حادثه 24 - اعضای باندی که با استفاده از یک کلت کمری، اقدام به تهدید و ترساندن شهروندان در تهران کرده و خودروی آنها را به سرقت میبردند و این سرقتها را با روشهای مختلف زورگیری، تصادف ساختگی، سرقت اموال و گوشی افراد و اخاذی از مالبختگان انجام میدادند؛
در کمتر از یک هفته از سوی پلیس دستگیر شدند که ایسنا به سراغ سارقان و برخی از افرادی که خودرو یا اموالشان به سرقت رفته بودند، رفته و از اتفاقات رخ داده در روز سرقتها و انگیزه سارقان پرسیده است.
اخیرا پلیس آگاهی تهران بزرگ، از انهدام و دستگیری باند سرقت خودروی مسلحانهای که در سراسر پایتخت فعال بودند، خبر داد. این باند با استفاده از سلاح گرم اقدام به تهدید و ترساندن شهروندان کرده و خودرو و تلفن همراه آنان را به سرقت میبردند که همه اعضای آن در کمتر از یک هفته دستگیر شدند.
سرهنگ محرابی رئیس اداره مبارزه با سرقت مسلحانه پلیس آگاهی پایتخت در گفتوگو با ایسنا در توضیح بیشتر درباره نحوه فعالیت این باند و دستگیری اعضای آن، میگوید: شب سه شنبه ۱۱ دی ماه بود که شهروندان با تماس با مرکز فوریتهای ۱۱۰، اعلام کردند چند فقره سرقت خودرو و زورگیری در محلههای مختلف شهر تهران در حال وقوع است.
وی میافزاید: بر همین اساس تحقیقات کارآگاهان آغاز شد و متوجه شدند ۴ نفر با استفاده از یک خودروی پراید سفید و به صورت مسلح، از افسریه به سمت ولنجک در حال زورگیری و سرقت هستند. همچنین با تحقیقات بیشتر مشخص شد که این افراد حتی از شگرد تصادف ساختگی نیز استفاده کرده و چند خودرو را به سرقت بردهاند.
رئیس اداره مبارزه با سرقت مسلحانه پلیس آگاهی پایتخت ادامه میدهد: تحقیقات برای شناسایی این افراد ادامه داشت تا اینکه مشخص شد اعضای این باند با همان خودروهایی سرقتی، اقدام به سرقت چند خودروی دیگر نیز کردهاند.
محرابی میگوید: در نهایت تمام اعضای این باند در کمتر از یک هفته با اقدامات پلیسی شناسایی و در یک طرح ضربتی دستگیر شدند.
وی با اشاره به اینکه یک کلت کمری از این باند کشف شد، اظهار میکند: اعضای این باند ۹ نفر مرد و یک نفر زن بودند که همگی دارای سوابق متعدد سرقت خودرو و غیره هستند. همچنین این باند توانسته بودند ۶ خودرو و ۱۰ تلفن همراه را با روش تهدید و ترس سرقت کنند.
رئیس اداره مبارزه با سرقت مسلحانه پلیس آگاهی پایتخت میافزاید: نکته قابل توجه در این پرونده این است که مضنون اصلی این پرونده که سارق حرفهای خودرو است؛ دهم دی ماه ۱۴۰۳ از زندان آزاد شده و مجددا از روز یازدهم سرقتهای خود را آغاز کرده است.
یکی از قربانیان این پرونده که زنی میانسال و مالک خودروی پراید سفید است، میگوید: من و دخترم از شهرستان به تهران آمدیم و ماشین را در کوچه پارک کردیم. چون مریض بودیم اصلا از خانه خارج نشدیم و از ماشین خبری نداشتیم تا اینکه روز بعد با ما تماس گرفتند و گفتند که خودروی ما دزدیده شده و با استفاده از آن، خودروهای دیگر نیز در حال دزدیده شدن هستند.
وی ادامه میدهد: آن زمان بود که سراغ ماشین رفتیم و دیدیم که ماشین سرجایش نیست و دزدی شده؛ اما خوشبختانه پلیس توانست در کمتر از چند روز سارق خودروی ما را پیدا کند.
یکی دیگر از قربانیان این پرونده که مردی ۷۰ ساله است و خودروی سمندش به سرقت رفته بود نیز در گفتوگو با ایسنا، اظهار میکند: جمعه ۱۴ دی ماه ساعت ۷:۳۰ دقیقه صبح بود که برای خرید نان به نانوایی در خیابان بهار شیراز مراجعه کردم. سوئیچ روی ماشین بود که به نانوایی رفتم. موقع برگشت متوجه شدم خودروی پرایدی نزدیک سمند من، پارک کرد و در یک لحظه یک نفر از آن پیاده شد و خودروی من را دزدید.
وی در ادامه توضیح میدهد: تلفن همراه من نیز در خودرو بود. چند ساعت بعد یک نفر با تلفن من به تلفن همسرم زنگ زد و گفت که از سرقت خودروام پشیمان شده و اگر مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان به او بدهم، ماشینم را بر میگرداند. ما به او گفتیم که چنین پولی نداریم؛ در نهایت مبلغ را به ۳۰ میلیون کاهش داد؛ اما من باز هم گفتم چنین پولی به سارق نمیدهم.
این شاکی ادامه میدهد: من به سارقان گفتم که از تقصیرات آنها می گذرم، حتی پیشنهاد دادم کلهپاچهای که در صندوق دارم را بخورند و خودرو را یک جایی رها کنند؛ تا اینکه سرانجام ۷ ساعت پس از شکایتم، پلیس به من اعلام کرد که خودروام پیدا شده و سارقان نیز دستگیر شدهاند.
