ماکارونی، پشت پرده مرگ 3کودک در تهران و دزفول / ناگفته های مرگ آرنیکا کوچولو از زبان پدرش

هرچند هنوز معلوم نشده مرگ 3کودک در تهران و دزفول ارتباطی به خوردن ماکارونی دارد یا نه، اما تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد آخرین غذایی که قربانیان پیش از مرگ خورده بودند، یک نوع ماکارونی بوده است.
تاریخ: 13 آذر 1403
شناسه: 127184

حادثه 24 - هرچند هنوز معلوم نشده مرگ 3کودک در تهران و دزفول ارتباطی به خوردن ماکارونی دارد یا نه، اما تازه‌ترین اطلاعات نشان می‌دهد آخرین غذایی که قربانیان پیش از مرگ خورده بودند، یک نوع ماکارونی بوده است.

 ماجرای مرگ 3کودک در تهران و دزفول به‌دلیل مسمومیت غذایی همچنان در پزشکی قانونی در حال رسیدگی است تا مشخص شود علت مرگ این افراد چه بوده و آیا ماکارونی ارتباطی با مرگ آنها داشته است.

این ماجرا از مرداد‌ماه امسال آغاز شد؛ وقتی مرگ مشکوک ۲برادر ۱۶ماهه و ۸ساله در یکی از بیمارستان‌های تهران به قاضی محسن اختیاری، بازپرس ویژه قتل تهران گزارش شد. هر 2برادر بر اثر مسمومیت ناشناخته فوت کرده بودند و این در حالی بود که بررسی‌ها نشان می‌داد اعضای این خانواده آخرین‌بار ماکارونی خورده بودند و بعد از آن حال 2برادر خردسال بد شده و درنهایت فوت کرده‌اند. هرچند آزمایش اولیه پزشکی قانونی از غذای مصرف‌شده توسط این خانواده نشان می‌دهد که غذا مسموم نبوده و 2برادر خردسال احتمالا از طریق دیگری مسموم شده‌اند، اما تحقیقات درباره این ماجرا برای مشخص‌شدن علت دقیق مسمومیت ادامه دارد.

مرگ دردناک آرنیکا

اما چند روز پس از انتشار خبر مرگ مشکوک این 2برادر بود که خبری مبنی بر فوت یک دختربچه 7ساله در دزفول پس از خوردن ماکارونی جنجالی شد. قربانی آرنیکا نام داشت و گفته شده بود که او نیز به‌دلیل مسمومیت غذایی جان باخته‌است.  پدر آرنیکا در گفت‌وگو با همشهری می‌گوید:‌ پنجشنبه 26مهرماه همسرم برای ناهار ماکارونی پخته بود. همسرم بلافاصله بعد از خاموش‌کردن اجاق گاز، غذا را از قابلمه در بشقاب‌هایمان کشید. بعد از یکی 2ساعت که از ناهارخوردن ما گذشته بود، هر 3نفر ما دچار حالت تهوع و دل‌درد شدیم؛ حتی من چندبار استفراغ کردم. دخترم اما وضعیت بدتری نسبت به من و مادرش داشت. او را به بیمارستان بردیم و متأسفانه بعد از چند ساعت او را از دست دادیم. وی ادامه می‌دهد: در گزارش مرگ دخترم اینگونه آمده بود که «علت مرگ، مسمومیت غذایی است». این ماجرا مرا به فکر فرو برد؛ چون آن روز تنها چیزی که خورده بودیم ماکارونی ساده بود؛ ماکارونی با رب گوجه‌فرنگی و پیاز، نه قارچی داشت و نه از مواد کنسروی در آن استفاده شده بود؛ یک غذای کاملا ساده بود. حتی همسرم گوشت نیز در ماکارونی نریخته بود. این مسئله باعث شد که خودم به ماکارونی شک کنم.

تماس با تهران

پدر آرنیکا بعد از اینکه متوجه اخبار منتشرشده درباره مرگ 2کودک در تهران بر اثر مسمومیت غذایی شد، هر طوری بود شماره تلفن پدر این 2کودک را پیدا کرد و با او تماس گرفت.

وی می‌گوید: با پدر آنها تماس گرفتم و از شرایط آنها پرس‌وجو کردم. در این زمان بود که متوجه شدم علائم دخترم با علائم بچه‌های او کاملا شبیه بوده‌اند؛ حتی آنها از همان نوع ماکارونی استفاده کرده بودند و برای همین شک من به این ماده غذایی بیشتر شد و در فضای مجازی اعلام کردم که دخترم بعد از خوردن ماکارونی مسموم شده است.

تماس های عجیب

او ادامه می‌دهد: یکی از دلایلی که من این موضوع را در فضای مجازی مطرح کردم این بود که با مرگ دخترم روزگارم سیاه شد. زجری که کشیدم و ادامه دارد باورنکردنی است و نمی‌خواهم خانواده دیگری داغدار شود؛ اما متأسفانه واکنش‌های مردم به حدی عجیب و بد بود که من را متعجب و پشیمان کرد.  او می‌گوید: من از خدا می‌خواهم که دلیل مسمومیت ماکارونی نباشد؛ چون این غذایی است که بسیاری از کودکان آن را دوست دارند؛ همانطور که دختر من آن را دوست داشت. بسیاری به من و همسرم خرده گرفتند که ماکارونی مانده به بچه‌ داده‌اید، و بسیاری گفتند که ماده کنسروی که درون غذا بوده باعث این اتفاق شده است. من مانده‌ام که مردم چطور می‌توانند به‌راحتی بدون هیچ تحقیقی درباره یک اتفاق قضاوت کنند و نظر اشتباه بدهند.

او اضافه می‌کند: برای اینکه این قضیه روشن شود، وکیل گرفته‌ام. همچنین تا جواب پزشکی قانونی نیاید، هیچ شکایتی هم نمی‌کنم. با توجه به اینکه اعلام کرده‌اند که حدود 5، 6‌ماه طول می‌کشد تا جواب پزشکی قانونی بیاید، ما همچنان منتظر جوابیم و این ماجرا را پیگیری می‌کنیم تا مشخص شود علت مرگ دخترم چه بوده‌است.

اطلاعیه سازمان استاندارد

به‌دنبال اخبار منتشرشده درباره مرگ بر اثر خوردن ماکارونی، سازمان استاندارد اطلاعیه‌ای صادر کرد. در این اطلاعیه آمده است: انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فرآورده‌های مورد نظر را از منظر ویژگی‌های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوط، مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می‌دهد.

براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآورده‌هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس می‌شوند. باسیلوس سرئوس نوعی باکتری مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته می‌تواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. این باکتری در گرم‌کردن‌های مکرر غذا، زنده می‌ماند و مجدد تکثیر می‌شود. بنابراین توصیه می‌شود حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید. همچنین پیشنهاد می‌شود غذای پخته را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید. احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فرآورده ماکارونی خام وجود ندارد.

آخرین اخبار «حوادث تهران» را در صفحه حوادث تهران حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

کلمات کلیدی :
در همین رابطه