زمان مطالعه: 4 دقیقه

آیا واقعا رئیسی با پروژه های روحانی افتخارآفرینی کرد؟/ سند

سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای افتتاح چند پروژه مهم و کلیدی به استان کردستان سفر کرده است،
22 آذر 1402
شناسه : 101296
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/101296
151+
بالا
سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای افتتاح چند پروژه مهم و کلیدی به استان کردستان سفر کرده است،

حادثه 24 - سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان برای افتتاح چند پروژه مهم و کلیدی به استان کردستان سفر کرده است، هرچند مسئولین محلی و کشوری در مصاحبه‌های خود هیچ اشاره‌ای به دولت قبل نکردند و تلاش کردند تا همه اعتبار این پروژه‌ها متوجه دولت فعلی گردد، اما واقعیت این است که اغلب این طرح‌ها یا در دولت قبل تا آستانه افتتاح پیشرفت کردند و یا آنکه بخش عمده‌ای از آن‌ها در دولت تدبیر و امید تکمیل شده بود. برخی از این طرح‌ها در دولت قبل افتتاح و در این سفر مجدداً افتتاح گردید!

رئیسی دیروز در مراسم افتتاح راه آهن سنندج گفت: "مردم کردستان برای به ثمرنشستن راه‌آهن ۱۷ سال انتظار کشیدند و خدا را شاکر هستیم که به دولت این افتخار را عنایت فرمود که این خدمت را انجام دهیم". اما چرا رئیسی و رسانه‌های حامی و همسو همه واقعیت درخصوص طرح‌هایی که در کردستان افتتاح شده است را به مردم نگفته و نمی‌گویند؟!

به گزارش آفتاب‌نیوز؛ یکی از طرح‌های افتتاح شده توسط رئیس جمهور فرودگاه سقز بود، این فرودگاه به مساحت ۲۲۰ هکتار، دارای باند پرواز به طول ۲ هزار و ۹۳۰ متر، تاکسی وی به طول ۴۵۰ متر، اپرون به مساحت ۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع، مسیر دسترسی به فرودگاه به طول ۴۵۰ متر است. همچنین ساختمان ترمینال فرودگاه به مساحت ۲ هزار و ۲۹۸ مترمربع، شامل سالن انتظار و ترانزیت است، ساختمان جانبی هم به مساحت ۳۳۰ مترمربع احداث شده‌است. مطالعات ساخت این فرودگاه از سال ۱۳۷۵ آغاز و عملیات ساخت آن در سال ۱۳۸۴ شروع گردید.

در نهایت فاز نخست آن در تاریخ ۳۰ تیرماه ۱۴۰۰ مصادف با روز عید قربان و با حضور مسئولان شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی کشور و استاندار کردستان در دولت دوازدهم شروع به فعالیت کرد و همزمان اولین پرواز آزمایشی فلایت چک شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری نیز در این فرودگاه به زمین نشست. به گفته نماینده سقز و بانه مواردی مانند تکمیل دیوار پیرامونی، ساختمان نگهبانی و تکمیل ترمینال و استخدام بخشی از پرسنل محقق نشده بود. این فرودگاه که در دولت قبل ساخته شد با یک پیرواز نمایشی توسط سید ابراهیم رئیسی افتتاح شد.

یکی دیگر از طرح‌های افتتاح شده در سفر رئیس جمهور سد رمشت_ آمیرآباد کامیاران بود، تاج سد امیرآباد ـ رمشت به‌ ارتفاع ۳۰ متر و از جنس همگن است که پس از آبگیری حدود ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار مترمکعب آب را پشت خود ذخیره می‌کند.

این سد بعد از ۲ سد گاوشان و زیویه سومین سد احداثی در شهرستان کامیاران است که پس از آبگیری به حدود یک‌هزار و ۱۵۰ هکتار از اراضی پایاب خود را تحت پوشش قرار می‌دهد. سد مذکور با حضور وزیر کشور دولت سیزدهم افتتاح شد.

بنا به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کردستان در دی ماه ۱۳۹۹ سد مذکور در آن تاریخ ۹۶ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. وی در این‌باره، اظهار کرد: کار شبکه تمام شده و با بهره‌برداری از سد رمشت ۵۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی پایین دست این سد تحت پوشش قرار می‌گیرد.