یکی دیگر از قربانیان این پرونده هم که با سارقان درگیر شده بود درباره روزی میگوید که سارقان قصد داشتند تا خودرویش را با شگرد تصادف ساختگی بدزدند و ادامه میدهد: چهارشنبه ۱۲ دی ماه بود که در بلوار بوعلی، تنها در خودروام نشسته بودم که دیدم یک پراید با چراغ خاموش در بلوار دور زد و به خودروی من کوبید.
وی افزود: وقتی برای دیدن خسارت از خودرو پیاده شدم؛ دو نفر به من حمله کردند که یکی از آنها اسلحه داشت و دیگری قمهای را بیخ گلویم گذاشت. آنها من را تهدید کردند و ساعت هوشمند، تلفن همراه آیفونم و کیف پولم را به زور از من گرفتند.
این شاکی اظهار میکند: در ادامه این زورگیران قصد داشتند خودرو ۲۰۷ام را هم بدزدند که با آنها درگیر شدم و اجازه این کار را ندادم و آنها پس از پنچرکردن لاستیکها، فرار کردند.
یک قربانی زن هم که توسط این باند مورد سرقت قرار گرفته بود، به ایسنا میگوید: دوشنبه ۱۱ دی ماه بود که در اتوبان غرب در حال حرکت با خودروام بودم که احساس کردم یک خودروی پراید سفید در حال چک کردن من است. به همین دلیل جلوی یک دکه نگه داشتم و به بهانه آدرس پرسیدن پیاده شدم. بعد همان خودرو نزدیک خودروام ایستاد و به آینه ماشینم کوبید.
وی میافزاید: من نمیخواستم با این افراد درگیر شوم به همین دلیل در کنار دکه ماندم. اما سارقان به خودروام حمله کردند و بعد از شکستن شیشهها، کیفم را که دو تلفن همراه، مقداری طلا، پاسپورت ایرانی و کاناداییم در آن بود؛ به سرقت بردند.
این شاکی ادامه میدهد: خوشبختانه در کمتر از یک هفته، سارقان را دستگیر کردند و مشخص شد آن خودروی پراید نیز سرقتی بوده و صاحب آن اصلا از سرقت خودروی خود خبر نداشته است؛ اما متأسفانه پاسپورت من پیدا نشد که این مسئله مشکلات زیادی برایم ایجاد کرد.
یکی از متهمان اصلی این پرونده که روز دهم از زندان آزاد شده و مجددا از فردای آن روز، سرقت های خود را آغاز کرده و با چندتن از دوستانش، یک باند مسلحانه ایجاد کرده بود، در گفتگو با ایسنا میگوید: چند ماه به جرم سرقت خودرو زندانی بودم که ۱۰ دی ماه از زندان آزاد شدم، از روز بعد دوباره سراغ سرقت رفتم و با چند نفر از دوستانم این بار با زورگیری و ترساندن مردم توانستیم ماشینهای بیشتری بدزدیم.
این متهم در پاسخ به این سوال که چرا تنها پس از یک روز بعد از آزادی از زندان، مجددا دست به سرقت زده است؛ سکوت میکند.
وی که مدعی است در زورگیریها نقشی نداشته و فقط پس از سرقت خودروها پشت فرمان می نشسته گفت که در کمتر از یک هفته توانسته بودند به همین روش ۶ خودرو و ۱۰ تلفن همراه سرقت کنند.
این متهم درباره نحوه سرقت یک خودروی ۲۰۶ میگوید: من به یک خودروی ۲۰۶ از پشت کوبیدم، سرنشینان آن وقتی اسلحه را دست همدستم دیدند فرار کردند و من خودروی آنان را دزدیدم.
وی میگوید که برایشان مهم نبود که کجا دست به سرقت بزنند و در خیابان های مختلف پرسه می زدند تا یک موقعیت مناسب پیدا کنند.
بنابراین گزارش طبق اعلام پلیس، در مخفیگاه این متهم یکی از خودروهای سرقتی کشف شد. همچنین یک خودروی سرقتی دیگر نیز با فاصله کمی از خانهاش پارک شده بود.
سارق خودروی سمند هم در گفتوگو با ایسنا میگوید: من تنها چند روز است که با این گروه آشنا شدم. در محلهمان نظام آباد دیدم که چند نفر در حالت مواد کشیدن هستند که با آنها همراه شدم و متوجه شدم وجه اشتراکمان سرقت خودروست.
وی ادامه میدهد: من حدود دوماهی بود که آزاد شده بودم و به شغل خودم آرایشگری مشغول بودم؛ اما این دوستان جدیدم روز بعد از من خواستند که با آنها به سرقت بروم و توانستم در اولین روز، یک سمند بدزدم که صاحب آن به نانوایی رفته بود.
این سارق ادعا کرد که بعد از سرقت، چون سن مالک آن زیاد بود من ترسیدم که بلایی سرش بیاید برای همین با خانوادهاش تماس گرفتم و گفتم اگر ۳۰ میلیون به من بدهند خودرو را به آنها پس میدهم که خیلی زود دستگیر شدم و این نقشه به سرانجام نرسید.
با تلاش بی وقفه مأموران پلیس در آگاهی تهران، همه اعضای این باند در کمتر از یک هفته دستگیر و تمام اموال مسروقه نیز به صاحبانشان بازگردانده شد؛ اما سوال اینجاست که چرا مجازات این سارقان بازدارنده نیست که تنها پس از یک روز از آزادی نیز مجددا به سرقت روی می آورند. بنابراین به نظر می رسد دستگاه قضا برای برخورد با این سارقان باید اشد مجازات را در نظر گرفته و درباره بازدارندگی مجازاتها نیز تصمیم قاطعی بگیرد.
آخرین اخبار «حوادث تهران» را در صفحه حوادث تهران حادثه 24 بخوانید.
صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.