تمجید گسترده از قهر محمد فاضلی با تلویزیون / چرا حق با فاضلی بود؟

معصومه ابتکار نوشت: دکتر محمد فاضلی صدای مردم ایران بود، صدای اعتراض به سال‌ها بی عدالتی و جفا…
تاریخ: 01 تیر 1403
شناسه: 119805

حادثه 24 - معصومه ابتکار نوشت: دکتر محمد فاضلی صدای مردم ایران بود، صدای اعتراض به سال‌ها بی عدالتی و جفا…
معصومه ابتکار، فعال سیاسی به ماجرای دکتر فاضلی واکنش نشان داد.

ابتکار در این‌باره نوشت: «یک کسی یکجایی بالاخره در برابر سال‌ها بی عدالتی در صدا و سیما باید می‌ایستاد و فریاد میزد. دکتر محمد فاضلی صدای مردم ایران بود، صدای اعتراض به سال‌ها بی عدالتی و جفا…»


ادامه واکنش‌های گسترده به درگیری محمد فاضلی و شهاب اسفندیاری در میزگرد فرهنگی پزشکیان

اسفندیاری با متهم کردن فاضلی به عدم رعایت قانون، گفت که اخراجش از دانشگاه بابت بی‌قانونی بوده که در ریاست‌جمهوری نیز مشغول کار بوده است. تهمت زنی اسفندیاری با واکنش فاضلی همراه شد...

واکنش‌ها به درگیری در میزگرد فرهنگی پزشکیان با حضور محمد فاضلی و شهاب اسفندیاری + عکس و فیلم کامل ماجرا
به گزارش جماران، در دور دوم سوالات کارشناسان برنامه میزگرد فرهنگی به مناسبت انتخابات 1403، شهاب اسفندیاری رئیس سابق دانشگاه سازمان صدا و سیما، قبل از پرسش سوال خود از پزشکیان، به دو مشاور پزشکیان حمله کرد؛ ابتدا خطاب به بهشتی و سپس به فاضلی.

اسفندیاری با متهم کردن محمد فاضلی به عدم رعایت قانون، گفت که اخراجش از دانشگاه بابت بی‌قانونی بوده که در ریاست‌جمهوری نیز مشغول کار بوده است. او سپس خطاب به پزشکیان گفت که در این ماجرا هیاهوی سیاسی انجام شد و آبروی نظام آموزش عالی را بردند.

در طول این مدت فاضلی سکوت کرد و واکنشی به سخنان اسفندیاری نداشت.

در ادامه پس از آنکه پزشکیان صحبت‌هایش را کرد، به مجری گفت که اجازه بدهید ایشان هم از خودش دفاع کند؛ باید صحبت کند.

محمد فاضلی در ابتدای سخنانش، خطاب به اسفندیاری گفت که رئیس دانشگاه دروغ می‌گوید؛ شما دروغ می گویید، من با مجوز هیات امنای دانشگاه در جای دیگری بودم. ناگهان اسفندیاری وسط سخنان فاضلی پرید و با صدای بلند گفت یعنی رئیس دانشگاه دروغ می‌گوید؟ چرا مجوز را نشان ندادید؟

پس از آن فاضلی نیز صدای خود را بالا برد و گفت که بله دروغ می‌گویند؛ همزمان اسفندیاری باز هم مهلت به فاضلی نداد که سخنانش را ادامه دهد و به صحبت با صدای بلند ادامه داد.

پس از آن بود که مجری اعلام کرد میکروفون هر دو نفر را قطع کرده‌اند تا بیش از این تنش ایجاد نشود. اما اسفندیاری و فاضلی ادامه دادند.

مجری نتوانست سکوت را به برنامه حاکم کند؛ و فاضلی هم در اعتراض اقدام به ترک جلسه کرد. پزشکیان چندین بار از او خواست تا آرامش خودش را حفظ کند. اما او به کندن سیم‌ میکروفون ادامه داد. در همین حال اسفندیاری همچنان به فریاد زدن ادامه می‌داد.

فاضلی هم وقتی خواست از استودیو بیرون برود، اسفندیاری باز هم حرفی به او زد مبنی براینکه تیتر روزنامه ها شدید، که فاضلی عصبانی‌تر شد؛ او هاش‌اف متصل به خود را کند و به سمت استودیو پرت کرد و خطاب به مجری گفت که به کارشناس‌تان ادب یاد بدهید.

پس از این اتفاق و حاکم شدن آرامش به استودیو، پزشکیان گفت: من نمی‌گویم کار کارشناس یا مشاور خودم درست بوده، بلکه اگر با هم اختلاف شخصی داریم نباید پشت تریبون بگوییم. نباید از پشت تریبون مسائل شخصی را مطرح می‌کردیم.

