حادثه 24 – یکی از معاونین اسبق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در اظهارنظری، فرمول صحیح محاسبه مبلغ متناسبسازیشده مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی سایر سطوح که مشمول طرح متناسبسازی هستند را اعلام کرد.
پیش از این فرمولی در رسانهها منتشر شده بود که دارای برخی ایرادات جزئی بوده است.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی: متناسبسازی حقوق بازنشستگان از همین ماه لحاظ و پرداختیها از ۲۰ آبان شروع میشود
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از متناسبسازی حقوق بازنشستگان خبر داد.
مصطفی سالاری مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از متناسبسازی حقوق بازنشستگان خبر داد.
سالاری افزود: متناسبسازی حقوق بازنشستگان از همین ماه لحاظ و پرداختیها از ۲۰ آبان شروع خواهد شد.
وی بیان داشت: همچنان در تلاش برای تأمین منابع هستیم.
واریزی ۶ میلیونی به حقوق بازنشستگان از 20 آبان
با وجود اینکه تعداد بازنشستگان کشوری و لشگری در ایران به حدود ۳ میلیون نفر میرسد، تخمین زده میشد که از مجموع ۷ میلیون بازنشسته، حدود ۱ میلیون نفر دیگر نیز از بیمه تأمین اجتماعی بهرهمند هستند. این در حالی است که شایعاتی مبنی بر عدم پوشش این گروه بزرگ از بازنشستگان در طرح متناسبسازی حقوق وجود دارد، و این سؤال پیش میآید که دولت چگونه قصد دارد از معیشت این بازنشستگان که با مشکلات اقتصادی زیادی مواجهاند، حمایت کند.
پرداخت حقوق مهرماه برای بازنشستگان تأمین اجتماعی آغاز شده و آنها از واریز حقوق خود خبر میدهند. به گفته نایب رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری، فرآیند پرداخت حقوق بر اساس حروف الفبا در حال انجام است و تاکنون بخشهای مختلف حقوق به حساب بازنشستگان واریز شده است.
علیرضا حیدری در توضیح قوانین مربوط به متناسبسازی حقوق گفت: «در حال حاضر، هدف از همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشگری رسیدن به ۹۰ درصد از حقوق شاغل همرده است.» این در حالی است که برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، متناسبسازی حقوق به نسبت ۸۲ درصد حقوق شاغلین محاسبه میشود که باعث میشود حقوق آنها به طور نسبی کمتر باشد.
به عنوان مثال، اگر فردی با حقوق ۱۰۰ هزار تومان بازنشسته شود، این مبلغ به میزان ۹۰ درصد از ۸۲ درصد حقوق همرده خود محاسبه میشود، که این فرمول به هیچ وجه به اندازه همسانسازی حقوق بازنشستگان دولتی نیست.
حیدری همچنین تصریح کرد که منابع لازم برای همسانسازی و متناسبسازی از محل بدهیهای دولت به سازمان تأمین اجتماعی تأمین میشود. وی اضافه کرد: «بر اساس قانون بودجه، تنها بازنشستگان حداقل بگیر مشمول این متناسبسازی نخواهند شد و دولت باید عناوینی مثل «کمک معیشتی» را برای آنها تعریف کند.»
به نظر میرسد که تنها راه حل برای بازنشستگان حداقل بگیر، افزایش حقوق از محل منابع جدید باشد، چرا که این گروه از بازنشستگان به شدت تحت فشار معیشتی قرار دارند و نیاز به توجه بیشتری دارند. حیدری تأکید کرد که این موضوع در آینده میتواند با توجه به تغییرات قانونی بهبود یابد، اما در حال حاضر هیچ راهکار مشخصی برای رفع مشکلات معیشتی آنها وجود ندارد.
نتیجهگیری: به نظر میرسد دولت باید برای حمایت از بازنشستگان حداقل بگیر، اقداماتی انجام دهد و از محل منابع جدید، حقوق آنها را افزایش دهد تا بتوانند از شرایط معیشتی بهتری برخوردار شوند. همچنین، نیاز به مذاکره و مطالبهگری از سوی بازنشستگان وجود دارد تا دولت به تعهدات خود عمل کند و طرحهای اجرایی مشخصی برای بهبود وضعیت آنها ارائه دهد.
به گفته رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس متوسط افزایش حقوق برای بازنشستگان بین ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون تومان خواهد بود.
علی بابایی کارنامی رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به موضوع همسانسازی حقوق بازنشستگان در لایحه بودجه1404 گفت: بحث همسانسازی حقوق بازنشستگان بهطور جدی در این لایحه مورد توجه قرار گرفته است.
وی افزود : روند اجرای قانون همسانسازی حقوق بازنشستگان آغاز شده است واین موضوع عملیاتی و اجرا شده است و بار مالی آن نیز برطرف شده است.
بابایی کارنامی اظهارداشت : طبق ماده ۱۱۱ و ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، لازم است که مدیرعامل کانون با دستگاههای مربوطه هماهنگیهای لازم را انجام دهد که مقرر شده این هماهنگی انجام شود.
وی افزود: تا حداکثر پایان این ماه، پرداختها به بازنشستگان انجام خواهد شد.
بابایی کارنامی گفت: در حال حاضر ۹۰ درصد متوسط حقوق بازنشستگان از حقوق مشاغل همتراز شاغلین مد نظر قرار گرفته است و متوسط افزایش حقوق برای بازنشستگان بین ۱.۷ تا ۱.۸ میلیون تومان خواهد بود و این رقم برای برخی از بازنشستگان میتواند به ۶ میلیون تومان نیزمی رسد.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد :این اقدامات نشاندهنده تلاشهای صورتگرفته برای بهبود شرایط معیشتی بازنشستگان است و امید است که با اجرای کامل این قانون، طعم شیرین متناسبسازی حقوق برای بازنشستگان عزیز احساس شود.
آخرین اخبار اقتصادی را در صفحه اخبار اقتصادی حادثه 24 بخوانید.
صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.