حادثه 24 - سردار محسن حسن خانی گفت: زمانی که اموال مسروقه با شناسایی و دستگیری سارق کشف می شود، در انبار و محلی که سارق برخی اموال مسروقه را نگهداری کرده است، اموالی به دست می آید که صاحبان آن ها شناسایی نشده اند چرا که سارقان محل سرقت را اعلام نمی کنند.
شهروندان با مراجعه به سامانه نما به آدرس اینترنتی nama.police.ir و با کلیک بر روی نمایشگاه اموال کشف شده، وارد صفحه لیست اموال در سایت نما شده و عکس کالای متعلق به خود را انتخاب و سپس فرم مربوطه را تکمیل و درخواست خود را ارسال میکنند.
سامانه نما به صورت متمرکز است و شهروندان میتوانند اموال مسروقه خود را در سامانه به صورت لحظهای شناسایی کنند، لذا ضروری است شهروندان شماره سریال تمامی اموال خود را لیست برداری کنند تا هنگام سرقت و کشف آن توسط پلیس اموال خود را از این طریق شناسایی و تحویل بگیرند.
مال باختگان با مراجعه به سامانه اموال مکشوفه پلیس آگاهی، می توانند بدون مراجعه حضوری به مراکز انتظامی درخواست خود را مبنی بر مالکیت کالای مورد نظر ثبت و نشانه های آن را ارسال کنند.
درخواست مال باخته توسط اپراتور سامانه مورد ارزیابی قرار گرفته و اپراتور پاسخ «تایید» یا «عدم تایید» را در سامانه بارگذاری می کند، که در صورت اظهار عنوان تایید، راهنمایی لازم توسط اپراتور در خصوص اقداماتی که لازم است مالک در راستای تحویل کالای مورد درخواست انجام دهد ارائه شده و اموال پس از هماهنگی قضائی با اخذ رسید، تحویل مال باخته خواهد شد.
سارقی که آدرس سرقت هایش را نوشته بود
رئیس پلیس آگاهی گفت: سارقی را دستگیر کردیم که هر آنچه را که سرقت کرده بود در جایی نوشته بود که فلان وسیله را از کجا سرقت کرده و پلیس از طریق آدرس هایی که این سارق نوشته بود، اموال مسروقه را به صاحبان اصلی آن برگرداند.
دستگیری 561 سارق و مالخر
رئیس پلیس آگاهی گفت: صاحبان اموالی که از سارقان به ویژه آن هایی که سریالی سرقت کرده و حدود ۷۰ تا ۸۰ فقره سرقت داشته اند، کشف می شود، شناسایی نمی شود بر این اساس عکس این اموال را در سایت نما بارگذاری می کنیم تا مالباختگان با مراجعه به آن اموال خود را شناسایی کنند.
حسن خانی ادامه داد: این سایت در پایگاه خبری پلیس بارگذاری شده است و شهروندان می توانند با مراجعه به سایت پلیس و انتخاب سامانه اموال کشف شده، اموال مسروقه خود را شناسایی کنند.
وی افزود: عکس تمام اموال مسروقه به استان ها نیز داده شده تا مالباختگان با ارائه دلایل، مدارک و مستندات به حوزه آگاهی محل سکونت خود مراجعه کرده و اموال خود را با هماهنگی مقامات قضائی تحویل بگیرند.
حسن خانی افزود: این سایت از اواخر سال گذشته راه اندازی شد و حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار نفر به این سایت مراجعه کرده اند و برخی اموال مسروقه خود را با شناسایی و ارائه مدارک با هماهنگی مقامات قضائی تحویل گرفته اند.
افزایش کشفیات سرقت در ۵ ماه امسال
وی با اشاره به آمار سرقت در ۵ ماه نخست امسال ادامه داد: در ۵ ماه اول سال ۹۸ در حوزه های مختلف سرقت حدود ۲۳ درصد افزایش کشفیات داشتیم که نسبت به مدت مشابه سال گذشته وضعیت در این زمینه بهتر است.
وی اضافه کرد: در ۵ ماه اول امسال در حوزه مبارزه با سرقت نسبت به مدت مشابه سال گذشته دستگیری ها حدود ۲۳ درصد افزایش داشته است.
رئیس پلیس آگاهی نیروی انتظامی گفت: میزان سرقت از منزل در ۵ ماه امسال از میانگین افزایش سرقتها پایینتر است اغلب سرقت ها که افزایش داشته اند سرقت های «خرد» هستند.
جواهرات و دلارهای سرقت شده از صندوق امانات بانک ملی چه سرنوشتی پیدا کرد؟
سردار حسن خانی افزود: وقوع سرقت خودرو نیز به نسبت میانگین سرقت ها کمتر است.