وی گفت: انتظار داریم فرهنگ در جامعه درست شود. نباید که اختلافاتمان را از پشت تریبون بیان کنیم؛ ایشان می‌گوید اینجور است؛ روند قضیه به یک فردی که اینجاست بگوید اینجوری است و آن یکی بگوید فلان است، نشان می‌دهد فرهنگ جامعه‌مان را نمی‌توانیم درست کنیم چون اصول گفت‌وگو را بلد نیستیم.

 

این تنش ها با واکنش های گسترده در فضای مجازی همراه شد

واکنش مهاجرانی به اتهام زنی اسفندیاری علیه فاضلی در میزگرد فرهنگی: افسار بازی بهم زن‎‌ها را رها کرده‎‌اند/ پزشکیان همین شیوه مدارا و تحمل را ادامه دهد

سیّدعطاءالله مهاجرانى، وزیر فرهنگ در دولت اصلاحات نوشت:

١-اتاق فکر راهبرى انتخابات- به فرض وجود!- ترجیحش این بوده است که انتخابات پرشور باشد اما نتیجه دلخواه پزشکیان نیست. ظاهرا اقبال عمومى از گرم کردن تنور فرا تر رفته است. به همین دلیل شاهد شیوه غریب صدا و سیما بودیم. کارشناسانى که طرف دعوا و ماجرا و هستند. مثل ایزدى و اسفندیارى!

٢- نحوه طرح پرسش ها و ماهیت پرسش ها به ویژه مسائل شخصى براى عصبانى کردن پزشکیان و مشاوران بود. دست کم اهل فرهنگ مى دانند که شهاب اسفندیارى به لحاظ دانش و دانایى و تجربه نسبت به محمد بهشتى: لم یکن شیئا مذکورا! وقت متناسب پاسخ هم وجود ندارد.

پزشکیان همین شیوه مدارا و تحمل و گاه تجاهل نسبت به ماجراجویان را ادامه دهد. هدف پیروزى در انتخابات است. طرف مقابل افسار بازى بهم زنها را رها کرده. نبایست در چنین دامى افتاد. ضمن همدلى با دکتر فاصلى به مصداق: لا یحب الله الجهر بالسوء إلا من ظلم، اگر تحمل مى کرد، بهتر بود.

 

جوادی یگانه، جامعه شناس: بجای پزشکیان، فاضلی را مخاطب شخصی نقد کردند و این خلاف انصاف است

محمدرضا جوادی یگانه با اشاره به ماجرای قطع میکروفن محمد فاضلی مشاور مسعود پزشکیان در میزگرد تلویزیونی نوشت: صدا و سیما آنجا که بایست تذکر بدهد، ساکت ماند و آنجا که باید فرصت دفاع می‌داد، اسکات کرد. بجای پزشکیان، فاضلی را مخاطب شخصی نقد کردند و این خلاف انصاف است. محمد فاضلی سرمایه جامعه‌شناسی است و سه سال است که بجای حق سلب‌شده‌اش، تنها از دغدغه ایران گفته است.

 

عباس عبدی: صدا و سیما باید منسوبین نزدیک به یک نامزد اصولگرا را تا پایان انتخابات ممنوع از کار کند

 

زمختی حتی حق دیپلمات فاضلی به نام ظریف هم هست
حسین قدیانی، روزنامه نگار نوشت:

بغض هر کس یک جور باز می‌شود؛ یکی مثل ظریف با فریاد و یکی مثل فاضلی با قهر. چرا باید فکر کنیم یکی چون دیپلمات است، چون استاد دانشگاه است، چون دانش‌جوی شریف است، نباید رفتار علی‌الظاهر ناهنجار از خود بروز دهد؟ بله! ترک مناظره وسط برنامه‌ی زنده ظاهر زننده‌ای دارد لیکن وقتی به یاد بیاوریم صدا و سیمایی که باید رسانه‌ی ملی باشد، به حیات‌خلوت تندترین حلقه‌ی سوپرانقلابی‌ها تبدیل شده، نه فقط مجبوریم محمد فاضلی را درک کنیم بلکه باید به او حق هم بدهیم.

از قضا معتقدم آن‌چه ساعاتی پیش در تی‌وی رخ داد، با شدت و حدت هر چه تمام‌تر به نفع پزشکیان تمام شد. این خطر وجود داشت که حرکت آهسته و پیوسته‌ی مسعود نتواند موج لازم را ایجاد کند ولی خروش امروز فاضلی به علاوه‌ی خشم دیروز ظریف می‌تواند بهترین آس برای فردای پزشکیان باشد.

واقعیت آن است که جامعه از پزشکیان انتظار یک داد داشت؛ دادی که ظریف با گفتار و فاضلی با رفتار زیر بار آن رفتند تا مسعود بی‌آن‌که خود هزینه‌ی فریاد و داد و بی‌داد را بدهد، از مواهب آن برخوردار شود.

