زمان مطالعه: 14 دقیقه

سردسته کلاهبرداران فیشینگی از تنها راهی می‌گوید که مردم با استفاده از آن هرگز در دام فیشرها گرفتار نخواهند شد

نخبه 14ساله سردسته کلاهبرداران میلیاردی

خرید شارژ زیر قیمت.» این تبلیغ وسوسه‌کننده، مهمترین ترفند باند بزرگ کلاهبرداری بود که با شگرد فیشینگ اطلاعات هزاران کارت بانکی را هک و بیش از 4میلیارد و 600میلیون تومان از این حساب‌ها سرقت کردند. مغز متفکر این باند نوجوانی 14ساله بود که با دور هم جمع کردن نوجوان‌های دهه هشتادی و راه‌اندازی گروه تلگرامی، باند کلاهبرداری خود را سازماندهی می‌کرد.
28 اردیبهشت 1398
شناسه : 12966
منبع:
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام گوگل پلاس
لینک
https://hadese24.ir/news/12966
3430+
بالا
خرید شارژ زیر قیمت.» این تبلیغ وسوسه‌کننده، مهمترین ترفند باند بزرگ کلاهبرداری بود که با شگرد فیشینگ اطلاعات هزاران کارت بانکی را هک و بیش از 4میلیارد و 600میلیون تومان از این حساب‌ها سرقت کردند. مغز متفکر این باند نوجوانی 14ساله بود که با دور هم جمع کردن نوجوان‌های دهه هشتادی و راه‌اندازی گروه تلگرامی، باند کلاهبرداری خود را سازماندهی می‌کرد.

خرید شارژ زیر قیمت.» این تبلیغ وسوسه‌کننده، مهمترین ترفند باند بزرگ کلاهبرداری بود که با شگرد فیشینگ اطلاعات هزاران کارت بانکی را هک و بیش از 4میلیارد و 600میلیون تومان از این حساب‌ها سرقت کردند. مغز متفکر این باند نوجوانی 14ساله بود که با دور هم جمع کردن نوجوان‌های دهه هشتادی و راه‌اندازی گروه تلگرامی، باند کلاهبرداری خود را سازماندهی می‌کرد.

تحقیقات ماموران پلیس فتا خراسان رضوی برای دستگیری اعضای این باند از ایام نوروز شروع شد. در آن روزها ماموران با حدود 100 شکایت مشابه روبه‌رو شدند که از دستبرد اینترنتی به حساب‌های بانکی شهروندان حکایت داشت. مالباختگان این پرونده‌ها از همه قشری بودند؛ کارگر، مغازه‌دار، دانشجو، استاد دانشگاه و حتی متخصص کامپیوتر. بررسی‌های ماموران نیز از این حکایت داشت که تمامی این افراد در دام کلاهبرداران فیشینگی گرفتار شده‌اند. به این صورت که همه آنها هنگام خرید اینترنتی شارژ تلفن همراه با دیدن لینک« خرید شارژ زیر قیمت»، روی آن کلیک کرده و سپس وارد درگاه اینترنتی بانک شده بودند. آنها در این صفحه اطلاعات کارت بانکی و رمز اینترنتی خود را وارد کرده بودند، غافل از اینکه این صفحه جعلی است و کلاهبرداران آن را طوری طراحی کرده بودند که وقتی مالباختگان اطلاعات و رمز حسابشان را وارد می‌کنند، این اطلاعات در اختیار کلاهبرداران قرار گرفته و آنها به راحتی می‌توانند حساب بانکی‌شان را خالی کنند.

