زمان مطالعه: دقیقه

اسامی نهایی وزیران پزشکیان تا امروز

این روزها اخبار متفاوتی از لیست کابینه مسعود پزشکیان منتشر می شود که تاکنون صحت هیچکدام تایید نشده است. در این لیست ها اسامی اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی،‌ علیرضا تابش در میان وزرای احتمالی دولت چهاردهم به چشم می خورد.
18 مرداد 1403
شناسه : 122464
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/122464
11309+
بالا
این روزها اخبار متفاوتی از لیست کابینه مسعود پزشکیان منتشر می شود که تاکنون صحت هیچکدام تایید نشده است. در این لیست ها اسامی اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی،‌ علیرضا تابش در میان وزرای احتمالی دولت چهاردهم به چشم می خورد.

حادثه 24 - این روزها اخبار متفاوتی از لیست کابینه مسعود پزشکیان منتشر می شود که تاکنون صحت هیچکدام تایید نشده است. در این لیست ها اسامی اسحاق جهانگیری، عبدالناصر همتی،‌ علیرضا تابش در میان وزرای احتمالی دولت چهاردهم به چشم می خورد.

اختصاصی تسنیم بعدازظهر 20 مرداد/ اسامی ۱۹ وزیر پیشنهادی پزشکیان برای کابینه چهاردهم

یک منبع آگاه در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم کابینه پیشنهادی آقای پزشکیان را به شرح زیر تائید کرده است. برخی منابع خبری دیگر ضمن تائید کلیات این لیست، درباره یک یا 2 گزینه پیشنهادی ابراز تردید کرده و گفتند ممکن است یک یا دو گزینه این لیست قطعی نباشد.

وزارت کشور: حسین اعلایی یا مقیمی ( هنوز قطعی نشده و احتمال تغییر هست)

وزارت آموزش و پرورش: محسن حاج میرزایی

وزارت ورزش: احمد دنیا مالی

وزارت اطلاعات: حجت‌الاسلام اسماعیل خطیب

وزارت صمت: سید محمد اتابک

وزارت ارشاد: سیدعباس صالحی

وزارت علوم: حسین سیمایی صراف

وزارت جهاد کشاورزی: غلامرضا نوری قزلجه

وزارت راه: فرزانه صادق

وزارت نفت: سید عماد حسینی

وزارت میراث: رضا صالحی امیری

وزارت نیرو: عباس علی‌آبادی

وزارت کار: احمد میدری

وزارت ارتباطات: ستار هاشمی

وزارت خارجه: عباس عراقچی

وزارت اقتصاد: عبدالناصر همتی

وزارت دفاع: عزیز نصیر‌‌زاده یا حبیب‌الله سیاری

وزارت دادگستری: امین‌حسین رحیمی

وزارت بهداشت: عبدالله کریمی

 

خبرآنلاین هم اسامی وزرا را به شرح زیر اعلام کرد:

🔹وزارت کشور: حسین علائی
🔹وزارت علوم، تحقیقات و فناوری: علی اکبر صالحی
🔹وزارت اقتصاد و دارائی: عبدالناصر همتی
🔹وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: سیدعباس صالحی
🔹وزارت اطلاعات: اسماعیل خطیب
🔹وزارت آموزش و پرورش: محسن حاجی میرزایی
🔹وزارت نفت: سیدعماد حسینی
🔹وزارت راه و شهرسازی: فرزانه صادق مالواجرد
🔹وزارت امورخارجه: سید عباس عراقچی

خبرها حاکی از این است که دوتن از کابینه سیزدهم به نام های اسماعیل خطیب وزیر اطلاعات و محمد اسلایم رئیس سازمان انرژی اتمی در کابینه چهاردهم حضور دارند.

شهرام دبیری معاون پارلمانی دولت چهاردهم امروز در گفتگویی اعلام کرد که به جز ۲ وزارتخانه، تکلیف دیگر وزارتخانه ها مشخص شده است و لیست نهایی فردا به مجلس خواهد رفت.

در فاصله باقیمانده تا رسیدن لیست از پاستور به بهارستان، گمانه زنی ها پیرامون وزارتخانه های مختلف داغ است.

آخرین شنیده های خبرگزاری خبرآنلاین حکایت از آن دارد که گزینه پیشنهادی وزارت کشور دولت چهاردهم حسین علائی است. همچنین برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی اکبر صالحی در لیست قرار دارد.

در وزارت اقتصاد و دارائی نیز حضور عبدالناصر همتی قطعی شده است.