چه حرکتی بدتر از کوباندن سر به سینه‌ی دیگری؟ اما ای بسا که زیدان را نه به خاطر صدها دریبل زیدانی و نه حتی به خاطر پنالتی چیپش به بوفون بلکه به خاطر آن حرکت ماندگار در فینال جام جهانی تحسین می‌کنند.

 

ابوطالبی

 

واکنش حمید ابوطالبی به ماجرای قطع میکروفن محمد فاضلی مشاور پزشکیان در تلویزیون

معاون سیاسی دفتر رئیس جمهور در دولت روحانی نوشت:

مدت‌هااست توییت نمی‌کنم؛

چون آنچه البته به جایی نرسد فریاد است.

اما امشب فرهنگْ‌سوزان نشان دادند چه دشمنی عمیقی بانخبگان دانشگاهی دارند.

دکتر فاضلی را به دانش و نخبگی و آرامش می‌شناسم؛ نماد استادان ظلم‌دیده و اخراج‌ شده.

کشور را که از نخبگان تهی کردید، فقط سکوت مرداب را خواهید شنید!

 

پزشکیان

 

واکنش مسعود پزشکیان به ماجرای قطع صدای محمد فاضلی در تلویزیون: بگذارید حرفش رو بزنه

 

جواد امام

 

واکنش سخنگوی جبهه اصلاحات

جواد امام نوشت: دروغ کسب‌و‌کار و قطع میکروفن روش‌شان است. این پروژه از خرداد ۱۳۸۸ شروع شده است

 

کنایه عباس عبدی به کارشناس صداوسیما: استادی فاضلی در یک دانشگاه افتخاری است برای آن دانشگاه و نه بر عکس

حسادت نسبت به او و تعداد زیاد مخاطبان فرهیخته‌اش ریشه این رفتار است

عباس عبدی در واکنش به اتفاقات میزگرد فرهنگی و توهین کارشناس نزدیک به جلیلی به فاضلی نوشت: محمد فاضلی یکی از برجسته‌ترین جامعه‌شناسان ایران است. استادی او در یک دانشگاه افتخاری است برای آن دانشگاه و نه بر عکس. تاکنون هم چوب شرافت علمی و آزادگی اخلاقی خود را خورده است. حسادت نسبت به او و تعداد زیاد مخاطبان فرهیخته‌اش ریشه این رفتار است. او سرمایه بی‌بدیل ایران است.

 

گفتگو با علی مطهری به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی

 

واکنش علی مطهری به تنش در میزگرد پزشکیان: مقصر اسفندیاری است/ وارد شدن به مسئله شخصی فاضلی درست نبود/ مجری نباید میکروفن را قطع می کرد

علی مطهری، نایب رئیس پیشین مجلس شورای اسلامی، درباره تنش ایجاد شده در میزگرد فرهنگی پزشکیان به خبرآنلاین گفت: «به نظر من مقصر اینجا آقای اسفندیاری بودند، یعنی این سوال مطرح کردن و وارد شدن به مسئله شخصی آقای فاضلی درست نبود و باعث عصبانیت ایشان شد.»

وی با اشاره به رفتار مجری برنامه ادامه داد: «مجری این برنامه می‌توانست بهتر عمل کند و اینقدر زود میکروفن را قطع نکند که باعث عصبانیت فاضلی شود. تقصیر بر گردن آقای اسفندیاری است و با اینکه او دوست ماست اما مقصر می‌دانم.»

 

علی ربیعی

 

واکنش علی ربیعی به تهمت به محمد فاضلی در تلویزیون و قطع میکروفنش برای جلوگیری از شنیدن پاسخ وی

لَّا یُحِبُّ اللَّهُ الْجَهْرَ بِالسُّوءِ مِنَ الْقَوْلِ إِلَّا مَن ظُلِمَ وَکَانَ اللَّهُ سَمِیعًا عَلِیمًا

سوره نساء آیه ۱۴۸

خدا بلند کردن صدا را به بدگویى دوست ندارد، مگر از آن کس که به او ستمى شده باشد، و خدا شنوا و داناست.

 

 

انتقاد مسعود نیلی از اتفاق رخ داده در میزگرد انتخاباتی: آنچه بر آقای فاضلی گذشت غیرمنصفانه و خارج از چارچوب های انسانی و اخلاقی بود

مسعود نیلی اقتصاددان نوشت: اتفاق دیشب بسیار تاسف آور بود. آقای دکتر فاضلی را همواره به عنوان فردی متین، صبور، علمی و بسیار دغدغه مند می شناخته ام. آنچه دیشب بر ایشان گذشت، غیرمنصفانه و خارج از چارچوب های انسانی و اخلاقی بود. میزگردی که برای بررسی نظرات یک نامزد ریاست جمهوری تشکیل شده، تبدیل به میدان حمله به شخص دیگری می شود که همزمان، ابزار پاسخ دادن هم از او سلب می گردد.

 

 

 

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

آخرین اخبار روز را در صفحه اخبار روز حادثه 24 بخوانید.

در همین رابطه