زمان مطالعه: 4 دقیقه

کمک به مدارس محروم به جای رفتن به زندان برای ساقی مشروبات الکلی در بندرعباس

قاضی اجرای احکام بندرعباس در ابتکاری جالب چندین نفر را که برای نخستین مرتبه مرتکب جرائم سبکی شده بودند به جای فرستادن به زندان برای شان مجازات جایگزین در نظر گرفت.
21 فروردین 1403
شناسه : 116088
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/116088
208+
بالا
قاضی اجرای احکام بندرعباس در ابتکاری جالب چندین نفر را که برای نخستین مرتبه مرتکب جرائم سبکی شده بودند به جای فرستادن به زندان برای شان مجازات جایگزین در نظر گرفت.

حادثه 24 - قاضی اجرای احکام بندرعباس در ابتکاری جالب چندین نفر را که برای نخستین مرتبه مرتکب جرائم سبکی شده بودند به جای فرستادن به زندان برای شان مجازات جایگزین در نظر گرفت.

چندی قبل مرد جوانی به اتهام حمل و نگهداری مشروبات الکلی در بندرعباس بازداشت شد. آنطور که شواهد به‌دست آمده نشان می‌داد او مدتی بود که در یکی از محله‌ها مشروبات الکلی می‌فروخت و این کار به شغلش تبدیل شده بود. در این شرایط بود که پرونده اتهامی وی به دادسرا فرستاده و درنهایت با صدور قرار جلب دادرسی و کیفرخواست در دادگاه محاکمه شد. متهم پیش از این سابقه کیفری نداشت و این نخستین مرتبه‌ای بود که برایش پرونده تشکیل می‌شد. از طرفی او جوان و متاهل بود و طبق قانون در چنین شرایطی قاضی می‌تواند به جای صدور حکم حبس از مجازات جایگزین استفاده کند. طبق قانون مرد جوان باید به حبس محکوم می‌شد اما قاضی تصمیم گرفت با استفاده از ظرفیت‌های قانونی به جای زندانی کردن او از مجازات‌های جایگزین حبس استفاده کند.

در شرایطی که رسیدگی به این پرونده همچنان ادامه داشت چندین پرونده مشابه دیگر نیز در دادسرای بندرعباس تشکیل شد. متهمان اغلب این پرونده‌ها افراد جوانی بودند که برای نخستین مرتبه مرتکب جرم شده بودند و هیچ سابقه‌ای نداشتند. از سویی زندانی شدن آنها می‌توانست تأثیرات سوئی بر خانواده‌شان داشته باشد. در چنین شرایطی بود که معاون اجرای احکام دادسرا دست به ابتکار زد. در منطقه سندرک میناب 12مدرسه شبانه‌روزی وجود دارد که کم‌برخوردار و محروم هستند و دانش‌آموزانی بی‌بضاعت در این مدارس به سختی تحصیل می‌کنند. دانش‌آموزان این مدارس از مناطق محروم مثل بشاگرد با سختی زیادی خود را به آنجا رسانده و با امکاناتی ناچیز درس می‌خواندند. قاضی پوردهقان پیشنهاد کرد شماری از محکومانی که مرتکب جرائم سبک شده و فاقد سابقه کیفری هستند به جای زندانی شدن به کمک به این مدارس محکوم شوند؛پیشنهادی که با موافقت قضات و رئیس‌کل دادگستری استان هرمزگان مواجه شد. در این شرایط بود که مجازات حبس این دسته از محکومان به جزای نقدی با هدف کمک به مدارس شبانه‌روزی منطقه سندرک تبدیل شد. محکومان که تا یک قدمی زندانی شدن پیش رفته بودند با صدور این حکم نجات پیدا کردند و جریمه‌هایی که آنها پرداخت کرده بودند صرف مدارس شبانه روزی شد.

قاضی الهام پوردهقان فراشاه، سرپرست واحد اجرای احکام دادسرای بندرعباس در این‌باره به همشهری می‌گوید: از راه تبدیل مجازات این محکومان به جزای نقدی و مجازات جایگزین حدود 300میلیون تومان جمع‌آوری شد و از سوی دیگر یکی از شرکت‌های صنعتی حاضر در هرمزگان نیز حدود یک و نیم میلیارد تومان کمک کردند تا 12مدرسه شبانه روزی محروم تا حدودی از محرومیت خارج شوند. در این مدارس دانش‌آموزان با حداقل امکانات آموزشی تحصیل می‌کنند و اغلب آنها در مدرسه زندگی می‌کنند و هزینه نگهداری و خوراک‌شان بالاست که با این ابتکار، مخارج این 12مدرسه تا حدودی تامین شد.

آخرین اخبار «حقوقی و قضایی» را در صفحه حقوقی و قضایی حادثه 24 بخوانید.

 صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

ارسال نظر