فوت ۵ نفر در اثر مصرف مشروبات الکلی در قزوین

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: تا امروز فوت ۵ نفر در استان بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی تایید شده و دو مورد دیگر در حال بررسی است.
تاریخ: 16 تیر 1402
شناسه: 97879

حادثه 24 - مدیرکل پزشکی قانونی گفت: تا امروز فوت ۵ نفر در استان بر اثر مصرف مشروبات الکلی تقلبی تایید شده و دو مورد دیگر در حال بررسی است.

دکتر جعفرزاده در برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: متاسفانه ما از ابتدای امسال ۷ جسد ارجاعی به پزشک قانونی که مشکوک به مصرف مشروبات الکلی به خصوص تقلبی بود نمونه‌برداری انجام شد از نظر متانول مثبت بود و که در ۵ مورد قطعا علت فوت همان بود و دو مورد دیگر در حال بررسی هست. علل این مصارف هم می‌تواند متفاوت باشد که در صورت آگاهی مردم از عوارض جانبی این مصارف مانند نابینایی، ازکار افتاد کلیه‌ها و ... قطعا مراقبت‌های لازم بعمل می‌آید.

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: معاونت پیشگیری از وقوع جرم به جد پیگیر این موضوع است تا منبع ورود و پخش این مواد کشف و شناسایی شود.

تسهیل در دسترسی مردم به خدمات و ارتقای کیفیت نظریات پزشکی قانونی دو هدف مهم و سیاست کلی است که سرلوحه کاری سازمان پزشکی قانونی است. پزشکی قانونی همچنین به عنوان بازوی کارشناسی در قوه قضاییه، برای احقاق حق وعدالت گام برمی دارد.

مدیرکل پزشکی قانونی استان در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: وظایف پزشکی قانونی در چهار حوزه معاینات بالینی، متوفیان، بررسی مرگ‌های غیرطبیعی و مشهود و کمیسیون‌های پزشکی قانونی و آزمایشگاه‌های تخصصی پزشک قانونی است.

دکتر جعفرزاده اظهار کرد: عمدتا بیش از ۹۰ تا ۹۵ درصد عملکرد پزشکی قانونی در حوزه معاینات بالینی است. تمام افرادی که به دلیلی که مرجع قضایی صلاح دانسته و به دنبال یک نظر کارشناسی تخصصی در حوزه پزشکی بوده در مورد صدمات جسمی یا صدمات روانی که بنابرادعایی مطرح شود در سیستم قضایی به این نهاد ارجاع داده می‌شوند.

وی تصریح کرد: پزشکی قانونی شامل ۵۰ خدمت مختلف است. پس از ملاحظات تخصصی، نهایتا نظریه پزشکی که منطبق بر موازین قانونی و قابل استفاده حقوقی برای قضات محترم هست صادر می‌شود.

جعفرزاده گفت: در مرکز استان ما هر چهار حوزه معاینات بالینی، متوفیات، کمیسیون و آزمایشگاه را داریم. بعد از مرکز استان در شهرستان‌های تاکستان البرز بویین زهرا و آبیک هم مراکز ما فعال هستند که عمدتا در حوزه معاینات بالینی فعالیت می‌کنند. متاسفانه سالن تشریح فعال به غیر از مرکز استان نداریم.

مدیرکل پزشکی قانونی عنوان کرد: در شهرستان تاکستان از چند سال پیش قرار است پروژه مرکز پزشکی قانونی افتتاح شود و علیرغم پیشرفت ۹۰ درصدی طی دو سال گذشته متوقف مانده بود و امیدواریم طی امسال به بهره برداری برسید.

وی تصریح کرد: در شهرستان بویین‌زهرا با مساعدت مسئولان مرکز معاینات پزشکی قانونی طی دو ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید. در شهرستان‌های آبیک و البرز هم به همین ترتیب در حال آماده سازی فضای مناسب برای معاینات پزشکی قانونی هستیم. البته در کمبود پزشک در شهرستان‌ها کاملا مشهود است.

