حادثه 24 - دادگستری استان تهران شب گذشته اعلام کرد: موضوع هک سامانههای قوه قضاییه صحت ندارد و صرفا یک خبرسازی کور سراسیمه برای تحت تاثیر قرار دادن خبر بازگشت اموال بابک زنجانی است.
به گزارش ایرنا شب گذشته یک گروه هکری ادعا کرده است که موفق به هک سامانههای قوه قضاییه و انتشار اسناد و مدارک شده است. شایعه هک سامانه قوه قضائیه در حالی منتشر شده است که کمتر از ده روز قبل سایت مجلس شورای اسلامی هک شد.
طبق اعلام یک مقام آگاه قضایی، براساس بررسی اسناد و مدارکی که تاکنون منتشر شده است و دادههای موجود، موضوع هک سامانههای قوه قضاییه صحت ندارد و همه سامانه های قوه قضاییه هیچ آسیبی ندیده و به فعالیت خود ادامه میدهند.
بر اساس اظهارات این مقام آگاه، اسناد و مدارکی که تاکنون در فضای مجازی منتشر و ادعا شده از سامانههای قوه قضاییه به دست آمده است، برخی از آنها نامههای اداری مخدوش و دستکاری شده تاریخ گذشته هستند که در گذشته نیز در برخی رسانههای زرد معاند منتشر شده بودند.
وی تاکید کرد: علت خبر سازی جعلی و ادعای هک سامانههای قوه قضاییه توسط یک گروه خاص و رسانههای معاند، تلاش کور و سراسیمه برای به حاشیه بردن خبر روز گذشته در رابطه با بازگرداندن اموال بیتالمال در پرونده بابک زنجانی است.
براساس این گزارش، تاکنون اسناد و مدارک منتشره شده اغلب مخدوش هستند و سندی که قابل استناد باشد منتشر نشده است.
سابقه هک سامانه ثنا
آذرماه سال 99 نیز شایعاتی درباره هک سامانه ثنا منتشر شد که در آن مقطع دفتر فناوری اطلاعات مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه با تکذیب این شایعه اعلام کرد که تمامی سامانههای قضائی فعال بوده و هیچگونه هک و نفوذی صورت نگرفته است و هیچگونه رخداد امنیتی نیز در روزهای اخیر مشاهده نشده است.
در آن زمان دفتر مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضائیه ادعای منتشر شده مبنی بر نشت اطلاعات سامانه ثنا را هم بی اساس خواند و تاکید کرد این ادعا بارها در ماههای اخیر از سوی جریانی مشکوک طرح شده است که هر بار مورد بررسی قرار گرفته و بی اساس بودن آن اثبات شده است. دفتر امنیت فناوری اطلاعات هدف طرح مکرر این موضوع را ضربه زدن به روند رو به رشد الکترونیکی شدن و هوشمندی قوه قضائیه دانست.