رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم با بیان اینکه ۲ نفر از ۱۱ آسیب دیده خطای پزشکی مرکز تابان، به طور کامل نابینا شده اند، گفت: احتمال داده میشود که تا پایان هفته جاری، پس از تکمیل پروندهها، کیفر خواست صادر شده و به هیئت بدوی برای رسیدگی و اعلام رأی، ارسال خواهد شد.
سید حسن عادلی در نشست خبری که ظهر امروز در سالن جلسات نظام پزشکی استان قم، برگزار شد، عنوان کرد: روز ۳۱ فروردین ۹۸، در کلینیک چشم پزشکی تابان استان قم، ۱۱ عمل چشم صورت گرفت که از این تعداد، همگی دچار عارضه عفونت چشمی شده و در نتیجه به کم بینایی و نابینایی این افراد منجر شد.
وی افزود: اولین گزارش شکایت از مرکز چشم پزشکی تابان استان قم، ۵ اردیبهشت ۹۸ به دست رسید که با بررسیهای انجام گرفته، دادستان انتظامی استان قم، دستور تعطیلی اتاق عملهای این مرکز را صادر کرد، اگر چه گزارشات حاکی از آن است که قبل از صدور این حکم، هر سه اتاق عمل مرکز چشم پزشکی تابان به صورت داوطلبانه و توسط خود این مرکز تعطیل شده بوده است.
عفونت میکروبی، علت نابینایی و کم بینایی آسیب دیدگان کلینیک پزشکی تابان
رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم، در رابطه با علت این اتفاق و خطای پزشکی بیان کرد: بررسیها نشان میدهد که عفونتی با بروز میکروبی فرصت طلب، باعث رخداد چنین آسیبی شده و در نهایت منجر به نابینایی و کم بینایی ۱۱ نفر از مراجعین به مرکز چشم پزشکی تابان شده است.
عادلی ادامه داد: ۵ پرونده در دادسرای انتظامی سازمان نظام پزشکی قم تشکیل شده است و ۳ پرونده نیز از طرف دادسرای عمومی استان، برای کارشناسی به هیئت بدوی سازمان نظام پزشکی ارسال شده است، که در حال حاضر دفاعیات متهمان گرفته شده و نظرات کارشناسی در این رابطه در حال اخذ است.
وی گفت: احتمال داده میشود که تا پایان هفته جاری، پس از تکمیل پروندهها، کیفر خواست صادر شده و به هیئت بدوی برای رسیدگی و اعلام رأی ارسال خواهد شد، قاعدتاً در این هیئت بدوی پس از تکمیل کارشناسیها، رأی صادر میشود و روال رسیدگیهای بعدی ادامه پیدا خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم با بیان اینکه حساسیت زیادی پس از رخداد این اتفاق در استان قم ایجاد شد، تاکید کرد: قطعاً ایجاد چنین حساسیتهایی به جاست و این مسئله باید به سرعت و با دقت پیگیری شود، چراکه برخی آسیبها قابل جبران نیست، اما نمیتوان انکار کرد که خطاهای پزشکی در همه جای دنیا رخ میدهد، تا آنجا که در کشوری همچون آمریکا، سومین علت مرگ و میر افراد، خطاهای پزشکی اعلام شده است.
عادلی با اشاره به اینکه خطاهای پزشکی در استان قم، باید اصلاح شود عنوان کرد: ارگانهای مربوطه از جمله سازمان نظام پزشکی و دانشگاه علوم پزشکی با جدیت پیگیر بررسی علت این مسئله و پرداخت حق و حقوق افراد آسیب دیده هستند.
وی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری سلامت، استان قم، جایگاه مهمی در میان استانها و کشورهای دیگر دارد، تاکید کرد: با پیگیریهایی که درحال انجام است، امیدواریم حق هیچ یک از افراد آسیب دیده ضایع نشده و خطاکاران شناسایی شوند، اما همانطور که گفته شد خطای پزشکی در همه جای دنیا در پزشکی نوین رخ میدهد، و صرف متشنج کردن فضا منجر به از دست رفتن اعتماد مردم از سیستم نظام پزشکی استان میشود که این کار صحیح نیست.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم بیان کرد: دادستان استان قم، رئیس کل دادگستری استان قم و هم چنین استاندار قم، همگی در جریان این اتفاق بوده و در حال بررسی و پیگیری این آسیب هستند.
عادلی در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران مبنی بر علت ضعف اطلاع رسانی پس از وقوع این اتفاق از سوی سازمان نظام پزشکی قم، گفت: ما قبول داریم که از نظر اطلاع رسانی ضعیف عمل شده است اما این به معنای ضعف و تأخیر در پیگیری شکایات آسیب دیدگان نیست، بلکه پس از ۵ فروردین ۹۸ که گزارش شکایات به دست ما رسید، پیگیریها با سرعت انجام شد.
وی همچنین در رابطه با شایعه تخلیه چشم یکی از آسیب دیدگان گفت: هیچ کدام از ۱۱ نفری که در اثر این خطای پزشکی آسیب دیده اند، تخلیه چشم نشده اند بلکه روند پزشکی این افراد با جدیت درحال پیگیری است، همچنین خبر تبرئه یکی از پزشکان در این خصوص، کذب بوده و هنوز هیچ حکمی صادر نشده است.
رئیس سازمان نظام پزشکی استان قم با بیان اینکه متهمان اصلی این اتفاق، پزشکان جراح و مسئول فنی این کلینیک هستند، عنوان کرد: اکثر عفونتها پس از عمل، مربوط به اتاق عمل است و اگر عفونت و میکروبی پس از عمل به بیمار منتقل میشود، علت را باید در اتاق عمل جستجو کرد.
عادلی در پایان گفت: هم اکنون از تعداد ۱۱ نفر آسیب دیدگان این خطای پزشکی، ۲ نفر به نابینایی کامل دچار شده و وضعیت آن ۱۱ نفر دیگر که کم بینا شده اند، درحال پیگیری است؛ این وضعیت پایدار نبوده و امیدواریم با پیگیری روند پزشکی، وضعیت بینایی این افراد بهبود یابد.