حادثه 24 - با دستگیری اعضای سابقه دار باند کلاهبرداریهای سریالی در مشهد، مرکز زیرزمینی جعل حرفهای اسناد و مدارک با تیغ جراحی و دستگاههای پیشرفته لو رفت .
ماجرای پرونده کلاهبرداریهای گسترده، از دی سال ۹۸ هنگامی در دستور کار نیروهای کارآزموده پلیس آگاهی خراسان رضوی قرار گرفت که خریدار یک دستگاه خودروی «وراکروز» پس از مراجعه به مرکز تعویض پلاک متوجه شد مشخصات درج شده در وکالت نامه خرید جعلی است و خودروی فرد دیگری به وی فروخته شده است.
گزارش ها حاکی است: به دنبال اعلام شکایت خریدار، پروندهای در این باره تشکیل و مشخص شد که پلاکهای نصب شده روی خودروی «وراکروز» سرقتی است، این درحالی بود که فروشنده پس از استعلام از پلیس +۱۰ برای نداشتن خلافی، ۶۳۵ میلیون تومان به حساب بانکی فروشنده واریز کرده بود. با توجه به اهمیت موضوع، این پرونده با صدور دستوری ویژه از سوی سرهنگ جواد شفیع زاده (رئیس پلیس آگاهی خراسان رضوی) به کارآگاهان اداره عملیات ویژه سپرده و بدین ترتیب تحقیقات گسترده برای شناسایی و دستگیری عاملان این کلاهبرداری زیرکانه آغاز شد. در اولین مرحله از اقدامات پلیسی، ابتدا جلسهای کارشناسی با استفاده از راهنماییهای رئیس پلیس آگاهی برگزار شد و همه ابعاد و جوانب این پرونده زیر ذره بین کارشناسی جرم قرار گرفت. در این جلسه که فرماندهی آن را سرهنگ جان دیزآوندی (رئیس عملیات ویژه) به عهده داشت، ماجرای اثر انگشت پای قولنامه، بازبینی دوربینهای ترافیک شهری و دیگر اقدامات فنی و تخصصی پلیس مورد بررسیهای ویژه قرار گرفت و مشخص شد که همه اسناد و مدارک جعل شده نیز حرفهای است و یک باند مجهز به دستگاههای پیشرفته جعل اسناد با سارقان و کلاهبرداران همکاری میکنند.
ردیابیهای اطلاعاتی که با همکاری عوامل اداره اطلاعات جنایی صورت گرفت، نشان میداد که حسابهای بانکی واریز وجوه کلاهبرداری همه با نام و مشخصات افراد دیگری افتتاح شده است که همین موضوع روند تحقیقات کارآگاهان را به تاخیر انداخت. از سوی دیگر، گروه تخصصی کارآگاهان که به سرپرستی سرگرد همتی (افسر پرونده) وارد عمل شده بودند، عملیاتهای فنی و اطلاعاتی را در چند شاخه پلیسی ادامه دادند و به ردیابی متهمان در بانک اطلاعاتی مجرمان سابقه دار پرداختند تا این که تصاویر و مشخصاتی از صاحبان حساب بانکی و عوامل فروش خودرو در بنگاه معاملاتی بولوار معلم به دست آمد. وقتی این مشخصات مورد تایید برخی مال باختگان قرار گرفت، عملیات کارآگاهان وارد مرحله جدیدی شد و مخفیگاه یکی از متهمان در شاهین شهر اصفهان شناسایی شد. همزمان با اعزام گروهی از کارآگاهان به اصفهان، تحقیقات غیرمحسوس ادامه یافت و مشخص شد که فرشید به دلیل اختلاف با همسرش، مدتی است که در مکان نامعلومی زندگی میکند، اما کارآگاهان همچنان بررسیهای فنی خود را ادامه دادند تا این که با رصدهای اطلاعاتی محدوده سکونت وی را در اطراف میدان توحید یکی از شهرستانهای اصفهان شناسایی کردند و او را در یک عملیات ضربتی و هماهنگ در حالی به دام انداختند که قصد برداشت وجه از دستگاه خودپرداز را داشت.
