بیرانوند زندانی می‌شود !

تاریخ: 23 مهر 1403
شناسه: 125824

 حادثه 24 - داستان پرونده‌ای که حکم آن سروصدایش از خود شکایت بیشتر بود، همچنان ادامه دارد، اما ادامه‌ای تأسفبار با چاشنی رشوه، شکایت و تهدید! اتفاقاتی که با روح ورزش و فوتبال منافات دارد، اما ....

دنیا حیدری در یادداشتی نوشت: سروصداهای حکم صادره برای پرونده بیرانوند هنوز هم به قوت خود باقی است. هرچند جای تعجب هم ندارد، تراکتور بیش از هر کسی (حتی خود بیرانوند) از این حکم سود می‌برد. در واقع با این حکم تراکتور نه فقط بازی‌هایش به دلیل استفاده از بازیکن غیرمجاز ۳ بر صفر نمی‌شود که دغدغه‌ای هم بابت تکرار بلایی که بیرانوند سر پرسپولیس آورد ندارد، چراکه تعلیق محرومیت بیرانوند بازدارندگی جالبی برای قرارداد سه ساله او با تراکتور خواهد داشت و این اجازه را به گلر سرخپوشان تبریزی نمی‌دهد که با دریافت پیشنهادی جذاب به تراکتور هم مانند پرسپولیس پشت پا بزند!

رشوه بود به تهدید هم آراسته شد!

البته که حق اعتراض برای هر دو طرف وجود داشت و باشگاه پرسپولیس هم با استفاده از این حق با تهیه لایحه مربوط به پرونده شکایت از علیرضا بیرانوند در معاونت حقوقی، این پرونده را برای تغییر حکم محرومیت تعلیقی به کمیته استیناف ارجاع داد تا شاید بتواند بخش تعلیقی محرومیت بیرانوند را به حالت قابل اجرا تبدیل کند. در واقع پرسپولیس بر این باور است که چنین حکمی اساساً با تعلیق بازدارندگی خود را از دست می‌دهد، چراکه این حکم تنها در صورت تکرار از سوی بیرانوند تا یک سال بعد اجرا خواهد شد و عملاً فسخ قرارداد موضوعی نیست که هر سال برای یک بازیکن تکرار شود.

اما این تنها پرسپولیس نیست که لایحه دفاعی خود را به استیناف تحویل داده در واقع باشگاه تراکتور و وکیل بیرانوند نیز قرار است لایحه‌ای برای رد جریمه ۲۰ میلیاردی دروازه‌بان ملی‌پوش سرخپوشان تبریزی ارائه دهند، اما گلر سابق پرسپولیس که بی‌سابقه‌ترین حکم را در تاریخ فوتبال ایران گرفته، حتی حاضر به پرداخت جریمه نقدی هم نیست و همین مسئله بی‌شک کار این پرونده را به درازا خواهد کشید.

ابوالفضل حسن‌زاده، رئیس کمیته انضباطی چند روز قبل، از رسیدگی به پرونده بیرانوند بلافاصله بعد از بازی با قطر خبر داد. اما با توجه به زمانبر بودن رسیدگی به این پرونده و همچنین طولانی شدن بررسی‌های اولیه بعید به نظر می‌رسد که استیناف خیلی زود تکلیف این داستان را روشن کند و به احتمال فراوان صدور حکم به این زودی‌ها انجام نخواهد شد که این اتفاق می‌تواند مصداق بی‌عدالتی باشد، چراکه تراکتور می‌تواند درست همانند هفته‌هایی که از لیگ سپری شده همچنان از بازیکنی استفاده کند که به واقع (براساس محکوم شدن بیرانوند) غیرمجاز است!

این مرتبه، اما بیرانوند با مشکل دیگری هم مواجه است. او به واسطه اتهام رشوه باید پاسخگو باشد و هرچند کمیته انضباطی خیلی زود او را احضار کرد، اما پرسپولیس هم به صورت جداگانه از او شکایت کرده که اگر ادعایش واقعیت داشته باشد به دلیل رشوه دادن باید مجازات شود و اگر ادعایش غیرواقعی باشد باید به دلیل تهمت و افترا خود را آماده مجازات کند. البته اگر مجازاتی در پی باشد و یک‌بار دیگر حکم صادره در خصوص این دروازه‌بان ملی‌پوش همه را متعجب نکند!

