بیهوشی ‌عجیب‌ چند ‌بیمار ‌در‌ بیمارستان‌ قلب‌

رئیس بیمارستان قلب تهران به تشریح ماجرای چهار بیماری پرداخت که از ۲۵ اردیبهشت مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفته و هنوز به هوش نیامده‌اند.
تاریخ: 07 خرداد 1398
شناسه: 13103

رئیس بیمارستان قلب تهران به تشریح ماجرای چهار بیماری پرداخت که از ۲۵ اردیبهشت مورد عمل جراحی قلب باز قرار گرفته و هنوز به هوش نیامده‌اند.

دکتر حمیدرضا پورحسینی در این باره گفت: روز چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه روی ۱۶ بیمار عمل جراحی قلب باز انجام دادیم که چهار نفر از این بیماران بعد از عمل به‌هوش نیامدند. البته به هر حال عمل جراحی قلب، عملی سنگین است و ممکن است برخی بیماران ۴۸ ساعت بیهوش بمانند و بعد بیدار شوند.  وی با بیان این که به‌طور کلی در جراحی قلب احتمال بروز عوارضی مانند نابینایی، فلج اندام‌ها و حتی اختلال تکلم وجود دارد، افزود: یکی از این چهار بیمار بعد از ۴۸ ساعت بیدار شد و هم اکنون هوشیار است. البته این بیمار کمی دچار عارضه ضعف اندام شده که در حال بهبود است، اما سه بیمار همچنان بیهوش هستند و سطح هوشیاری‌شان پایین است که این موضوع برایمان غیرمعمول است.

پورحسینی تاکید کرد: از همان روز، پیگیر بودیم که چرا این سه بیمار به‌هوش نیامدند. بر همین اساس متخصص مغز و اعصاب مرکز قلب تهران و حتی یک نفر از استادان مغز و اعصاب بیمارستان امام خمینی (ره)، هر سه بیمار را به طور کامل ویزیت کردند. بعد از انجام بررسی‌ها مشخص شد که همه اعضای بدن این سه بیمار اعم از قلب، کبد و کلیه خوب بوده و فقط سطح هوشیاری‌شان پایین است. بعد از پیگیری‌های مکرر و انجام سی‌تی‌اسکن‌ و ام‌آرآی مغز، مشخص شد که در برهه‌ای از زمان بیماران دچار هایپوکسی (عبارت است از: میزان اکسیژن خون شریانی و زمانی که این کاهش در اکسیژن در سطح سلولی منجر به کاهش اکسیژناسیون بافتی شود) شده‌اند.

وی ادامه داد: بر این اساس ما تمام سیر بیهوشی این بیماران را بررسی کردیم و مشخص شد که فشار گاز اکسیژن در طول عمل در حد طبیعی بوده است. بعد از آن نگران بودیم که شاید دارو‌هایی که زمان بیهوشی برای این بیماران استفاده شده، دچار مشکل بوده است بر این اساس تمام دارو‌ها را به آزمایشگاه مرجع ارسال کردیم که بررسی شد و اعلام کردند دارو‌ها مشکلی ندارد و قابل استفاده است. البته این که برخی بیماران در طول جراحی قلب و بعد از بیهوشی دچار هایپوکسی شوند، عارضه‌ای شناخته شده است، اما آن چه ما را نگران می‌کرد این بود که این بیماران در یک روز دچار این عارضه شدند. بر همین اساس همچنان در حال پیگیری موضوع هستیم تا به نتیجه برسیم.

پورحسینی تاکید کرد: یک روز بعد از این اتفاق اعمال جراحی الکتیو (غیراورژانس) را متوقف کردیم، اما مجدد بعد از این که نتیجه دارو‌ها آمد و اعلام شد دارو‌ها مشکلی ندارد، اعمال جراحی را انجام دادیم. تا کنون هم حدود ۶۰ عمل جراحی در مرکز به خوبی انجام شده است.

رئیس مرکز قلب تهران همچنین گفت: تعداد اعمال جراحی مرکز مقداری کمتر شده چراکه محدودیت پذیرش در آی‌سی‌یو مرکز قلب تهران وجود دارد.

کلمات کلیدی :