گفتنی است در آن تاریخ در اثر تحولات بین المللی فروش نفت به شدت کاهش یافت و در اثر کاهش بودجه عمرانی کار تکمیل برخی پروژه‌ها با تاخیر مواجه شد.

یکی دیگر از پروژه‌های بزرگ افتتاح شده در سفر ریاست جمهوری، طرح راه آهن همدان_ کردستان بود. حسام الدین آشنا مشاور اسبق رئیس جمهور دولت تدبیر و امید در این رابطه در صفحه توییتر خود نوشت: عملیات اجرایی راه آهن همدان- سنندج به طول ۱۵۱ ک. م از سال ۹۶ آغاز و تا مهرماه سال ۱۴۰۰ نیز ۱۴۴ ک. م آن تحویل شد. دولت جدید موظف بود ۷ ک. م باقیمانده را تا پایان آذر ۱۴۰۰ تکمیل و بهره برداری از کل پروژه را تا پایان سال آغاز کند. از ۲ سال تاخیر و ۱۹۰۰ میلیارد تومان اضافه پرداخت، گلایه‌ای نیست.

سد چراغ ویس

هرچند بسیاری خبرگزاری‌های حامی دولت نوشتند: «افتتاح سد چراغ ویس در دولت رئیسی»، اما همانگونه که حسن روحانی رئیس جمهور دولت دوازدهم در واپسین روز‌های دولت قبل اعلام کرد «سد چراغ ویس به زودی افتتاح می‌شود» عملیات این سد در مراحل انتهای قرار داشت و مقرر بود در ماه‌های ابتدایی دولت سیزدهم افتتاح گردد که پس از ۲ سال بلاخره افتتاح شد. سد چراغ ویس با هسته رسی در فاصله ۱۷ کیلومتری جنوب غربی شهرستان سقز واقع شده است.

دوبار افتتاح یکی سال ۹۹ و دیگری سال ۱۴۰۲

شهرک صنعتی سنندج ۴ از جمله دیگر طرح‌های در نظر گرفته شده برای افتتاح در این سفر است. این شهرک در ۲ فاز تعریف شده است که مساحت فاز نخست آن ۷۵ هکتار و فاز دوم هم ۱۳۰ هکتار است. این شهرک صنعتی در سال ۱۳۹۹ افتتاح شد، خبرگزاری تسنیم در آن تاریخ به نقل از احمد خسروی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان نوشته بود: افتتاح شهرک صنعتی شماره ۴ سنندج از آرزو‌های دیرینه مردم استان بوده و اکنون به جمع مراکز و بنگاه‌های اقتصادی مرکز استان می‌پیوندد.

اسماعیل زارعی‌کوشا استاندار کردستان از سد سیازاخ نیز به عنوان یکی دیگر از پروژه‌های مهمی یاد کرد که در این سفر افتتاح و آماده بهره برداری می‌شود. سد مخزنی سیازاخ در استان کردستان و در ٧ کیلومتری جنوب دیواندره و ٩٥ کیلومتری شمال شهر سنندج بر روی رودخانه قزل اوزن واقع شده است. سد سیاه‌زاغ از نوع خاکی سنگریزه‌ای با هسته رسی و ارتفاع آن از بستر ۷۴ متر است. گنجایش این سد ۲۶۰ میلیون متر مکعب است. مدیر منابع آب دیواندره در سال ۱۳۹۹ گفته بود: سد سیازاخ هم‌اکنون ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و برای تکمیل آن تنها به ۹۷ میلیارد تومان نیاز است. با توجه به احتمال آبگیری کامل سد سیازاخ تا حجم ۲۳۰ میلیون متر مکعب در سال ۹۹، جاده ارتباطی روستا‌های گله سور و شیخ حیدر به زیر آب خواهند رفت و سایت جدید باید هر چه سریعتر در اسرع وقت به بهره برداری برسد.

برخی دیگر از طرح‌های آب رسانی نیز تا حد زیادی در دولت قبل پیشرفت کرده بود، در این سفر همچنین به افتتاح ۵۸۰۰ واحد مسکونی اشاره شده که جزئیات و چند و، چون آن چندان مشخص نیست.

آخرین اخبار اجتماعی را در صفحه اخبار اجتماعی حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

ارسال نظر