همچنین شنیده می شود که با مجوزی که آقای پزشکیان از سوی مقام معظم رهبری دریافت کرده است، سیدعباس صالحی همزمان هم نمایندگی ولایت فقیه در روزنامه اطلاعات و هم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دولت چهاردهم را در اختیار داشته باشد.

شنیده های دیگر حاکی از این است که اسماعیل خطیب که در قامت وزارت اطلاعات دولت سیزدهم بوده، گزینه نهایی برای این وزارت در دولت پزشکیان است.

خبرهای دیگری که به خبرگزاری خبرآنلاین رسیده، درباره محسن حاجی میرزایی است که در حال حاضر به عنوان رئیس دفتر ریاست جمهوری فعالیت می کند. نام او به عنوان وزیر پیشنهادی آموزش و پرورش شنیده می شود.

همچنین خبر می رسد، احتمال حضور محمدجواد آذری جهرمی به عنوان رئیس دفتر مسعود پزشکیان قوت گرفته است.

همچنین فرزانه صادق مالواجرد به عنوان وزیر زن پیشنهادی دولت پزشکیان در وزارت راه و شهرسازی نامش دیده می شود.

جدی ترین گزینه برای وزارت نفت دولت چهاردهم تا این لحظه، سیدعماد حسینی است. اما هنوز برخی استعلامات برای حضور نهایی او در لیست وزرای پیشنهادی دولت چهاردهم کامل نشده است.

 

نامه نیوز نوشت: طبق توییت معاون پارلمانی دولت، لیست وزرای پیشنهادی روز یکشنبه به مجلس ارائه خواهد شد.

تسنیم هم به نقل از یک مقام آگاه نوشت که مسعود پزشکیان، عباس عراقچی، اسماعیل خطیب‌زاده و عزیز نصیرزاده را در مقام وزاری امور خارجه، اطلاعات و دفاع به مجلس معرفی خواهد کرد.

 لیست کابینه دولت مسعود پزشکیان مشخص شد

براساس احتمالات و گزارشات سایر رسانه ها احتمال می رود که افراد زیر وزرای دولت چهاردهم باشند.


جواد حسینی - وزارت آموزش و پرورش

عبدالناصر همتی - وزارت اقتصاد و امور دارایی

حسین علایی - وزرات صنعت، معدن و تجارت

احمد میدری - وزارت کار تعاون و رفاه اجتماعی

رئیس کرمی - وزرات بهداشت

علیرضا تابش - وزرات گردشگری

ستار هاشمی - وزرات ارتباطات

محسن پورسیدآقایی - وزارت راه و شهرسازی

اسحاق جهانگیری - وزارت نفت

زمان اعلام اسامی نهایی وزیران و کابینه «مسعود پزشکیان»

وزیران پیشنهادی دفاع، اطلاعات و‌ خارجه دولت قطعی شدند

آخرین اخبار و جزئیات در خصوص معرفی وزیران و رای اعتماد مجلس به کابینه «مسعود پزشکیان»، وزیران و اعضای هیات دولت چهاردهم اعلام شد.

معاون پارلمانی «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهوری، از زمان ارائه رسمی لیست نهایی اعضای پیشنهادی کابینه دولت چهاردهمک به مجلس خبر داد.

به گزارش شرق، «شهرام دبیری»، معاون پارلمانی «مسعود پزشکیان» رئیس‌جمهور گفت : «کابینه پیشنهادی را یکشنبه تقدیم مجلس می‌کنیم.»

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تاکید کرد: «گزینه اکثر وزارت‌خانه‌ها مشخص شده است.»

«تسنیم» نوشت: یک منبع آگاه گفت: «مسعود پزشکیان برای کابینه پیشنهادی تصمیم گرفته است «عباس عراقچی» را به عنوان وزیر امورخارجه، امیر خلبان «عزیز نصیرزاده» را به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و «اسماعیل خطیب» را به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس پیشنهاد بدهد.»

یک منبع آگاه گفت: «مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور برای کابینه پیشنهادی تصمیم گرفته است که «عباس عراقچی» را به عنوان وزیر امورخارجه، امیر خلبان «عزیز نصیرزاده» را به عنوان وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و «اسماعیل خطیب» را به عنوان وزیر اطلاعات به مجلس پیشنهاد بدهد.

او گفت: «درباره وزارت کشور، جمع‌بندی‌های نهایی صورت گرفته است و فردا، وزیر پیشنهادی‌ کشور نیز مشخص خواهد شد.»

