حادثه 24 - نیروی انتظامی در اطلاعیهای از مسئولان هیئات و تکایا خواست که از هر گونه اختلال در نظم عمومی شامل نصب داربست در معابر و پیاده روها (که مانع از تردد افراد و مزاحمت برای کودکان، سالمندان، معلولان و جانبازان عزیز شود) پرهیز نمایند.
در متن این پیام که از سوی مرکز اطلاع رسانی ناجا منتشر شده، آمده است:
«محرم، ماه نهضت بزرگ سید شهیدان و سرور اولیای خداست که با قیام خود در مقابل طاغوت، تعلیم سازندگی و کوبندگی به بشر داد و راه فنای ظالم و شکستن ستم کار را در فدایی دادن و فدایی شدن دانست». امام خمینی (ره)
سلام بر امام حسین (ع) و هفتاد و دو تن از یاران مخلص و جان بر کفش که با از خودگذشتکی و ایثار، علیه کژی ها و ناراستی ها و شکستن استبداد و استکبار و برای احیا و تداوم ارزش های اسلام ناب محمدی در راه دین و عقیده از جان مایه گذاشتند.
در بررسی تاریخی واقعه کربلا و مشاهده روند توسعه ای ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی و اعتقادی ملاحظه می کنیم که همواره و هر سال نسبت به سال قبل بردار شور و شعور مردمی در حیطه شناخت و به طبع آن در حیطه هیجان و عاطفه و شکل گیری عواطف بشری با هر دین و آیین و مسلک به سرور و سالار شهیدان و یاران با وفایش صعودی است، به گونه ای که هر انسان آزاده و بی غرضی در طول عمر خویش می تواند به افزایشی بودن فرهنگ عاشورا در زمینه های مختلف اذعان کند و می توان گفت: ماه محرم یادآور بزرگترین حماسه ظلم ستیزی و استکبار، یادآور آزادی خواهی، حق جویی، عزت و فداکاری انسان هایی است که منادی آزادی و آزادگی بودند و جهاد و عشق به شهادت در راه خدا را به رهروان خود آموختند و حرکت ها و خیزش های آزادی خواهان بسیاری از نقاط جهان امروز نیز ریشه در قیام حسینی (ع) و برخاسته از فرهنگ ناب اسلام و نماد و نمود آن یعنی عاشوراست.
واقعه عاشورا از حوادث ناب تاریخی است که باید از آن درس زندگی، صبر و استقامت، شجاعت و وفاداری آموخت و سیره و روش و رفتار عاشورائیان و شهدای صحرای کربلا را به عنوان نقشه راه، الگو و اسوه در راستای اعتلای اسلام و حفظ ارزش های آن برای تمامی جهانیان قرار داد.
در این مسیر پیروان امام حسین (ع) و شیعیان آن حضرت باید در راستای احیای امر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهم ترین پیام عاشورا که در قیام امام حسین (ع) تبلور یافت فرصت را غنیمت شمرده و این فریضه بزرگ الهی را نسل به نسل و برای پیوند خوردن جوانان امروز با مکتب عاشورا منتقل کنند.
در ادامه این پیام می خوانید: نیروی انتظامی نیز همچون گذشته همگام با این پویش عظیم مردمی و عزاداری حسینی بیش از گذشته برای برقراری و تداوم نظم و امنیت و خدمتگزاری صادقانه و بی منت به مردم و همچنین توسعه و رونق این مراسم عزاداری با هیئت ها و تکایا با کمال افتخار همکاری و انجام وظیفه می کند.
برای برگزاری هرچه باشکوه تر مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان امام حسین (ع) و تامین نظم و امنیت مطلوب برای عموم مردم و خصوصا عزاداران حسینی (ع)، مسئولان هیئات و تکایا و دسته های عزاداری حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) نسبت به موارد زیر اهتمام ورزند.
از هر گونه اختلال در نظم عمومی شامل نصب داربست در معابر و پیاده روها (که مانع از تردد افراد و مزاحمت برای کودکان، سالمندان، معلولان و جانبازان عزیز شود) پرهیز نمایند. با هرگونه جریان انحرافی از قبیل قمه زنی، استفاده از آلات و ادوات نامتعارف موسیقی، استفاده از تصاویر خرافی و نامناسب و سایر رفتارهای موهن، هوشمندانه مقابله کنند.
هنگام عبور دسته های عزاداری، شریان ها و گذرگاه های عمومی را مسدود نکرده و نظم عبور و مرور را مختل نکنند. هنگام حرکت دستههای عزاداری و حین برگزاری مراسم عزاداری، به ویژه در ساعات پایانی شب از سیستم های صوتی که ایجاد مزاحمت می کند، استفاده نشود.
فلسفه قیام امام حسین (ع) که همانا انجام و احیاء فریضه امر به معروف و نهی از منکر است از سوی دست اندرکاران محترم هیئت های مذهبی مدنظر قرار بگیرد.
اصول ایمنی و استفاده از تجهیزات مربوطه در راستای جلوگیری از بروز حوادث ناشی از آتش سوزی، اتصال برق و... مورد توجه دقیق قرار می گیرد.
مراکز 110 پلیس در تمامی شبانه روز آماده ارائه خدمت و پاسخگویی به مردم هستند و ماموران انتظامی و راهنمایی و رانندگی نیز طبق روال جاری خود با تلاش بی وقفه کوشش خواهند کرد با برقراری نظم، امنیت و مدیریت ترافیک بر شکوه و عظمت مراسم عزاداری در سراسر کشور بیفزایند.»