هجوم مجدد ملخ‌ها به جنوب کرمان

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: براساس هشدار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ریزش موج دوم ملخ‌ها از 26 فروردین‌ماه آغاز شده و تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.
تاریخ: 03 اردیبهشت 1399
شناسه: 30856

حادثه24- مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: براساس هشدار سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد، ریزش موج دوم ملخ‌ها از 26 فروردین‌ماه آغاز شده و تا اواسط اردیبهشت‌ماه ادامه دارد.

مجید فرخی مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب کرمان در رابطه با حمله ملخ‌ها به جنوب استان کرمان گفت: موج اول ریزش ملخ از هشتم بهمن‌ماه آغاز شد.

او ادامه داد: با توجه به اینکه کشور عربستان مبارزه جدی در کنترل مبارزه با ملخ را در سال گذشته انجام نداد، ملخ‌ها به سمت ایران آمده و وارد کشور شدند؛ ملخ‌ها از تنگه هرمز عبور و استان‌های جنوبی کشور از جمله خوزستان، بوشهر، فارس و جنوب استان کرمان را آلوده کردند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب استان کرمان بیان کرد: در موج اول حمله ملخ‌ها؛ استان‌های هرمزگان، بوشهر و قسمتی از شهرستان‌های جنوبی استان کرمان مثل منوجان، رودبار و قلع گنج درگیر این آفت شدند.

فرخی از اتخاذ تمهیدات خاص برای مقابله با این آفت خبر داد و تصریح کرد: یک فروند هواپیمای سمپاش برای مقابله با این آفت در جنوب استان مستقر شده است.

او بیان کرد: موج ملخ‌های صحرایی که بیشتر برای تکثیر وارد ایران می‌شوند؛ در دشت جازموریان مستقر هستند و به باغات و مزارع آسیبی نمی‌رسانند. شایان ذکر است که این ملخ‌های دریایی (صحرایی) در مکان‌هایی که کانون آلودگی بوده و همچنین از نظر پوشش گیاهی، بافت خاک و رطوبت مناسب باشند استعداد تکثیر داشته و مستقر می‌شوند.

مدیر حفظ نباتات جهادکشاورزی جنوب استان کرمان افزود: با توجه به بارندگی‌های اخیر در جازموریان و پوشش گیاهی خوب، بافت خاک و رطوبت مناسب این منطقه مستعد برای تکثیر ملخ‌های صحرایی است.

او از آغاز مبارزه با ملخ صحرایی در شهرستان منوجان از روز گذشته خبر داد و بیان کرد: روز گذشته اولین گزارش ورود ملخ‌ها در شهرستان منوجان را داشتیم ملخ‌ها در آنجا تخم‌ریزی کرده‌اند از همان دیروز کار مبارزه با پور را در شهرستان منوجان آغاز کردیم و از فردا نیز مبارزه با ملخ صحرایی که وارد جازموریان شده در منطقه سولان دشت جازموریان انجام خواهد شد.

فرخی اظهار کرد: تا کنون این آفت به باغات خسارتی وارد نکرده است و از زمان ورود موج اول این آفت تا کنون در بیش از یک هزار هکتار از باغات و مزارع این منطقه اقدامات مبارزه‌ای با ملخ صحرایی انجام شده است.

او خاطرنشان کرد: بیش از ۱۰۰ هزار هکتار پیش‌بینی سطح مبارزه با این ملخ صحرایی است که عمده مبارزه ما از ۱۰ اردیبهشت‌ماه آغاز و تا اواسط خرداد ادامه خواهد داشت.

عبدالکریمی مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی استان کرمان نیز در رابطه با ورود ملخ ها به شهر اندوهجرد در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانگفت : پیش‌بینی می‌شود امسال به دلیل بارندگی‌ها احتمالاً هجوم ملخ ها بیشتر و زودتر انجام شود.

 مسئول روابط عمومی جهاد کشاورزی استان کرمان گفت: امروز در شهرستان ارزوییه جلسه ای در بحث هجوم ملخ ها برگزار خواهد شد.

او افزود: شهرستان ارزوییه در مورد هجوم ملخ‌ها اولین نقطه وصل به استان هرمزگان می باشد.

عبدالکریمی با اشاره به هجوم ملخ ها به شهرستان اندوهجرد تصریح کرد : تعداد بسیار اندکی ملخ مشاهده شده و هنوز نیازی به سمپاشی نمی باشد.

او گفت: پیش‌بینی می‌شود امسال به دلیل بارندگی ها احتمالاً هجوم ملخ ها بیشتر و زودتر انجام شود.

در همین رابطه