در تمام این مدت زنوزی، مدیرعامل تراکتور مهر سکوت بر لب زده بود. او که در همان روزهای نخست با مصاحبه‌ای تند و تیز هشداری جدی به فدراسیون داده بود، حالا بعد از مدت‌ها و قبل از آنکه پرونده بار دیگر برای بررسی به جریان بیفتد یک‌بار دیگر در حمایت از گلر ملی‌پوش تیمش موضع‌گیری کرده است: «رأی پرونده بیرانوند را که مطالعه کردم، متأسف شدم. این رأی به نفع او نیست، چراکه حق به حق‌دار نرسیده! چرا باید حکم تعلیقی داده شود. طبق قرارداد باید کلیه مطالبات او پرداخت می‌شد، حتی مطالبات سال آینده را هم باید تا آن تاریخ پرداخت می‌کردند. مگر وقتی بازیکنی از ما به فیفا شکایت می‌کند، فیفا ما را مجبور به پرداخت قرارداد سال‌های بعد نمی‌کند؟ کارشناس انتخاب شده برای این پرونده کارشناس این حوزه نبود. قبلاً گفته بودم که آقایان تاج و نورشرق حواستان را جمع کنید! از یک‌سو قبل از اعلام رأی، آن را در تلویزیون اعلام می‌کنند و از سوی دیگر پای رئیس‌جمهور محترم را وارد این موضوعات می‌کنند. ما مثل شما نیستیم. سطح خودمان را پایین نمی‌آوریم تا به‌خاطر یک رأی فوتبالی، رئیس‌جمهور، وزیر و معاون رئیس‌جمهور را قاطی مسائل کنیم. ما به‌خاطر یک میلیون دلار از رئیس‌جمهور کشورمان هزینه نمی‌کنیم. من چندین میلیون دلار هزینه و پرونده‌های تراکتور را تسویه کرده‌ام، اما هیچ‌گاه از کسی چیزی نخواسته‌ام. هیچ شخص سیاسی را وارد کار نکرده‌ام تا برای بخشش جریمه از کسی درخواستی داشته باشد.»

لحن زنوزی این‌بار هم تهدیدآمیز است. با وجود این او مدعی است که کاری جز مصاحبه از دستش برنمی‌آید: «من زمانی می‌توانم با این هجمه‌ها مقابله کنم که منطقی پشت حرف‌هایشان باشد و دور یک میز و با حضور چند فرد حقوقدان، کارشناس مالی و کارشناس ورزشی جملات نوشته شده در قرارداد و متمم آن را تفسیر کنند. در این صورت یا ما آنان را قانع می‌کنیم یا آنان ما را. وقتی به‌صورت یک‌طرفه برای تیم‌های شهرستانی تصمیم می‌گیرند، من چه کاری می‌توانم انجام دهم؟»

 

احتمال حکم زندان برای بیرانوند

کارشناس حقوقی در رابطه با حکم بیرانوند مطرح کرد: بدون شک در کمیته استیناف رأی کمیته انضباطی نقض و حکم به محرومیت علیرضا بیرانوند صادر خواهد شد.

پس از جدایی علیرضا بیرانوند از باشگاه پرسپولیس و بعد از پیوستن این بازیکن به تراکتور، رضا درویش و دروازه‌بان سابق سرخ‌پوشان، ماه‌ها درگیر شکایات و جنجال‌های رسانه‌ای شدند، گویی در این سمفونی خشم و نفرت هیچ حد و مرزی وجود ندارد و تقلای عجیب بیرانوند و درویش در این صحبت‌های نفرت‌آمیز علیه یکدیگر تمامی ندارد.

حکم صادره از سوی کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال در رابطه با پرونده بیرانوند، تعجب همگان را برانگیخت و عده‌ای گمان می‌کنند که تهدیدهای ماه گذشته مدیرعامل تراکتور یا شایعه دخالت ریاست جمهوری و بسیاری از مسائل در ملایم شدن حکم نهایی بی‌تأثیر نبوده است. در ابتدا رضا درویش به محرومیت تعلیقی و ۴ ماهه بیرانوند به شدت اعتراض کرد.

اما در ادامه بیرانوند روند متفاوت و بسیار عجیب و ترسناکی در پیش گرفت و در مقابل دوربین رسانه‌ها اعتراف کرد که مبلغ ۵ میلیارد شیرینی، به هیئت مدیره این تیم به منظور تشکر بابت اضافه کردن الحاقیه به قراردادش، اهدا کرده است تا دعوای دو طرف به شدت بالا گرفته و وارد فاز جدیدی شود.

این حاشیه بزرگ و تمام نشدنی جایی خطرناک می‌شود، که ترکش‌های این مجادله به تیم ملی و تیم‌های پرسپولیس و تراکتور اصابت می‌کند و حاصل این حواشی چیزی نیست به جز ضربه به فوتبال ملی ایران!

در حالی که فوتبال ایران به خودی خود غرق در حاشیه شده، کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال نیز علاوه بر صدور احکام شائبه‌برانگیز هیزم این آتش را شعله‌ورتر می‌کند به طوریکه برخی کارشناسان حقوقی معتقدند در این احکام از قوانین حقوقی پیروی نمی‌شود و آن‌طور که به نظر می‌رسد احکام صادره به صورت سلیقه‌ای و مصلحتی صادر می‌شود، زیرا در موارد مشابه هم‌چون پرونده سلیمانی در ذوب‌آهن حکم دیگری برای این بازیکن صدر شد، اما بیرانوند به جهت آن که بازیکن تأثیرگذاری در تیم ملی است، در حکم او ارفاق صورت گرفته است.

