سگ های ولگرد قاتل خاموش حیات وحش

چرا نباید به سگ های ولگرد غذا دهیم؟

کابوس سگ‌های ولگرد تمامی ندارد. انسان‌ها و گونه‌های در معرض انقراض هیچ‌کدام از حملاتشان در امان نیستند. به‌طوری‌که، هر چند وقت یک‌بار شاهد یک حادثه تلخ دیگری هستیم که با حمله سگ‌های ولگرد رقم می‌خورد. شرق کشور یا غرب و پایتخت، فرقی ندارد کدام هیچ‌کس از خطر حملاتشان مصون نیست.
خبرنگار
تاریخ: 28 فروردین 1404
شناسه: 129626

 سگ‌های ولگرد هرجایی پرسه می‌زنند و دلهره و اضطراب حملاتشان لحظه‌ای مردم را رها نمی‌کند. آن‌ها علاوه بر اینکه کابوسِ زنان و کودکان هستند، تهدید جدی ای هم برای حیات‌وحش محسوب می‌شوند. تا جایی که بر اساس اعلام مرکز پژوهش‌های مجلس سگ‌های ولگرد تهدید جدی ای برای انقراض حداقل ۱۱ گونه و همچنین تهدید بالقوه برای ۱۸۸ گونه دیگر در حیات‌وحش ایران هستند.

سازمان محیط زیست علت این اتفاق را افزایش دخالت‌های انسانی در حیات‌وحش می‌داند و معتقد است حامیان حیوانات به‌ظاهر محیط زیستی عامل افزایش این سگ‌ها هستند. آن‌ها زباله و غذای خود را برای حمایت از سگ‌ها و حیوانات در طبیعت رها می‌کنند، درصورتی‌که با این کار بزرگ‌ترین ظلم را در حق طبیعت، حیوانات و خودشان انجام می‌دهند.
آخرین حوادث هولناک حملات سگ‌های ولگرد مربوط به سالهای اخیر است. در جریان این حمله‌ها متأسفانه یک کودک بلافاصله جان باخت و دیگر به کما رفت و بعد از چند روز جان خود را از دست داد و کودک سوم نیز دچار جراحت شدید شد. کودکانی که برای بازی به خیابان پا گذاشتند؛ اما هرگز برنگشتند. سالیانه مردم زیادی جان خود را در اثر حملات سگ‌های ولگرد از دست می‌دهند. حوادث شومی که تمامی ندارد و هر روز تکرار می‌شود.

بارها مسئولان نسبت به غذادهی به حیوانات و سگ‌های بدون صاحب هشدار می‌دهد و می‌گوید این کار افزایش زادآوری و خطر حملات آن‌ها را به دنبال دارد. آنها از مردم می‌خواهند تا به‌هیچ‌عنوان به سگ‌های بلاصاحب و بی‌سرپرست غذا دهند. غذادهی به سگ‌های بدون صاحب در مرحله نسخت باعث پخش‌شدن انواع بیماری‌ها می‌شود. دومین مسئله، اختلال در زادآوری حیات‌وحش است. این سگ‌ها با شکار حیوانات دیگر در چرخه اکوسیستم حیات‌وحش محیط‌زیست اختلال ایجاد می‌کنند. اختلالی که جبران‌ناپذیر است.

هجوم سگ‌های ولگرد به حیوانات

هجوم سگ‌های ولگرد به حیوانات در معرض انقراض معضل جدی ای برای حیات‌وحش است. سگ‌های حاشیه شهرها به‌صورت گله‌ای به یوزپلنگ ایرانی حمله می‌کنند و آن را از بین می‌برند. کارشناسان محیط‌زیست معتقدند سگ‌های ولگرد بزرگ‌ترین علت انقراض یوز ایرانی است. در همین راستا، سال‌هاست نسبت به غذادهی به سگ‌های بدون صاحب هشدار داده می‌شود. اما باز هم تعداد کسانی که هر روز با کیسه‌هایی از ضایعات گوشت در کنار خیابان‌ها برای سگ‌ها غذا می‌ریزند کم نیست. اتفاقی که در مسیر کوهستانی استان تهران زیاد اتفاق می‌افتد. کارشناسان حیات وحش معتقدند با افزایش سگ‌ها رقیب جدیدی برای حیوانات گوشت‌خوار ایجاد می‌شود. همچنین تعداد زیادی از حیات‌وحش و انسان‌ها درگیر بیماری‌های ناشی از گسترش آن‌ها مثل هاری خواهند شد. متأسفانه اگر این سگ‌ها هر حیوان یا انسانی را گاز بگیرد آن را مبتلا به بیماری هاری می‌کند.

در همین رابطه