با انتقال متهم به پلیس آگاهی خراسان رضوی، وی مورد بازجوییهای تخصصی قرار گرفت و در حالی که هیچ چارهای جز اعتراف نداشت، به بیان حقیقت ماجرا پرداخت و گفت: وقتی از زندان آزاد شدم، اوضاع مالی خوبی نداشتم به همین دلیل یکی از دوستانم مرا به اعضای باند کلاهبرداری در مشهد معرفی کرد، اما افراد آن باند هیچ مشخصاتی از خودشان به من ندادند و من تنها دو عضو سابقه دار باند به نامهای جمشید و فرامرز را میشناسم! و ...
به دنبال اعترافات این متهم، بی درنگ گروه دیگر عملیاتی وارد عمل شدند و با استخراج تصاویر متهمان از بانک اطلاعات محرمانه، تحقیقات ویژه خود را ادامه دادند تا این که مشخص شد فرامرز دارای سوابق متعدد جعل، سرقت و کلاهبرداری است و جمشید نیز سابقه جعل دارد بنابراین با همکاری دیگر عوامل و بخشهای تخصصی آگاهی، سرانجام کارآگاهان در تاریخ ۱۴۰۰.۲.۲۶ مخفیگاه دو متهم را در بولوار لادن مشهد شناسایی کردند و با صدور دستوراتی محرمانه از سوی قاضی برفرازی (قاضی شعبه ۲۱۸ دادسرای عمومی و انقلاب مشهد) مورد بازرسی قرار دادند که در نتیجه دستگاه پرینتر رنگی، مشروبات الکلی، سه جلد انجیل، تعدادی مدارک و چک، دوربین حرفه ای، تعداد زیادی گوشی و سیم کارت، بی سیم، دستگاه پرس و ... کشف و ضبط شد.
صبح روز بعد نیز جمشید در منطقه تجریش لادن در حالی که قصد فرار داشت، به دام کارآگاهان افتاد و از مخفیگاه وی نیز مقادیر زیادی قولنامه، دستگاههای پرینتر، لپ تاپ، مموری و ... پیدا شد که در نهایت او نیز دو روز پس از انتقال به پلیس آگاهی به کلاهبرداری، جعل و فروش مال غیر اعتراف کرد.
گزارش ها حاکی است، اعضای این باند در بازجوییها معترف شدند که با پولهای فروش خودرو، سکههای طلا خریده و بین خودشان تقسیم کرده اند. آنان اظهار کردند مدارک سرقتی را نیز از افراد ناشناس در حاشیه شهر خریده اند و با محو کردن مشخصات اسناد سرقتی با تیغ جراحی و دیگر لوازم حرفه ای، مشخصاتی را که نیاز داشتند روی اسناد ثبت کرده اند. همچنین با اعترافات متهمان مشخص شد آنها پلاک یک خودروی «وراکروز» را از بولوار سجاد مشهد سرقت و روی خودرویی که از شرکتهای اجارهای به امانت گرفته بودند، نصب کرده و آن را در بنگاه املاک فروخته اند.
بررسیهای کارآگاهان که با راهنمایی و نظارت قاضی برفرازی صورت گرفت، بیانگر آن بود که اعضای باند طوری زیرکانه اسناد را جعل کردند که سامانههای موجود حتی از طریق اثر انگشت نیز نتواند هویت فرد را تشخیص دهد. همچنین ادامه تحقیقات نشان داد: یکی از سرکردگان این باند به خارج از کشور گریخته است و تاکنون چهار تن از مال باختگانی که منازل آنان مورد دستبرد سارقان قرار گرفته است نیز به پلیس آگاهی مراجعه کرده اند. بررسیهای بیشتر در این باره ادامه دارد.