طرز تهیه شام شب یلدا / از انباربیج گیلان و انبارپلوی قزوینی تا پلوماهی مازندرانی و لبو هندوانه اراکی

شب یلدا در شهر‌های مختلف ایران غذا‌های متنوعی تهیه می‌شود و مردم هر شهر با توجه به آداب و رسوم آنجا، انواع گوناگونی از انواع خوراکی‌ها و غذا‌های رنگارنگ را تدارک می‌بینند. اما طرز تهیه شام شب یلدا چگونه است؟
تاریخ: 30 آذر 1402
شناسه: 101640

حادثه 24 - شب یلدا در شهر‌های مختلف ایران غذا‌های متنوعی تهیه می‌شود و مردم هر شهر با توجه به آداب و رسوم آنجا، انواع گوناگونی از انواع خوراکی‌ها و غذا‌های رنگارنگ را تدارک می‌بینند. اما طرز تهیه شام شب یلدا چگونه است؟

تهرانی‌ها برای شب یلدا اغلب سبزی‌پلو و ماهی تهیه می‌کنند و حتی تهرانی‌های قدیمی رسم پخت رشته‌پلو داشتند. البته در کنار آن می‌توان برای شام شب یلدا در شهر تهران به‌ آش شله قلمکار، دمپختک، ‌آش انار تهرانی و خورش انار بادمجان نیز اشاره کرد.

پلو و ماهی مازندران

در شب یلدای مازندرانی‌ها که در گویش محلی‌ به آن چله‌شو می‌گویند، غذا‌های خوشمزه‌ای از جمله سبزی پلو با ماهی، کوکو سبزی، گرده پیچ و خورش‌فسنجان تهیه می‌شود.

انار پلوی قزوینی

در شهر قزوین برای شب یلدا انار پلو از ترکیب مرغ یا گوشت و دانه‌های انار تهیه می‌شود. البته این غذا در شیراز هم پخته می‌شود، اما قزوینی‌ها برخی اوقات برای عطر و رنگ این غذا مقداری هویج و کشمش هم به آن اضافه می‌کنند.

دلمه سنندج

دلمه برگ‌مو یکی از غذا‌های محبوب سنندجی‌ها برای شب یلداست که در کنار آن دلمه کلم‌برگ نیز برای شام شب یلدا پخته می‌شود. برای دسر نیز سنندجی‌ها خربزه ترش که از چند‌ماه قبل در سرکه خوابانده‌اند را سرو می‌کنند. ضمن اینکه سنندجی‌ها خوراکی دیگری به اسم آنو دارند که همان خوشه‌های انگور است که در زیرزمین از سقف آویزان می‌کنند و در شب یلدا می‌خورند.

لبو و هندوانه اراکی

در بین مردمان استان مرکزی و شهر اراک اغلب برای شب یلدا لبو و هندوانه محبوبیت زیادی دارد. از لبو برای تهیه غذا‌های مختلف از جمله‌ آش لبو استفاده می‌شود که به‌عنوان پیش‌غذای خوشمزه در شب یلدا سرو می‌شود.

اناربیج گیلانی

در گیلان و شهر‌های اطراف آن نیز غذا‌های متنوعی برای شب یلدا پخته می‌شود که ازجمله پرطرفدارترین آنها خورش اناربیج، کوفته انار، خورش مرغ ترش گیلانی و آش انار شمالی، خورش انار مسما، خورش فسنجان رشتی و خورش سیر ابیج گیلانی است. خوراکی خوشمزه گیلانی برای شب یلدا نیز آوکونوس یا آب کونوس است که از ازگیل خام و آب نمک درست می‌شود.

آش انار یزدی

یزدی‌ها از قدیم‌ رسم تهیه و سرو غذا‌های مختلفی برای شب یلدا داشته‌اند که پرطرفدارترین این غذا‌ها آش‌شولی، آش انار یزدی و خورش‌فسنجان یزدی است.

آخرین اخبار مثبت و رویدادهای شیرین را در صفحه حادثه پلاس حادثه 24 بخوانید.

صفحه اینستاگرام حادثه 24 را در اینجا دنبال کنید.

کلمات کلیدی :
در همین رابطه