صفر تا صد فرایند ثبت شرکت

یکی از بخش های اصلی و مهم برای راه اندازی شرکت، ثبت شرکت به صورت قانونی می باشد. این فرایند سبب ایجاد یک هویت حقیقی و رسمی برای کسب و کار شما می گردد. با ثبت کردن شرکت، تمامی فعالیت های تجاری و اداری مرتبط با کسب و کار شما به صورت قانونی و رسمی انجام می شود. ثبت رسمی شرکت شامل مزایای اقتصادی و حقوقی بسیاری می گردد.
تاریخ: 01 اردیبهشت 1404
شناسه: 129686

حادثه 24 - یکی از بخش های اصلی و مهم برای راه اندازی شرکت، ثبت شرکت به صورت قانونی می باشد. این فرایند سبب ایجاد یک هویت حقیقی و رسمی برای کسب و کار شما می گردد. با ثبت کردن شرکت، تمامی فعالیت های تجاری و اداری مرتبط با کسب و کار شما به صورت قانونی و رسمی انجام می شود. ثبت رسمی شرکت شامل مزایای اقتصادی و حقوقی بسیاری می گردد. برندسازی، توسعه و رشد، دسترسی به انواع تسهیلات و امکانات، افزایش اعتبار و اعتماد از اساسی ترین ویژگی های ثبت شرکت می باشد. فرایند ثبت قانونی شرکت مراحل مختلفی را شامل می شود که در ادامه به معرفی این مراحل می پردازیم.

ثبت شرکت

 

انتخاب نوع شرکت جهت ثبت

اولین قدم در راستای ثبت رسمی شرکت، انتخاب نوع شرکت متناسب با ساختار آن می باشد که سبب مشخص شدن چارچوب شرکت می گردد. این مرحله تاثیری مستقیم در آینده شرکت دارد و به همین دلیل دارای اهمیت بالایی است. برای ثبت شرکت و انتخاب درست نوع آن حتما از مشاوران متخصص در این زمینه استفاده نمایید. طبق ماده 220 در قانون تجارت ایران انواع شرکت ها شامل تقسیم بندی زیر می شوند:

1. شرکت سهامی خاص

2. شرکت سهامی عام

3. شرکت با مسئولیت محدود

4. شرکت تضامنی

5. شرکت نسبی

6. شرکت تعاونی

7. شرکت مختلط غیر سهامی

8. شرکت مختلط سهامی

انتخاب نام مناسب برای ثبت شرکت

دومین گام در ثبت قانونی شرکت، تعیین نام مناسب برای شرکت می باشد. برای انتخاب اسم شرکت قوانینی وجود دارد که باید متناسب با این قوانین نسبت به انتخاب نام، اقدام شود. باید به نکته توجه داشته باشید که نام شرکت، معرفی کننده نوع محصول و خدمات شرکت است. به همین دلیل نام کسب و کار باید با نوع فعالیت شرکت مرتبط باشد. در هنگام ثبت شرکت باید سعی در این باشد که نامی منحصر به فرد و خاص انتخاب شود. نام منحصر به فرد قدرت جذب مشتریان بیشتری را برای شرکت به دنبال دارد. در ادامه برخی از مهم ترین قوانین در نامگذاری شرکت ها را بیان می کنیم.

1. باید از اسامی فارسی و غیر لاتین استفاده گردد.

2. باید از اسامی منحصر به فرد و غیر تکراری استفاده شود.

3. باید نام انتخابی سه سیلابی باشد.

4. باید از اسامی انسان و حیوان استفاده نشود.

5. باید از اعداد به شکل حروف استفاده گردد.

6. باید از اسامی مطابق با شئونات اسلامی استفاده شود.