جعفرزاده گفت: سال ۱۴۰۱ بیش از ۳۸ هزار مورد معاینه‌ای منجر به نظریه کارشناسی در کل استان انجام شده است. تقریبا نزدیک ۱۳ درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته و بیش از ۶۰ درصد موارد در خود در مرکز استان انجام میشود. بر این اساس از لحاظ رتبه بندی کشوری در رده دوم پس از استان کهگیلویه و بویراحمد قرار داریم اگرچه امکانات ما به اندازه‌ای محدود است که برخی اوقات مراجعه کنندگان در راهرو قرار می‌گیرند.

وی گفت: نمونه حیاتی منظور نمونه‌هایی است که از افراد یا اجساد گرفته می‌شود، در بحث سالن تشریح و حوزه علت فوت و عوامل موثر بر فوت به ناچار نمونه‌برداری‌هایی از جسد انجام می‌دهیم این‌ها در آزمایشگاه تخصصی در حوزه آسیب‌شناسی سم‌شناسی و سرولوژیکی ژنتیک قانونی بررسی می‌شود؛ برخی مواقع که مراجع قضایی افراد را برای بررسی تست‌های مختلف به عنوان مثال تست مصرف موادمخدر مواد محرک روانگردان و الکل به مجموعه ما معرفی می‌کنند در راستای همان اهدافی که دارند و استفاده از ظرفیت کارشناسی ما، این‌ها نمونه‌های حیاتی هستند. نمونه غیرحیاتی هم مکشوفاتی که مراجع قضایی و ضابطین انتظامی دارند و برای بررسی ماهیت آن ماده به مجموعه پزشک قانونی ارسال میشود.

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: در حوزه سم‌شناسی، پاتولوژی و سرولوژی شرایط استان قابل قبول هست، اما شرایط ایده‌آل و مناسب استان نیست. دستگاه‌های تکنولوژی سم شناسی آزمایشگاه در سال گذشته بروزرسانی شد البته در حال حاضر با کمبود یک دستگاه دیگر روبرو هستیم که نیاز به اعتبار چهارمیلیارد تومانی دارد.

وی در بخش دیگری از برنامه گفت و گوی ویژه خبری گفت: حوزه دیگری از سازمان نظام پزشکی، به عنوان سازمان صفنی وظیفه رسیدگی به جنبه انتظامی تخلفات پزشکان و کادر درمان را بر عهده دارد که در صورت نیاز به ورود پزشکی قانونی، دستور مرجع قضایی لازم است.

جعفرزاده تصریح کرد: پزشکی قانونی در زمینه بررسی تخصصی موارد ارجاعی از پزشکان دارای رتبه‌های برجسته بهره می‌برد.

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: ما در سال گذشته ۲۰۳ پرونده در حوزه قصور پزشکی در کمیسیون‌های پزشکی استان بررسی کردیم و نظریه نهایی را صادر کردیم. از ۲۰۳ پرونده ۸۷ مورد قصور یک یا چند تن از پزشکان یا کادر درمان در پرونده‌ها ثبت شده و ۱۱۶ مورد تبرئه شدند. آمار کلی در کل کشور و در خود حوزه در استان بیشترین درگیری در پرونده‌های شکایتی که منجر به حکم قصور شده دندانپزشکان و بعد جراحان زنان و جراحان پلاستیک بودند. متاسفانه پرونده‌های ارجاع شده به مجموعه پزشک قانونی یا حتی نظام پزشکی متاسفانه در حوزه اقدامات زیبایی رو به افزایش هست و متاسفانه اشتباهی که شهروندان و هموطنانمان می‌کنند، از بابت این که برای اقدامات زیبایی که اقدامات گاهی وقت‌ها درمانی زیبایی هست یا اقدامات مداخله‌ای هست مراجعه می‌کنند به افراد غیرپزشک و بعد‌ها دچار عارضه میشوند. متاسفانه در بخشی از این شکایات با توجه به اینکه اصولا پزشکی در حوزه کاری نبوده؛ قابلیت اظهارنظر ندارد صرفا صدمات را به مرجع قضایی اعلام می‌کنیم. متاسفانه در این حوزه پزشکان عمومی هم در این زمینه کار نمی‌کنند و افراد کاملا غیرمتخصص و غیرمرتبط فعالیت می‌کنند.