خبرگزاری میزان باتوجه به رسالتی که در زمینه انتشار اخبار و هم‌چنین ارائه گزارش‌های قضایی و حقوقی دارد، این پرونده را با یک کارشناس حقوقی که به مسائل ورزشی تسلط دارد، بررسی کرده و ابعاد آنرا را زیر ذره‌بین قرار داده است.

امیر ملایی در گفت‌وگو با میزان، با اشاره به اینکه رأی صادره که بر مبنای مقررات تعیین وضعیت صادر شده است باید با استناد به مقررات همین قانون تفسیر شود، اظهار داشت: قابل توجه است که این مورد در قانون ذکر شده و حتی در آیین دادرسی کمیته تعیین وضعیت که به جزئیات روند رسیدگی توجه نموده است، هیچ اختیاری به اعضای این کمیته درباره صدور رأی تعلیقی داده نشده است و اساساً صدور رأی تعلیقی درباره قرارداد بازیکنان باید در چارچوب مقررات کمیته وضعیت بررسی شود.

این وکیل پایه یک دادگستری در ادامه افزود: در این مورد تخلف از قرارداد به حقوق باشگاه‌ها لطمه وارد می‌شود و در خصوص حقوق باشگاه‌ها، اعضای کمیته وضعیت باید مطابق نص مقررات عمل کنند و اجازه صدور رأی تعلیقی را ندارند چرا که حقوق باشگاه‌ها تضییع شده است. به نظر من رأی صادره کاملاً اشتباه و خارج از مقررات و عرف رسیدگی‌ها در موارد مشابه بوده است و احساس می‌کنم این رأی به خاطر حضور بیرانوند در مسابقات ملی به اینگونه صادر شد که امکان حضور در مسابقات حساس برای این بازیکن وجود داشته باشد.

این کارشناس حقوقی در رابطه با حکم بیرانوند مطرح کرد: بدون شک در کمیته استیناف رأی کمیته انضباطی نقض و حکم به محرومیت علیرضا بیرانوند صادر خواهد شد. نکته‌ای که بسیار در مورد صدور رأی تعلیقی به آن اشاره می‌شود، سابقه حضور بیرانوند در تیم ملی است که به نظر از موارد تخفیفی قرار گرفته است، اما نباید فراموش کنیم که اتفاقاً در خصوص بازیکنان ملی و با سابقه انتظار بیشتری برای رعایت مقررات می‌رود.

امیر ملایی در رابطه با محرومیت رشوه‌گیرنده و رشوه‌دهنده در فوتبال و حاشیه شیرینی ۵ میلیاردی بیرانوند به اعضای هیئت مدیره پرسپولیس گفت: در رابطه با موضوع رشوه‌دهنده و رشوه‌گیرنده باید گفت، علاوه بر آن که این‌ مورد در حقوق فوتبالی از موارد محرومیت برای بازیکنان و مدیران فوتبالی است، در قانون‌ مجازات رشوه نیز یکی از مهم‌ترین و پر بحث‌ترین جرایم حوزه کیفری محسوب می‌شود و به آن ارتشا گفته می‌شود.

عضو کمیته قرادادهای انجمن حقوق ورزشی کشور یادآور شد: علت این امر آن است که در این نوع جرم هر دو طرف به نوعی مجرم هستند و قانون‌گذار برای هر یک از این افراد چه رشوه دهنده و چه رشوه گیرنده مجازات در نظر گرفته است. مجازات جرم رشا و ارتشا به مجازات حبس از ۳ ماه تا ۲ سال و علاوه بر حبس، مرتکبان این جرم به پرداخت جزای نقدی معادل ۲ تا ۵ برابر وجه یا مال رشوه محکوم می‌شوند.

این کارشناس حقوقی در پایان پیشنهاد و راهکار خود را برای حل این معضل بزرگ فوتبالی ارائه داد و خاطرنشان کرد: به نظر من نظارت بر استقلال اعضای تصمیم‌گیرنده، مستند و مستدل بودن آرای صادره با تبعیت کردن از نص صریح مقررات و پاسخگویی در خصوص تصمیمات صادره می‌تواند از اصلاحات رویه ناصحیح کمیته‌های تصمیم‌گیر در حوزه فوتبال باشد.

به گزارش میزان، با این تفاسیر همانطور که این کارشناس حقوقی اشاره کرده است احتمال اینکه حکم صادرشده از سوی کمیته انضباطی در کمیته استیناف فدراسیون فوتبال نقض و شکسته شود بسیار بالاست و به نظر می‌رسد باید شاهد محرومیت ۴ ماهه قطعی بیرانوند در این پرونده باشیم، اما موضوع عجیب‌تر پرونده جدیدی است که این دروازه‌بان با صحبت‌های نسنجیده و نابه‌جای خود بابت پرداخت شیرینی ۵ میلیاردی به هیئت مدیره پرسپولیس برای خود باز کرده است و آنطور که این وکیل دادگستری عنوان کرده ممکن است حتی منجر به صدور حکم زندان برای این دروازه‌بان ملی‌پوش شود.

آخرین اخبار ورزشی را در صفحه اخبار ورزشی حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید

 

در همین رابطه