ثبت قانونی شرکت

 

تعیین حوزه فعالیت و مشخصات شرکت

مرحله سوم برای ثبت رسمی شرکت، تعیین حوزه فعالیت شرکت و مشخصات آن است. در این مرحله افراد باید اقدام به ثبت تمام اطلاعات شرکت نمایند که دربرگیرنده آدرس، موضوع فعالیت، مشخصات و سمت اعضا می باشد. تعیین موضوع فعالیت شرکت، سبب مشخص شدن حوزه فعالیتی آن نزد کارشناسان اداره ثبت شرکت ها می گردد. برای ثبت شرکت در انتخاب موضوع فعالیت آن دقت بالایی را بکار ببرید و دید آینده نگر داشته باشید تا امکان گسترش فعالیت شرکت در آینده ممکن باشد. همچنین ثبت موضوع شرکت در اساسنامه باعث جلوگیری از تغییرات غیر ضروری می شود. تعیین نوع شرکت و تایید آن توسط کارشناسان اداره ثبت شرکت، محدوده مجاز فعالیت شرکت را مشخص می نماید. در برخی از موارد موضوع فعالیت انتخابی نیاز به دریافت مجوز های قانونی و ارسال آنها برای ثبت دارد. در این مواقع باید قبل از مرحله ثبت موضوع، اقدام به دریافت مجوزها گردد.

ثبت شرکت در سامانه آنلاین شرکت ها

در این مرحله از ثبت قانونی شرکت به صورت آنلاین باید وارد سامانه ثبت شرکت ها گردید. بعد از ورود به سامانه، باید به بخش پذیرش درخواست ثبت شرکت مراجعه و فرم مورد نظر را به دقت کامل کنید. اولین قسمت فرم ثبت شرکت، مربوط به متقاضی تاسیس شرکت می باشد. در این مرحله باید اطلاعات دقیق اعضاء، سمت ها، میزان سرمایه و عنوان شرکت به همراه تمامی مدارک از جمله تصویر شناسنامه اعضاء ثبت شوند. بعد از تایید اطلاعات توسط کارشناسان، آگهی ثبت شرکت صادر می گردد. در ادامه این مرحله باید اوراق سایت را پرینت بگیرد و امضاء کنید و سپس برای اداره ثبت شرکت ها ارسال نماید.

تنظیم و امضای مدارک مورد نیاز برای ثبت

در گام بعدی برای ثبت رسمی شرکت، باید اقدام به تهیه مدارک اصلی شرکت از جمله اساسنامه، شرکت نامه، اظهارنامه و صورتجلسات گردد. در این مرحله باید دقت بالایی داشته باشید و تمامی مدارک را بر حسب اصول اداره ثبت شرکت ها تنظیم کنید. در این بخش در صورت عدم توجه به قوانین اداره ثبت، امکان رد درخواست وجود دارد. این مدارک باید در دو نسخه، یکی برای خود شرکت و دیگری برای اداره ثبت، توسط اعضاء شرکت امضاء گردند.

فرایند ثبت و تایید شرکت

 

ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها

در مرحله بعدی برای فرایند ثبت قانونی شرکت، پس از تکمیل دقیق مدارک باید اقدام به ارسال آنها گردد. برای ارسال مدارک به اداره ثبت شرکت ها باید ابتدا پاکت و پوشه مخصوص اداره ثبت را از دفاتر پستی تهیه نمایید. در ادامه باید تمامی مدارک مورد نیاز و تنظیم شده را در داخل پاکت ها و پوشه ها قرار دهید و سپس آنها را به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید. بعد از ارسال مدارک، آنها توسط کارشناسان مورد بررسی قرار می گیرند و در صورت وجود نقص، آن را برای انجام اصلاح اعلام می کنند. در ادامه این مرحله باید منتظر خبر تایید کارشناسان اداره ثبت بمانید.

دریافت آگهی تاسیس شرکت

پس از انجام صحیح تمامی مراحل، در مرحله نهایی ثبت قانونی شرکت، شماره ثبت شرکت و آگهی تاسیس آن از طرف اداره ثبت ارسال می گردد. در ادامه باید اقدام به امضای الکترونیکی اسناد کرده و هزینه های مرتبط با ثبت در روزنامه رسمی را پرداخت نمایید. هزینه های فرایند ثبت شرکت، با توجه به نوع شرکت ها از نظر قانونی متفاوت می باشد. به دلیل اینکه هزینه های تمبر مالیاتی، شرکت های متفاوت مانند: شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص با یکدیگر متفاوت هستند. در نهایت شرکت ها می توانند پس از دریافت آگهی تاسیس خود به صورت کاملا رسمی و قانونی فعالیت خود را آغاز کنند.

برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.

ادرس سایت : https://vakilchi.info/

در همین رابطه