسطه بی‌احتیاطی یا بی‌مبالاتی یا اقدام به امری که مرتکب در آن مهارت نداشته‌است یا به سبب عدم رعایت نظامات واقع شود، مسبب به حبس از یک تا سه‌سال و نیز به پرداخت دیه در صورت مطالبه از ناحیه اولیای‌دم محکوم خواهد شد، مگر اینکه خطای محض باشد.

ارسال نظر