جعفر زاده گفت: ما حجم قابل توجهی مراجعه کننده داریم که در مراکزی که اصولا پزشکی وجود نداشته دچار عارضه شدند. غیر از اینکه باید تحت نظارت اصناف مربوطه باشد؛ توصیه ما اینست که در انتخاب محل زیبایی دقت لازم را داشته باشند.

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: براساس قانون حمایت از جوانی جمعیت و خانواده و ماده ۵۶، اولا سقط را عمل غیرقانونی محسوب کرده و افرادی که سقط غیرقانونی را انجام می‌دهند محرومیت‌های جزای نقدی، حبس و ابطال پرونده طبابت برایشان در نظر گرفته شده است. اما یک استثنا گذاشته؛ اگرکه مادر بارداری حاملگی داشته باشد که به صورت قطع و یقین جنین دچار بیماری هست یا زنده متولد نخواهد شد یا اگر زنده متوجه شود به دلیل ناهنجاری‌های خواهد داشت منجر به هرج و مشقت غیرقابل تحمل برای مادر خواهد شد یا ادامه بارداری تهدیدکننده جان مادر هست یا ادامه بارداری منجر به از دست رفتن جنین و مادر میشود؛ قانونگذار به این موارد استثنا اجازه داده که مراجعه بکنند به مجموعه‌ی پزشکی قانونی در مراکز استان‌ها و تقاضای بررسی پرونده و صدور سقط قانونی را داشته باشند.

جعفرزاده ادامه داد: در مجموعه پزشک قانونی ما موظف هستیم پرونده را بلافاصله تشکیل بدهیم ضوابط قانونی و دستورالعمل‌های موجود را بررسی کنیم؛ مثلا سن بارداری بایستی حتما قبل از چهار ماه باشد تشخیص باید قطعی باشد نه احتمالی. همه این‌ها باید به قید فوریت انجام بشود، چون واقعا در برخی مواقع ساعت‌ها و شاید یک روز دو روز یکی دو ساعت بیشتر فرصت نداشته باشد تا پایان مهلت قانونی و بعد بلافاصله پرونده که آماده شد کمیسیون ویژه سقط باید تشکیل شود که با حضور قاضی ویژه که از دادگستری استان و با حکم رییس قوه مشخص شده است دعوت می‌شوند و یک متخصص مرتبط با بیماری جنین یا بیماری مادر و یک متخصص قانونی این افراد در کمیسیون پرونده را بررسی می‌کنند اگر لازم باشد اظهارات مادر یا پدر را می‌شنوند و نهایتا اگر منطبق بر موازین باشد قاضی رای صدور مجوز سقط قانونی یا عدم صدور مجوز خواهد داد.

مدیرکل پزشکی قانونی گفت: ساخت و تجهیز سوله بحران جز مطالبات ما هم بوده در سال‌های مختلف، در یکی دو سال اخیر بار‌ها این موضوع مطرح شده است.

وی ادامه داد: پزشکی قانونی در زمینه تصادفات ساختگی هم ورود کرده و از این مساله تا امروز مبالغ قابل توجهی به منابع بیت المال باز گشته است.

جعفرزاده با عذرخواهی از تاخیر در ترخیص اجساد گفت: متاسفانه روال قانونی در این زمینه ناخودآگاه باعث اطاله روند تحویل اجساد می‌شود. ما در مجموعه پزشکی قانونی در حال حاضر با یک سوم الگوی تعریف شده از لحاظ منابع انسانی به خدمت رسانی مشغول هستیم.

آخرین اخبار «حوادث قزوین» را در صفحه حوادث قزوین حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

در همین رابطه