در جست‌وجوی سرنخ‌ها

حساب همه مالباخته‌ها با این شگرد که به «فیشینگ» معروف است خالی شده بود و ماموران برای رسیدن به کلاهبرداران باید تراکنش‌های مالی را دنبال می‌کردند. تیمی از متخصصان زیر نظر سرهنگ جواد جهانشیری، رئیس پلیس فتا خراسان رضوی وارد عمل شدند و در بررسی‌های دقیق‌تر متوجه شدند که پول‌ها پس از سرقت از حساب مالباخته‌ها به حساب‌های دیگری منتقل و سپس خرج خریدهای اینترنتی، بیت‌کوین، کالا و ... در سراسر کشور شده است. ماموران با شناسایی صاحبان این حساب‌ها به افرادی رسیدند که بیشتر آنها کارتن‌خواب یا معتاد بودند. در حقیقت کلاهبرداران اصلی برای اینکه شناسایی نشوند، سراغ معتادان و کارتن‌خواب‌ها رفته و در ازای پرداخت مبلغی، کارت عابربانک آنها را خریداری کرده بودند تا بتوانند از این کارت‌ها برای انتقال پول‌های دزدی استفاده کنند. ماموران با ادامه پرس و جوها به مرد جوانی به نام بهنام رسیدند کارت‌های عابربانک را از معتادان و کارتن‌خواب‌ها خریده بود و او را دستگیر کردند.

باند مخوف

بهنام در جریان بازجویی‌ها چاره‌ای جز بیان حقیقت ندید و اعتراف کرد که عضو یک باند مخوف فیشینگ است و وظیفه‌اش تهیه «کارت عابربانک» و «آدرس خانه» برای سردسته باند بوده است. او توضیح داد: سردسته باند علاوه بر کارت عابربانک به آدرس خانه هم نیاز داشت. او پس از هک کردن حساب طعمه‌هایش، پول‌ها را یا به کارت‌هایی که برایش تهیه می‌کردم واریز می‌کرد یا اینکه اقدام به خرید اینترنتی می‌کرد. برای خرید اینترنتی هم نیاز به آدرس بود تا کالا به آن آدرس ارسال شود. من با شناسایی افراد نیازمند، آدرس خانه آنها را در ازای مبلغی اجاره می‌کردم و وقتی کالاهای خریداری شده به آدرس آنها فرستاده می‌شد، سراغشان می‌رفتم و بعد از تحویل گرفتن کالا آن را نزد سردسته باند می‌بردم.

سردسته 14ساله

سردسته باند که بهنام از او حرف می‌زد، خواهرزاده 14ساله وی به نام ماهان بود. نوجوانی نخبه که تخصص‌اش ساخت صفحه‌های جعلی بانک بود تا از این طریق حساب طعمه‌هایش را هک کند. طولی نکشید که ماهان نیز به دام ماموران افتاد و به این ترتیب پرده از راز هک شدن 2هزار و 100 حساب بانکی توسط او و اعضای باندش برداشته شد. ماهان در بازجویی‌ها گفت: 10سال پیش به خاطر اعتیاد پدرم، مادرم از او جدا شد و از آن به‌بعد با مادرم زندگی می‌کنم. با این حال مدتی قبل مادرم به عقد موقت مرد دیگری درآمد و وقتی به او اعتراض کردم، گفت که به خاطر تامین مخارج زندگی مجبور بود تن به این ازدواج بدهد. آن روز با شنیدن حرف‌های مادرم، تصمیم گرفتم هر طوری شده پول در بیاورم. من مدت‌ها قبل از طریق شبکه‌های اجتماعی و مخصوصات تلگرام درآمدزایی می‌کردم اما از وقتی دسترسی به تلگرام سخت شد، کاسبی من هم کساد شد. این بود که این بار تصمیم گرفتم با شگرد فیشینگ، حساب‌های مردم را هک و موجودی حسابشان را سرقت کنم.

باند دهه هشتادی‌ها

ماهان برای اجرای نقشه‌اش نیاز به افرادی داشت که کارهای پولشویی را انجام دهند. یعنی خرج کردن پول‌هایی سرقتی بدون اینکه سرنخی از خودشان به‌جا بگذارند. به همین دلیل یک گروه تلگرامی راه‌انداخت و پس از آشنایی با چند نفر دیگر که بیشتر آنها نوجوانان دهه هشتادی بودند، باندش را راه‌اندازی کرد.

