حادثه 24 - استاد پژوهشکده زلزله شناسی با اشاره به اینکه وقوع ۵ زلزله پیاپی در «مشراگه» خوزستان اتفاق عجیبی نیست، گفت: این منطقه سابقه زلزلههایی با بزرگای ۶ نیز داشته است.
مهدی زارع درباره زلزلههای امروز در «مشراگه» خوزستان عنوان کرد: به نظر میرسد این زلزله مربوط به گسل آغاجاری باشد.
ستاد پژوهشکده زلزله شناسی افزود: در جنوب غرب و جنوب کشور بیشترین میزان تغییر شکل پوسته زمین را شاهد هستیم و البته در این بین مقدار کمی از این تغییر شکل به صورت زمین لرزه خود را نشان میدهد.
وی یادآور شد: چنانچه آمار زلزلههای کشور را بررسی کنیم، متوجه میشویم که حدود ۷۵ درصد زلزلهها کشور در این منطقه رخ میدهد.
زارع ادامه داد: زلزلههای متعددی در منطقه زاگرس رخ میدهد که شامل خوزستان، چهارمحال بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان و بوشهر نیز میشود.
استاد پژوهشکده زلزله شناسی بیان کرد: در خوزستان بیشتر این اتفاقات مربوط به شمال و شرق این استان است و به عبارت دیگر بیشتر لرزه خیزی خوزستان را در مناطق شمال و شرق اهواز شاهد هستیم.
وی عنوان کرد: زمین لرزههای ظهر امروز نیز در حدود ۷۵ کیلومتری شرق اهواز اتفاق افتاده است.
زارع در پاسخ به این پرسش که آیا وقوع ۵ زلزله پیاپی در این منطقه طبیعی است؟ به جام جم آنلاین گفت: این منطقه مرز زاگرس چین خورده است و شاهد تغییر شکل زیادی در آن هستیم. علاوه بر این واحدهای نامقاوم مانند سازند گچساران نیز در این محل وجود دارد و سبب میشود بجای اینکه به طور فرض یک زلزله با بزرگای ۵.۵ اتفاق بیفتد، شاهد وقوع تعدادی زلزله زیر ۵ و کوچکتر از آن باشیم.
به گفته استاد پژوهشکده زلزله شناسی اتفاق ظهر امروز به نوعی روال معمول منطقه است و میتوان گفت اتفاق عجیب رخ نداده است.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این منطقه سابقه زلزلههای بزرگتر را دارد؟ نیز توضیح داد: این منطقه سابقه زلزلههایی با بزرگای ۶ نیز داشته است. در واقع زلزلههای بزرگ قابلیت رخ دادن دارند. اما نمیتوان ادعا کرد که بعد از زلزلهای با بزرگای ۴.۹ زلزله بزرگتری اتفاق خواهد افتاد.
آخرین اخبار اجتماعی را در صفحه اخبار اجتماعی حادثه 24 بخوانید.
صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.