زمان مطالعه: 10 دقیقه

آسیب به ۷ بیمارستان در حمله اسرائیل/ ۱۷۰ مصدوم همچنان بستری هستند

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۵ هزار و ۷۵۰ نفر در تجاوز رژیم صهیونیستی مصدوم شده‌اند گفت: ۱۷۰ مصدوم در بیمارستان بستری و حدود ۷۵ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.
17 تیر 1404
شناسه : 130608
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/130608
23+
بالا
معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۵ هزار و ۷۵۰ نفر در تجاوز رژیم صهیونیستی مصدوم شده‌اند گفت: ۱۷۰ مصدوم در بیمارستان بستری و حدود ۷۵ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

 حادثه 24 -معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه ۵ هزار و ۷۵۰ نفر در تجاوز رژیم صهیونیستی مصدوم شده‌اند گفت: ۱۷۰ مصدوم در بیمارستان بستری و حدود ۷۵ نفر از آنها در بخش مراقبت‌های ویژه هستند.

سید سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی امروز سه‌شنبه ۱۷ تیر ماه ۱۴۰۴ در نشست خبری با موضوع اقدامات وزارت بهداشت در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه نمایندگی سازمان جهانی بهداشت که در ایران مستقر است اقدام‌های مؤثری برای کمک به ایران انجام داد و هماهنگی‌های لازم را از طریق حوزه بین‌الملل و وزارت بهداشت پیگیری کرد تا در روند تأمین اقلام ضروری اختلالی ایجاد نشود، اما در بسیاری از موارد، نهاد‌های مدعی دفاع از حقوق بشر در بزنگاه‌های بحرانی از ایفای رسالت انسانی خود غفلت می‌کنند و تابع سیاست‌های یک طرفه هستند که این نوع برخورد‌های گزینشی و سیاسی با مسائل انسانی، همواره مورد انتقاد نهاد‌های دیپلماتیک ایران از جمله وزارت امور خارجه و مقامات سیاسی کشور بوده و مقامات ایرانی نیز بر لزوم پیگیری قاطع این موارد در مجامع بین‌المللی تأکید دارند.

وی ضمن اشاره به اینکه وزارت بهداشت در آمادگی کامل است و از نظر ذخایر ملزومات پزشکی و دارویی هیچ مشکلی نداشته‌ایم، ادامه داد: پی‌تی‌اس‌دی از اختلال‌هایی است که وزارت بهداشت در این زمینه به‌صورت جدی تحقیقات خود را آغاز کرده است. همچنین برنامه‌های مختلفی هم برگزار می‌شود و مشاوران بهداشتی در حوزه حمایت‌های روانی از مردم فعال شده‌اند. وزیر بهداشت نیز در اولین جلسات دستور داد که برای سلامت روان، نگرانی‌های بهداشتی و مسائل مختلف اقدامات جدی انجام شود.

رضوی گفت: اینکه آسیب‌های روانی در این شرایط افزایش پیدا می‌کند ثابت‌شده است و نیازمند مطالعات پیچیده برای اثبات نیست؛ اما تعیین وسعت این آسیب‌ها نیاز به بررسی‌های دقیق دارد.

معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه در این دوران حدود هزار و ۶۴ عمل جراحی انجام شده و ۱۷۰ مصدوم در بیمارستان بستری هستند، افزود: حدود ۷۵ مصدوم در بخش مراقبت‌های ویژه هستند و به طور کلی ۵ هزار و ۷۵۰ نفر در این دوران مصدوم شده‌اند.

رضوی با اشاره به حمایت مالی سال گذشته از رهبر انقلاب بیان کرد: به لطف تأمین اعتبارات لازم، وزارت بهداشت توانست اقلام پزشکی و دارویی با عمر مفید بالا را به میزان کافی تهیه کند. در طول ۱۲ روز بحران، با کمبود خاصی در حوزه درمانی مواجه نبودیم و حتی نیاز به استفاده از ذخایر استراتژیک پیش نیامد. در صورت تداوم شرایط بحرانی، ذخایر دارویی برای بازه‌های زمانی یک‌ماهه تا شش‌ماهه و حتی یک سال پیش‌بینی شده است.

وی ضمن بیان اینکه برخی داروخانه‌ها به دلایل مختلف فعالیت خود را متوقف کرده بودند، توضیح داد: البته مراجع مردم نیز کاهش یافته بود، اما تعطیلی داروخانه‌ها تخلف بود و دلایل تعطیلی آنها بررسی و با موارد تخلف احتمالی برخورد می‌شود. داروخانه‌های منتخب و شبانه‌روزی فعال نگه داشته شدند تا نیاز‌های فوری مردم پاسخ داده شود.

وی ضمن اشاره به اینکه جلسه‌هایی را برگزار کردیم که نقاط ضعف و نفاط قوت در آن جلسه مورد بررسی قرار گرفت، ادامه داد: ما باید مانور‌های مختلفی را انجام دهیم، در قسمت ایاب و ذهاب تا حدودی برای جا به جایی مجروحان با مشکل مواجه بودیم، اما در  رابطه با دارو و تجهیزات مشکلی نداشتیم.