او ادامه داد: من علاوه بر اینکه دایی‌ام را وارد باند کردم، از چند نفر دیگر هم برای اجرای نقشه‌هایم کمک گرفتم. کار اصلی را خودم انجام می‌دادم و با گوشی موبایلم به راحتی صفحات جعلی بانک می‌ساختم و حساب افرادی را که قصد خرید« شارژ ارزان قیمت» را داشتند و فریب تبلیغات مرا می‌خوردند هک می‌کردم. بعد اطلاعات حساب را در همان گروه تلگرامی می‌گذاشتم. سپس بقیه اعضای باند اعلام می‌کردند که هر کدام می‌توانند چه کار کنند. مثلا یکی کار خالی کردن حساب را به‌عهده می‌گرفت و یکی دیگر با این اطلاعات خرید اینترنتی انجام می‌داد و یکی دیگر آدرس تحویل گرفتن کالا را جور می‌کرد. به این ترتیب با همدستی همدیگر حساب طعمه‌ها را خالی می‌کردیم و هر کدام سهم خودمان از این کلاهبرداری را دریافت می‌کردیم.

با اعترافات ماهان، بقیه اعضای باند نیز یکی پس از دیگری شناسایی و در عملیات جداگانه دستگیر شدند. 8 نفر از اعضای باند در مشهد، 2نفر در تهران و 2نفر دیگر در ساری و مینودشت به دام پلیس افتاد و عجیب اینکه بسیاری از اعضای این باند بی‌آنکه تا حالا همدیگر را دیده باشند و صرفا از طریق تلگرام با هم آشنا شده و به‌عضویت باند درآمده و در حقیقت از طریق همان گروه تلگرامی که ماهان راه‌انداخته بود با هم در ارتباط بودند. بیشتر متهمان نوجوان پرونده اعتراف کرد که از نظر زندگی خانوادگی در شرایط بدی بودن و به همین دلیل به سمت خلاف کشیده شدند. نوجوانی 14ساله که در تهران دستگیر شده بود، اعتراف کرد که پدر و مادرش بعد از جدایی از هم هر دو ازدواج کردند و او نزد مادربزرگ زندگی می‌کرد و برای اینکه از این زندگی نجات پیدا کند، نقشه کشیده بود که وارد باند کلاهبرداری شده تا بتواند با پول‌های کلاهبرداری یک پراید بخرد و زندگی مستقلی برای خودش دست و پا کند.

به گفته سردار وحید مجید، رئیس پلیس فتا کشور، بررسی‌ها نشان می‌دهد که اعضای این باند در فاصله زمانی کمتر از 3ماه بیش از 4میلیارد و 600میلیارد تومان از حساب‌های بانکی سرقت کرده‌اند که با دستگیری 12عضو این باند مخوف، تحقیقات تکمیلی در این پرونده ادامه دارد.

راه حل طلایی

کلاهبرداری فیشینگی در صدر جرایم اینترنتی کشور قرار دارد و باعث تشکیل ده‌ها هزار پرونده‌ در ادارات پلیس و دادسراهای سراسر کشور شده و افراد بسیار زیادی را قربانی کرده است. روزانه افراد زیادی خریدهای خود را از طریق اینترنت انجام می‌دهند و این مساله خطر گرفتار شدن آنها در دام کلاهبرداران فیشینگی را بیشتر کرده است. اما سردسته 14ساله کلاهبرداران فیشینگی برای اینکه مردم در دام فیشرها گرفتار نشوند، یک راه حل طلایی دارد. ماهان می‌گوید: فیشرها قادرند هر نوع درگاه بانکی را جعل کنند و به همین دلیل به سختی می‌شود صفحه جعلی را از صفحه واقعی تشخیص داد. مقابله با فیشرها یک راه اصلی دارد. اینکه مردم وقتی می‌خواهند اطلاعات حساب بانکی‌شان را وارد درگاه اینترنتی بانک کنند، دفعه اول یکی از اطلاعات مثلا تاریخ انقضاء کارت یا رمز اینترنتی را اشتباه وارد کنند. اگر صفحه جعلی نباشد و متعلق به بانک باشد، قطعا پیام« اطلاعات کارت نادرست است» را دریافت می‌کنید اما اگر صفحه جعلی باشد، هیچ پیامی دریافت نمی‌شود. چرا که فقط بانک است که می‌تواند تشخیص دهد اطلاعات وارد شده درست است یا جعلی. به این ترتیب می‌شود فهمید که درگاه بانک جعلی است یا واقعی و اگر واقعی بود با خیال راحت می‌توانید اطلاعات کامل حسابتان را وارد و خرید اینترنتی را انجام دهید.

ارسال نظر