لزوم دوری پارلمان از ایجاد حاشیه در انتخاب وزیران دولت مسعود پزشکیان

پس از انتخابات ریاست جمهوری و پیروزی «مسعود پزشکیان» انتخاب کابینه دولت به شیوه متفاوتی کلید خورد و شورایی تحت عنوان شورای راهبری وظیفه انتخاب گزینه‌های مناسب برای تصدی ارگان‌های مهم دولتی را بر عهده گرفت، اکنون که کار این شورا به اتمام رسیده است، به نظر می‌رسد که زمان زیادی تا معرفی لیست نهایی کابینه پیشنهادی و برگزاری جلسه رای اعتماد باقی نمانده است اما آنچه که در شرایط کنونی کشور نظر به این که دولت باید هرچه سریع‌تر کار خود را برای در دست گرفتن اداره امور و اجرایی‌سازی وعده‌های رئیس‌جمهور کلید بزند، وفاق و انسجام میان دو قوه مجریه و مقننه است؛ امری که رهبر انقلاب در مدت اخیر، بارها بر آن تاکید کرده‌اند.

رهبر انقلاب، آیت‌الله سیدعلی خامنه‌ای، چندی پیش، در دیدار با نمایندگان مجلس انسجام مجموعه ارکان نظام را نیاز کشور و نظام و مردم دانستند و با اشاره به حضور رئیس‌جمهور منتخب به عنوان نماینده مجلس دوازدهم در این دیدار، افزودند: «همچنان‌که همیشه مجلس را به تعامل سازنده با دولت‌ها فراخوانده‌ام، به دولت‌ها نیز همکاری با مجالس را سفارش و تأکید کرده‌ام.»

رهبر انقلاب، موفقیت آقای پزشکیان در مسائل اقتصادی،‌ فرهنگی، بین‌المللی و دیگر عرصه‌ها را موفقیت همه خواندند و گفتند: «باید همه به رئیس‌جمهور منتخب در ادای وظایف کمک کنیم و از بُن دندان باور کنیم که موفقیت ایشان، پیروزی همه ماست.»

ایشان با اشاره به ضرورت شنیده‌شدن صدای واحد در مسائل مهم از همه ارکان کشور، افزودند: «برخی در دنیا گوش تیز کرده‌اند تا نشانه‌های اختلاف را در حرف‌های مسئولان پیدا کنند؛ ارکان نظام با صدای واحد آنها را مأیوس کنند.»

اکنون آینده سیستم اجرایی کشور یه رای اعتماد نمایندگان مجلس بستگی دارد و این وکلای ملت هستند که باید در جلسه رای اعتماد، همان‌طور که رهبری فرموده‌اند، به دور از حاشیه‌سازی قوام و کمال و انقلابی‌گری گزینه‌های پیشنهادی دولت را در کفه ترازو بسنجند تا دولتی شایسته مطابق خواست مردم شکل بگیرد.

در همین رابطه محمدصالح جوکار، نماینده مجلس شورای اسلامی درباره تعامل مجلس و دولت چهاردهم گفت: «اولویت امروز کشور، حل مسئله معیشت مردم است که در همین راستا دولت و مجلس باید تعامل و همکاری مناسبی داشته باشند.»

او با بیان اینکه همکاری مجلس و دولت باید در نهایت منجر به تدبیر برای حل دغدغه‌های مردم در حوزه معیشت آنها شود، ادامه داد: «ساختار اصلی دولت و مجلس باید در کنار هم قرار بگیرند و بر اساس نظام مسائلی که در کشور وجود دارد، با یکدیگر همکاری داشته باشند.»

رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس با تاکید بر اینکه در برنامه هفتم توسعه که اخیرا هم ابلاغ شده است، اولویت‌های اصلی کشور مشخص شده که دولت چهاردهم باید بر اساس آن برنامه‌ریزی‌های خود را انجام دهد، عنوان کرد: «قطعا با تعامل مجلس و دولت در اجرای قوانین بالادستی همچون برنامه هفتم توسعه تسریع صورت می‌گیرد.»

نماینده مردم یزد در مجلس با بیان اینکه مجلس و دولت باید از حاشیه‌سازی پرهیز کنند، افزود: «تمرکز دولت و مجلس باید بر هم‌افزایی در جهت حل مشکلات مردم باشد که این موضوع هم تنها با استفاده از امکانات و ظرفیت‌های داخلی فراهم می‌شود.»

مجلس مطابق فرمایش رهبر انقلاب حداکثر همکاری را با دولت پزشکیان خواهد داشت

همچنین سید اسماعیل حسینی، نماینده مردم شیراز در مجلس با اشاره به تاکید رهبر انقلاب بر همراهی مجلس با دولت در رای اعتماد به کابینه اظهار داشت: «رهبر انقلاب در دیدار نمایندگان با ایشان بر همکاری مجلس با دولت به ویژه در بحث رای اعتماد به کابینه تاکید داشتند و معیارهایی را نیز در این باره مشخص کردند.»