رضوی با بیان اینکه حدود ۷ بیمارستان به صورت مستقیم و غیرمستقیم مورد آسیب قرار گرفت و درکرمانشاه یکی از بیمارستان‌های ما به صورت جدی آسیب دید، افزود: در جریان حوادث اخیر، برخی از مراکز درمانی مهم از جمله بیمارستان سوختگی مورد هدف قرار گرفت و بر اساس برآورد‌های معاونت توسعه، بیمارستان فارابی کرمانشاه نیاز به نوسازی کامل دارد. همچنین برنامه‌ریزی‌هایی برای جایگزینی بخش‌های تخریب‌شده از جمله مرکز سوختگی در حال انجام است.

معاون درمان وزارت بهداشت ضمن بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد بیمارستان‌های ما فرسوده است، گفت: در ساخت بیمارستان‌های جدید، تمامی الزام‌های ایمنی از جمله استانداردهای آتش‌نشانی و مقاوت در برابر زلزله رعایت می‌شود، اما بازسازی کامل بیمارستان‌های قدیمی در کوتاه‌مدت ممکن نیست و برنامه‌ریزی‌های بلندمدت در حال انجام است و با تخصیص بودجه، پروژه‌ها به‌تدریج پیش می‌رود.

رضوی تاکید کرد: پرسنل درمانی بدون کوچک‌ترین اعتراضی در میدان بودند و بسیار زحمت کشیدند و برخی از پرستاران در طول چند روز بدون وقفه مشغول خدمت‌رسانی بودند.

وی درباره وضعیت خدمت‌رسانی به بیماران خاص عنوان کرد: خدمات درمانی به بیماران مزمن و خاص متوقف نشده و جابه جایی بیماران به شهرهای امن با برنامه‌ریزی منسجم انجام گرفت. برخی از هموطنان، از جمله مبتلایان به سرطان و کودکانی که به شیر خشک نیاز داشتند، در روزهای ابتدایی با چالش‌هایی مواجه شدند اما با همکاری دانشگاه‌های علوم پزشکی میزبان، وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو، نیازهای دارویی آن‌ها سریعاً تأمین شد.

این مقام وزارت بهداشت همچنین در رابطه با فعالیت مراکز دیالیز در مناطق مختلف توضیح داد: در برخی نقاط، دیالیزها دچار اختلال موقت شدند اما با اعزام تیم‌های تخصصی برای تعمیر دستگاه‌ها و ارسال اقلام مصرفی، خدمات قطع نشد.

رضوی درباره تعداد شهدای ثبت‌شده گفت: تا این لحظه هزار و ۶۰ نفر است. البته ممکن است این عدد با اتمام مراحل آواربرداری و تعیین وضعیت مفقودین به‌صورت جزئی افزایش یابد. تمام مجروحان و جانبازان تحت درمان قرار گرفته‌اند و برای آن دسته که دچار قطع عضو یا آسیب‌های جدی جسمی شده‌اند، پرونده‌های حمایتی و تعیین درصد ایثارگری در بنیاد شهید تشکیل شده و در حال پیگیری است.

رضوی در پاسخ به میزان در رابطه با عدم حضور تعدادی از پزشکان در طول دوره جنگ تحمیلی ۱۲ روزه گفت: تعدادی از پزشکان در این دوره رفته بودند تا به خانواده‌شان سر بزنند و یا اینکه فرزندانشان را در مکان امنی بگذارند و سپس بازگشتند در چند روز اول با این مسائل مواجه بودیم. البته برای کادر درمانی که در این زمان نبودند غیبت زدیم، اما به طور کلی هیچ‌گونه خللی در زمینه درمان مجروحان و بیماران و جراحی‌ها نداشتیم و پزشکان به صورت شیفت‌بندی مشغول فعالیت بودند.

رضوی درباره پرداخت مطالبات کادر درمان بیان کرد: معوقات پرسنل نظام سلامت زیاد است. وزیر بهداشت بر موضوع پرداخت مطالبات کادر درمان بسیار تاکید می‌کرد تا میزان مطالبات آنها پرداخت شود. سازمان برنامه و بودجه در راستای پرداخت مطالبات پرسنل نظام سلامت به وزارت بهداشت کمک کرد و معوقات پرسنل نظام سلامت برای دو تا چهار ماه پرداخت شد.

وی با اشاره به اینکه خدمات رسانی به مجروحان جنگی کاملاً رایگان بود، توضیح داد: یکی از نخستین بخشنامه‌هایی که به دانشگاه‌های علوم پزشکی در زمان جنگ صادر کردیم، ارائه خدمات رایگان به مجروحان بود. برخی مجروحان نیز برای دریافت خدمات به بخش خصوصی مراجعه کردند، وزارت بهداشت به بخش خصوصی نیز ابلاغ کرده است اگر بیماران با آمبولانس به مراکز درمانی منتقل شده‌اند یا یک بیمار بنا به تشخیص بخش دولتی به بخش خصوصی منتقل شده است، وزارت بهداشت از آنها حمایت می‌کند.

آخرین اخبار اجتماعی را در صفحه اخبار اجتماعی حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

کلمات کلیدی:
ارسال نظر