زمان مطالعه: دقیقه

استقبال چشم بادامی‌ها از درخشش شکوه ایرانیان در چین

شاینا شجری

خبرنگار

23 خرداد 1403
شناسه : 119403
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/119403
155+
بالا

حادثه 24 - نمایشگاه «شکوه ایران باستان» آثار فرهنگ و تمدن ایران را در کاخ موزه پکن در شهر ممنوعه چند ماهی به رخ کشید. این نمایشگاه که قرار بود تا 21 فروردین سال جاری به پایان برسد از ۲۱ دی ماه ۱۴۰۲ آغاز به کار کرده بود. اما به گفته وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی به دلیل استقبال گسترده مردم چین و تقاضای شانگهای از این رویداد فرهنگی قرار شد 6 ماه دیگر این نمایشگاه تداوم داشته باشد.


نمایشگاهی که زیبایی و شکوه هنرمندان ایران باستان را به عنوان قطبی مهم برای تبادلات فرهنگی به رخ کشید، با استقبال چشمگیر چینی‌ها مواجه شد. استقبالی که مقامات پکن را بر آن داشت تا درخواست تمدید این نمایشگاه به مدت 6 ماه دیگر در مکانی دیگر بدهند.


سید عزت الله ضرغامی در این زمینه گفت: چینی ها از ما تقاضا کردند که 6 ماه دیگر این نمایشگاه تمدید شود تا بتوانند در نمایشگاه بزرگ شانگهای هم آثار ایران را به نمایش بگذارند. این تقاضا در دولت مطرح شد و نمایشگاه شکوه ایران باستان 6 ماه دیگر تمدید شد. این نمایشگاه بسیار ارزشمند درباره تاریخ و تمدن ایران عزیز از عصر آهن؛ 3 هزار سال قبل تا دوره پرافتخار صفوی است را به نمایش می‌گذارد. روز 23 خردادماه 1403 این نمایشگاه درشانگهای افتتاح شد.
ضرغامی درباره دعوت وزیر گردشگری و فرهنگ چین برای حضورش در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه افزود: این بهانه‌ای برای گشودن بحث های متقابل در حوزه گردشگری است.
همچنین ضرغامی درحاشیه هیات دولت که روز 16 خردادماه برگزار شد گفت: امروز مصوبه ای مبنی بر خروج اشیای تاریخی از کشور که باید مصوبه هیات وزیران باشد، در دولت تصویب شد. 6 ماه قبل مصوبه‌ای برای نمایشگاه شکوه ایران باستان درموزه ملی پکن داشتیم و خوشبختانه این نمایشگاه با استقبال خوبی مواجه شد.
ضرغامی درباره میزان استقبال از این رویداد افزود: طی دو هفته اول برگزاری نمایشگاه شکوه ایران باستان همه بلیت ها پیش فروش شد. در این راستا چینی‌ها گفتند هرکس که ازاین نمایشگاه بازدید کرده، به یک مبلغ برای فرهنگ و تمدن ایران تبدیل شده است.

سخن مشترک وزرای ایران و چین

وزرای گردشگری ایران و چین بر اهمیت همکاری‌ در حوزه ابتکار تمدن جهانی، اتحادیه حفاظت از میراث فرهنگی آسیا و توسعه صنعت گردشگری تاکید کردند. آنچه که محسن بختیار سفیر ایران در کشور چین با انتشار توئیتی در صفحه شخصی خود درباره آن نوشت: در ملاقات ‎وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران و سون یِلی وزیر فرهنگ و گردشگری چین، دو طرف ضمن بررسی ابعاد برگزاری هر چه بهتر نمایشگاه ‎شکوه ایران باستان در شانگهای، بر اهمیت تعامل مردم با مردم، همکاری‌ در حوزه ابتکار تمدن جهانی، اتحادیه حفاظت از میراث فرهنگی آسیا و توسعه صنعت گردشگری گفتگو کردند.
جزئیات وبرنامه‌های سفر به چین
ضرغامی که در نخستین روز سفر خود به چین از پارک گردشگری شوگانگ پکن بازدید کرده بود، درباره این پارک روی صفحه اینستاگرام خود نوشت: «پارک شوگانگ» ابتکار جالبی است. یک کارخانه قدیمی تولید فولاد (۱۰۵ ساله) در پکن که مشکل زیست محیطی هم داشت را تعطیل و آن را به یک جاذبه گردشگری تبدیل کرده‌اند.
وزیر میراث‌فرهنگی در ادامه به اشتغال بیش از 60 هزار کارگر در این کارخانه اشاره کرد و نوشت: با این وجود مدیریت آنها به گونه ای بود که مشکل کارگری پیدا نکردند. فضای سبز و دریاچه کوچک و چند خدمت ساده دیگر، این مجموعه را به یکی از جاذبه های گردشگری پکن تبدیل کرده است.
بازدید از موزه ملی پکن و چندین پروژه گردشگری دیگر از جمله برنامه‌های مهندس ضرغامی در این سفر بود.
ابراز شگفتی چینی‌ها
ژای یی، محقق این کاخ موزه و متصدی نمایشگاه شکوه ایران باستان درباره آثار به نمایش گذاشته شده گفت: ایران در دوران باستان در نقطه‌ای قرار گرفته بود که در تقاطع ارتباط فرهنگی شرق و غرب قرار داشته است و هنر آن به نظر می‌رسد عناصری از فرهنگ‌های مختلف را ترکیب کرده است. "آنچه که بسیاری از مناطق سراسر اوراسیا را تحت تاثیر قرار داده است."
او افزود: «از مجموعه‌های ارزشمند کاخ‌ها تا کالاهای مورد استفاده روزمره، در این نمایشگاه قابل مشاهد است. ما می‌خواهیم میراث فرهنگی شگفت‌انگیز به جا مانده از ایران باستان را در بستر بزرگ‌تر یادگیری متقابل بین تمدن‌ها منعکس کنیم.
ژای‌یی با بیان اینکه تمدن ایرانی دارای روحیه فرهنگی فراگیر بوده است، گفت: در تلاقی و یادگیری متقابل بین فرهنگ‌ها، همچنان ایران درخشش و شکوه تمدن خود را تا امروز آشکار کرده است. گواه ارزش انکارناپذیر این مجموعه باستانی، ریتون ظریف طلایی هخامنشی (پیاله مخروطی شکلی که گاهی اوقات برای تشریفات استفاده می شد) منقش به شیر بالدار است که در معرض دید و مورد استقبال بازدیدکنندگان قرار گرفته است.
ریتون، تکوک یا جام زرین هخامنشی، منسوب به همدان است که یک شیرِ غران بالدار بر آن خودنمایی می‌کند. بدنۀ شیر به جامی قیفی‌شکل متصل شده و این جام با شیارهای افقی مزین به گل لوتوس، نخل و پیچک است.

 

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

آخرین اخبار فرهنگی را در صفحه اخبار فرهنگی حادثه 24 بخوانید.

ارسال نظر