ماجرای جنجالی در بیمارستان شریعتی/ فروش دارو‌های شیمی درمانی بیمارستان در بازار آزاد

خروج دارو‌های شیمی درمانی از بیمارستانی در تهران و فروش آن در بازار آزاد در حالی صورت گرفته است که جان بیماران سرطانی، وابسته به این نوع از دارو‌ها است.
تاریخ: 17 دی 1403
شناسه: 127991

 حادثه 24 - خروج دارو‌های شیمی درمانی از بیمارستانی در تهران و فروش آن در بازار آزاد در حالی صورت گرفته است که جان بیماران سرطانی، وابسته به این نوع از دارو‌ها است.

چندی پیش خبری مبنی بر خروج دارو‌های شیمی‌درمانی از بیمارستان شریعتی تهران در فضای مجازی منتشر شد. در این خبر عنوان شده بود که یکی از پرستاران این بیمارستان به مدت چند سال به جای دارو‌های شیمیایی، آب مقطر به بیماران ترزیق می‌کرده و دارو‌های اصلی را در ناصرخسرو به دلالان می‌فروخته است.

تقریباً مشابه همان خبری که چندی پیش درباره یک بیمارستان در تبریز منتشر و عنوان شد که پرونده سرقت دارو‌های شیمی‌درمانی از بیمارستان و جایگزینی آن با آب مقطر و تزریق به بیماران سرطانی در یکی از بیمارستان‌های تبریز به دستگاه قضائی رسیده و تحقیقات تخصصی از سوی دادگستری این شهر در حال انجام است.

خروج دارو از بیمارستان تأیید شد

در پی انتشار این خبر، روابط عمومی بیمارستان شریعتی اعلام کرد: ضمن ابراز تأسف از وقوع این حادثه، بررسی جامع و دقیق موضوع را با هدف کشف علل آن و پیشگیری از تکرار موارد مشابه، از وظایف اصلی خود می‌دانیم.

در این زمینه برای شفاف‌سازی موضوع و اطلاع‌رسانی به شهروندان و رسانه‌های محترم، توضیحات ارائه شده است: وقوع این اتفاق در بهمن ماه سال گذشته (۱۴۰۲)؛ توسط حراست و مسئولین بیمارستان شریعتی کشف شده و بلافاصله پس از رصد و پیگیری‌های لازم، فرد مورد نظر تعلیق شده و برای بررسی بیشتر به مراجع قضائی معرفی شده است و برخورد‌های لازم و در چارچوب قوانین صورت پذیرفته است.

با توجه به اینکه پرونده در مرجع قضائی همچنان در حال پیگیری است، خواهشمند است بدون توجه به هرگونه شایعات، امکان سیر دقیق بررسی پرونده قضائی و به نتیجه رسیدن آن در مراجع ذیصلاح را فراهم آورید.

مرکز درمان سرطان و پیوند بیمارستان شریعتی با حضور پزشکان و کادر مجرب، به‌عنوان یکی از بهترین مراکز این حوزه شناخته می‌شود و در میان چهار مرکز برتر دنیا در زمینه پیوند قرار دارد. این بیمارستان با هدف ارائه خدمات بهتر به شهروندان گرامی، در ماه‌های اخیر همچنان کوشیده است با تاکید بر مسئولیت خود برای سلامت بیماران و مراجعان و تأمین آرامش و اعتماد ایشان، با بازنگری در برخی فرآیندها، ارتقای استاندارد‌های ایمنی، بهبود کیفیت خدمات درمانی و نظارت بیشتر و بهتر، مجال دیگری برای تکرار چنین وقایعی فراهم نشود.

واکنش نظام پزشکی

محمد رییس‌زاده رئیس سازمان نظام پزشکی در واکنش به این خبر به یکی از رسانه‌ها گفت: بازار سیاهی که برای این دارو‌های حیاتی و گران‌قیمت ایجاد شده، آسیبی که در این زمینه به مردم وارد می‌شود و همچنین آسیب به حرمت جامعه پزشکی، مشخصاً متوجه کسانی است که ترک فعل انجام داده‌اند و علیرغم تکلیف قانونی، برای راه‌اندازی و اجرایی شدن این سامانه اقدامی نکرده‌اند.

وی گفت: وقتی داروی گران قیمت ۱.۵ میلیارد تومانی پیوند کلیه با نسخه پزشک و در شرایطی که خود پزشک در جریان نیست، از داروخانه اخذ و در بازار آزاد به فروش رفته، این آسیبی است که به مردم و همچنین به پزشک وارد شده و مشخصاً جرم متوجه کسانی است که مانع اجرای امضای دیجیتال شدند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی گفت: درخواست جدی سازمان نظام پزشکی از سازمان بازرسی و دیوان محاسبات آن است که به این موضوع ورود کنند و افرادی که به تکلیف قانونی خود عمل نکرده و مانع اجرای سامانه شدند، بازخواست شوند.

رییس‌زاده گفت: در این زمینه با سازمان بازرسی و دیوان محاسبات مکاتبه خواهم داشت و باید این موضوع مشخص شود که چرا علیرغم تکلیف قانونی و آمادگی سازمان نظام پزشکی برای اجرای امضای دیجیتال پزشکان، اما برخی حوزه‌ها در دوره قبل در وزارت بهداشت و بیمه‌ها مانع اجرای آن شدند.

آخرین اخبار «حوادث تهران» را در صفحه حوادث تهران حادثه 24 بخوانید.

 صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

کلمات کلیدی :
در همین رابطه