نماینده مردم شیراز در مجلس افزود: «رهبر انقلاب ضمن توصیه‌هایی به نمایندگان در محورهای مختلف بر تعیین وزرای پیشنهادی بر اساس معیارها و ملاک‌هایی همچون انقلابی و کارآمد بودن تاکید کردند.»

حسینی تاکید کرد: «مجلس شورای اسلامی در راستای فرمایشات رهبر انقلاب و معیارهای تعیین‌شده برای مجلس و دولت همکاری لازم را با دولت جدید، از جمله در بحث رای اعتماد به کابینه خواهد داشت.»

عضو کمیسیون انرژی مجلس اظهار داشت: «قطعاً انتخاب و رای اعتماد به وزرایی کارآمد، با تجربه، کاردان و انقلابی می‌تواند برای حل مشکلات کشور در حوزه‌های مختلف راه‌گشا باشد و مبنای کار مجلس برای رای اعتماد همین خواهد بود.»

البته رهبر انقلاب ضمن آن‌که مجلس را به تعامل با دولت دعوت کردند در خصوص ویژگی‌ها و معیارهای ضروری افراد کابینه دولت فرمودند: «کسی را باید میدان‌دار کرد که امین، صادق، متدیّن و از بُن دندان معتقد به جمهوری اسلامی باشد. ایمان یک شاخص مهم است، امید به آینده و نگاه مثبت به افق شاخص مهم دیگر است و به کسانی که نگاهشان به افق تاریک است و معتقدند نمی‌شود کاری کرد، نمی‌توان مسئولیت‌های مهم و کلیدی داد. اعضای کابینه نباید با سیاستهای کلی نظام زاویه داشته باشند.»

وزرای دولت پزشکیان نباید دنبال پست و مقام گرفتن در ارگان‌های دیگر باشند

در این‌باره غلامرضا مصباحی‌مقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درباره خصوصیات اشخاصی که باید در کابینه دولت چهاردهم حضور داشته باشند، اظهار کرد: «افرادی باید برای تصدی در کابینه دولت چهاردهم انتخاب شوند که در مواضع آنها با سیاست‌های نظام و رهبر انقلاب زاویه وجود نداشته باشد. اعضای کابینه باید تخصص لازم را برای پستی که به آنها داده می‌شود داشته باشند، از طرفی باید سیاست‌های ابلاغی نظام را به صورت صد درصد رعایت و در راستای خواست رهبر انقلاب حرکت کنند.»

مصباحی مقدم متذکر شد: «یکی از مسائلی که باید به آن توجه شود، این است که باید افرادی در کابینه دولت به کار گرفته شوند که تجربه لازم برای پیشبرد امور کشور را داشته باشند و به حوزه کاری خود مسلط باشند.»

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تاکید کرد: «معتقدم که اعضای دولت باید با یکدیگر هماهنگ باشد و اقدامات و سیاست‌های یکدیگر را خنثی نکنند و در واقع به یکدیگر کمک کنند و قطعاً چنین کابینه‌ای موفق خواهد بود.»

همچنین حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده مردم شاهین شهر در مجلس گفت: «اعضای کابینه دولت باید اشخاصی باشند که بتوانند هماهنگ با اعضای دیگر کابینه دولت انقلابی را در ارائه خدمات و اداره امور کشور ایجاد کنند.»

او افزود: «وزرای دولت نباید به دنبال پست گرفتن در سازمان‌ها و دل‌مشغولی‌های دیگر باشند و تنها باید به هدف خود در جهت پیشبرد امور کشور توجه کنند.»

حاجی دلیگانی با بیان اینکه نمایندگان باید سلامت و توانایی‌های وزرای پیشنهادی را محک بزنند، افزود: «باید مشخص شود که کابینه پیشنهادی شرایط خدمت به مردم را با توجه به وضعیت کنونی کشور را دارا هستند.»

نماینده مردم شاهین شهر متذکر شد: «معتقدم که نمایندگان در جلسه رای اعتماد به غیر از مبانی انقلاب و اسلام، نباید به مسائل دیگری توجه کنند و باید از ایجاد حاشیه پرهیز شود؛ همچنین افرادی که به مجلس نیز معرفی می‌شوند نیز باید خود اشخاصی بی‌حاشیه باشند.»

 آخرین اخبار «حقوقی و قضایی» را در صفحه حقوقی و قضایی حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

 

 

ارسال نظر