زمان مطالعه: 5 دقیقه

تکذیب خبر عدم صدور پروانه از سوی کانون وکلا

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز با صدور اطلاعیه ای نسبت به خبری با این مضمون که کانون وکلا دیگر نمی‌تواند پروانه وکالت صادر کند واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.
02 مهر 1398
شناسه : 15725
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/15725
3056+
بالا
روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز با صدور اطلاعیه ای نسبت به خبری با این مضمون که کانون وکلا دیگر نمی‌تواند پروانه وکالت صادر کند واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.

روابط عمومی کانون وکلای دادگستری مرکز با صدور اطلاعیه ای نسبت به خبری با این مضمون که کانون وکلا دیگر نمی‌تواند پروانه وکالت صادر کند واکنش نشان داد و آن را تکذیب کرد.

عصر امروز برخی خبرگزاری ها خبری را با این مضمون که کانون وکلا دیگر نمی‌تواند پروانه وکالت صادر کند، منتشر و در آن به صدور قراری قطعی از سوی مرتضی علی‌اشراقی معاون قضایی دیوان عدالت اداری اشاره و اعلام کردند که کانون وکلا دیگر نمی‌تواند پروانه وکالت صادر کند.

در این خبر به اظهارات حقوقدانی به نام حامد دهقان اشاره شده و آمده بود: اخیراً از آیین‌نامه اجرایی سال 1334 به دیوان عدالت اداری شکایت کردیم مبنی بر اینکه چرا طبق این آیین‌نامه، قوه‌ قضائیه برای دانش‌آموختگان رشته حقوق پروانه کارگشایی صادر نمی‌کند زیرا طبق تبصره یک قانون وکالت، قوه قضائیه می‌تواند برای کسانی که معلومات حقوقی و قضایی دارند، پروانه کارگشایی صادر کند تا در برخی پرونده‌های قضایی بتوانند ورود کنند. پرونده در هیئت تخصصی دیوان مطرح شد و قضات هیئت تخصصی به این نتیجه می‌رسند که آیین‌نامه مورد شکایت ما منسوخ شده و در سال 88 توسط رئیس قوه قضائیه اصلاح شده و مدت زمان توقف اجرای آن نیز به پایان رسیده است؛ بر این اساس موضوع را به رئیس دیوان عدالت اداری گزارش می‌کنند و در نهایت طبق قراری که صادر شده، چون آیین‌نامه سال 34 منسوخ و آیین‌نامه سال 88 لازم‌الاجرا شده، کانون‌های وکلا باید براساس آیین‌نامه جدید هم آزمون برگزار و هم از مفاد آن تبعیت کنند.

وی ادامه داد: نکته بعدی اینکه آزمون امسال یک‌مرحله‌ای است در صورتی که طبق آیین‌نامه سال 88 باید آزمون دو مرحله و به‌صورت کتبی و شفاهی باشد؛ در آیین‌نامه سال 88 برای آزمون 9 منبع پیش‌بینی شده اما منابع آزمون کانون وکلا، 6 مورد بیشتر نیست و حقوق ثبت، فقه در تحریرالوسیله امام خمینی(ره) و بحث امور حسبی وجود ندارد اما در آیین‌نامه پیش‌بینی شده است و بر همین اساس، آزمونی که قرار است امسال کانون وکلا برگزار کند، غیرقانونی است و حتی دادخواست ابطال آزمون را امروز به دادگستری تهران دادیم و درخواست دادیم طبق بند 2 آیین‌نامه لایحه استقلال مصوب 88 آزمون برگزار شود.

واکنش کانون وکلا

این خبر موجی از نگرانی در جامعه حقوقی و وکلا به راه انداخت تا اینکه ساعتی بعد کانون وکلای دادگستری مرکز نسبت به آن واکنش نشان داد. در اطلاعیه ای که از سوی روابط عمومی کانون صادر شده آمده است: اخیرا خبر و تحلیلی ناصحیحی مبنی بر توقف آزمون پذیرش کاراموزان کانون های وکلای دادگستری و ممنوعیت صدور پروانه وکالت از سوی کانون وکلا به موجب قرار صادره از سوی معاون قضایی دیوان عدالت اداری منتشر شد که موجبات نگرانی و تشویش خاطر داوطلبان این ازمون را فراهم اورده است. شایان توجه است:اولا،این قرار در مقام رسیدگی به ابطال یا عدم ابطال آیین نامه مزبور نبوده و آیین نامه لایحه استقلال کانون وکلای دادگستری به قوت خود باقی و در حال اجرا است. ثانیا رسالت رسانه، انتشار و تحلیل صحیح اخبار و بدون جهت گیری و غرض ورزی است.آنچه مسلم است رسانه های مستقل مدافع نهادهای مدنی مستقل کشور بوده و رعایت منافع ملی و اخلاق حرفه ای در اولویت کار انهاست.

در پایان این اطلاعیه آمده است: تاکید می شود این آزمون مطابق لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری مصوب۱۳۳۳ و قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب ۱۳۷۶ ، همچون سال های گذشته وبه طور منظم و به موقع برگزار خواهد شد.

ارسال نظر